נכתב ע"י מולטיפוקל;1662878:היי, יש לך רגע בשבילי?
אכפת לך לחשוב שניה ולזרוק לי-
מה מעלה לך בראש המילה הזו שבכותרת ובשם הניק שלי?
חוץ ממשקפיים...
סתם. בעצם מה אכפת לי שיהיה גם משקפיים?
הכל מתאים לי. וחשוב לי לשמוע...
מחכה לך. תודה!
נכתב ע"י שפריץ;1662930:לי זה נשמע משהו של מיקוד.
נכתב ע"י שפריץ;1662939:אבל מאוד יתכן שהמילה בשילוב הנכון של הצבעים והתמונות יצרו את האסוציאציה החיובית.
והפוך, כשאנשים יראו את המילה הזאת, הם יזכרו מיד בעסק הזה
נכתב ע"י מולטיפוקל;1662953:תגידו, מסכימים איתה לגבי העניין שהמילה יכולה לשנות אסוציאציה כשהיא תולבש בבגדים מתאימים? ואתם יכולים לזרום איתה לכיוון ההתמקדות וכו' שאמרה קודם?
נכתב ע"י ארות;1662970:למה כולם זורמים לכיוון של מוגבלות וזקנה?
לידיעתכם, יש עדשות מולטיפוקל לילדים.
ואפשר להסתכל על זה גם במבט של יוקרה - העדשות האלו הן מאד מאד יקרות...
(ואגב, רק לאחרונה התוודעתי לעובדה שיש אנשים שמייחסים צורך של משקפיים למגבלה, וטורחים לברר את הענין בשידוכים...
מי מדבר על משקפי מגדלת, שזה כבר ממש חסרון בריבוע...)
נכתב ע"י יונה יונה;1662988:לא יקרה.
אולי תהפכי קביים/מכשירי שמיעה לכיוון חיובי יותר מהאסוסאציה הראשונית? אומנם הם באמת מקילים ועוזרים, אבל ההרגשה הראשונה היא "מוגבלות"
לארות,
מוליטפוקל בחשיבה ראשנית זה פשוט הזדקנות {וזה שיש את זה לילדים זה דבר יחסית נדיר, ושם זה בודאי מעלה הרגשת מום (חולף למיטב ידיעתי)}
אכן גם משקפיים רגילות בעיקרון הן פגם (ואני משקפופרית לשעבר)
ומשהו שהוא יקר לא הופך ליוקרתי
נכתב ע"י יונה יונה;1663012:ממ... למה את רוצה לקרוא מולטיפוקל?
גבס- זה חומר כללי, זה שמשתמשים איתו לתקן שברים לא הופך אותו למוצר של מוגבלים.
את מכירה אסוסיצה טובה לקביים?
הפרוש המילולי של מולטי פוקל זה לא מיקוד אלא
מולטי- רב
פוקל- פוקוס,מוקד (במיקוד אופטי, לא למשל נקודת התאספות של אנשים)
כלומר רב מוקדי.
שזה בגדול קשור רק לאופטיקה.
נכתב ע"י פיסטוק;1663069:את שואלת מה זה מעלה,
אז מה לעשות שזה מעלה - זיקנה.. מבוגרים.. ?
נכתב ע"י sth;1663306:אני חושבת שלא כולם יודעים בדיוק מה המשמעות של המילה חוץ מהעובדה שזה קשור למשקפיים,
אני למשל יודעת שזה עדשות מאוד יקרות, אבל לא ידעתי לאיזה סוג של בעיה זה נועד, וזה ממש לא התקשר לי לזקנים. (ואני לא ממש טמבלית וחסרת אינטלגנציה... ומסתבר שיש עוד כמוני.)
וחוץ מזה, לדעתי יש למילה הזו צליל נחמד, ובהחלט אפשר לנסות לקחת אותה לכיוון שונה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים