- הוסף לסימניות
אנציקלופדיה אריו דיגיטל, יש לי את כל הכרכים, בהחלט נהדר.נכתב ע"י תילתן;814715:קינג, מזה ערך 'יוני לוקסנברג' באיזה אנציקלופדיה הערך הזה מופיע??
אנציקלופדיה אריו דיגיטל, יש לי את כל הכרכים, בהחלט נהדר.נכתב ע"י תילתן;814715:קינג, מזה ערך 'יוני לוקסנברג' באיזה אנציקלופדיה הערך הזה מופיע??
נכתב ע"י KingYes;814620:את טועה מאוד. מעצבת לא צריכה לראות קודים מול העיניים... זה בכלל לא בשבילה. ברגע שאין מקודד בנמצא, אז המתכנת (אני משתתף בצער הזה מדי פעם) נהפך גם למקודד. היא אולי צריכה לדעת שיש דבר כזה בשם DIV ויש P.. אבל זה באמת שטויות.
בקשר להכיר את השפה, זה שוב טעות.. כמו שאמרתי, יש כללים בעיצוב אתרים שצריך לדעת ליישם אותו. ובלי שום צורך בלדעת HTML בכלום (עיין ערך 'יוני לוקסנברג').
נכתב ע"י sunshine;814492:אז יוצא שאחת מהשתיים:
או שתלמידות צריכות לדעת לעצב אתרים, כמובן עם מגבלות ה-HTML וכו', ולחתוך, אך ללא בניה, ולומר להן שבבניה נעזרים באיש מקצוע נוסף. (וזה מתאים לרוב התלמידות שחורקות שיניים לבנות עמוד אחד נורמלי...)
או שצריכים להרחיב את קורס עיצוב אתרים וללמד בו בניה מקצועית, אפיון וכו'. (וזה לא מתאים לכולם, ועלול להבריח תלמידות כשרוניות שיכלו לעשות חיל בתחום, אך לא מסתדרות בקטעים של כתיבת קוד, לתחומים אחרים...)
אני צודקת?
נכתב ע"י KingYes;815027:wmw, על זה אני מדבר.
בתור אחד שנמצא בתחום הזה כבר המון זמן, אני נותן את זה בתור המלצה לכולם. תמיד יש פה עקשנים שירצו ללכת על כמה מקצעויות במכה.. אבל תפסת מרובה לא תפסת.. וזה באמת מרובה.
נכתב ע"י KingYes;815048:אהבתי שממש לקחת את ה"קנבס" כדבר מובן מאליו.. תתחיל לקרוא קצת את ה-API שלו ותראה איזה דברים מדהימים אפשר ליצור איתו.. עד כמה הדבר הזה תורם לנו כמפתחים !
נכתב ע"י sunshine;813830:למשל, אני בונה עם טבלאות, ובאחד האשכולות Shia כתב לי לעבור לבניה מתקדמת יותר. השאלה האם זה הכרחי, הרי זה תפקיד המתכנת?
נכתב ע"י wmw;814979:בסך הכל מדובר ב HTML5, אבל את זה לא למדו בקורס....
ואני לא מדבר על קורס קצרצר ולא על קורס שנערך לפני שנים רבות.
היא מרגישה בזה ממש מרדף אחר הרוח.
אולי תתחשבו גם בזה במסגרת המענה ל"מה נדרש מגרפיקאית"???
נכתב ע"י chani-studi;815800:טבלאות זאת שיטה מאוד פשוטה נוחה ומהירה.
אבל מאוד מוגבלת ומיושנת.
עם CSS3 אפשר להגיע רחוק הרבה יותר...
נכתב ע"י KingYes;813893:לא ולא.
יש גרפיקאי, שצריך לדעת רק פוטושופ. אין לו שום היתרון אם ידע גם HTML.. זה פשוט מיותר לחלוטין !!
בשביל להיות Web Designer, צריך לדעת את ה"מגבלות" של האינטרנט.. צריך לדעת איך לבסס את העיצוב על GRID מסויים ולא להתחיל להשתולל ולעשות חיים קשים למתכנת.
שלב אחרי העיצוב שהוא מגיע ב-PSD (או JPG חתוך), יש את המקודד. הוא פשוט מקודד את העיצוב לרמת HTML+CSS.
שלב אחרי זה מגיע המתכנת, שהוא זה שמתחיל לתכנת את מערכת הניהול תוכן ולגרום לכל האלמנטים לבצע פעולות כמו שכתוב באיפיון.
לסיכום:
- מעצבת לא צריכה לדעת HTML במלוא הנימה.. כל המוסיף גורע. רק חשוב מאוד שתדע את הכללים לבנית דפים ברמה עיצובים ולא ברמת קוד.
מקודד לא צריך לדעת לתכנת. הוא מכין את העיצוב הסטטי ושלום על ישראל.
מתכנת - חייב לדעת את ה-HTML+CSS ברמה סבירה שידע לשנות דברים שהמקודד (כמו רוב המקרים) שכח להתייחס אליהם.. כמובן שכל הידע הזה הוא לא חובה עבורו, אבל זה דבר מאוד חשוב. במיוחד אם המקצוע שלו הוא מתכנת אתרים.
והכי חשוב - מקודד לא נקרא מתכנת.. הוא נקרא אולי "בונה" אבל להוציא מהלקסיקון שלכם את המילה מתכנת.
שיהיה בהצלחה.
חסום...נכתב ע"י בקופסא;815662:הנה מאמר מצוין שמסביר למה מעצבים לאינטנרט חייבים לדעת html css.
http://elliotjaystocks.com/blog/web-designers-who-cant-code/
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים