לפני כשנה (ביה"ז אב תש"ע) נערכו במשפחתנו ברורים מקיפים טרום קניה. מצ"ב סיכום מקוצר שלהם, כפי שקיבלתי אז במייל מבן משפחה שערך אותם. (שוב, לתשומת לב: נכון לפני שנה. יתכן ויש שינויים מעטים בשוק, אולם אין מה לומר - קנינו כמה משפחות יחד את אותו הדגם, וכולנו מרוצים מכך):
והנה המייל לפניכם:
להלן תוצאות הבירורים שערכנו:
תדיראן נחשבים לטובים ביותר בארץ מאז ומתמיד.
כפי הידוע, דירוג אנרגטי A הוא הטוב ביותר, לעומת דירוג G שהוא הבזבזני ביותר.
קביעת עוצמת המזגן כיום נמדדת ב- BTU, כשההערכה היא ש- 9600 BTU שווה ל1 כו"ס בערך.
כשמדובר במזגנים חלשים יחסית, של 9110-11000, ההפרש בעלות החשמל בין דירוג A לדירוג G (שני הקיצוניים) של מזגן עם אותו BTU, מתבטא בערך ב1/2 ש"ח לאחר כ-15 שעות הפעלה. במזגנים עוצמתיים יותר שכל שעה יכולה לעלות 1.1/2-2.1/2 ש"ח זה כבר מתחיל להיות משמעותי הדירוג.
ההפרש במחיר מזגן דירוג A לבין מזגן דירוג G עם אותה עוצמה, הוא כ-300 ש"ח
בחשבון פשוט,רק לאחר 9000 שעות פעולה של מזגן דירוג A (בעוצמה המדוברת - 9600), הוא יתחיל להיות חסכוני.
חישוב הממוצע של פעולת המזגן ליום, X מספר החודשים שהוא עובד בשנה (קיץ/חורף) מביאים למסקנה שלאחר כ-5 שנים המזגן דירוג ה-A יתחיל להיות משתלם. ומי יודע מה יהיה עד אז, בתקווה שהוא יחזיק בלי קילקולים שנים רבות עוד יותר.
לאור כל הנ"ל החלטנו שעבורנו נסתפק בדירוג G. ונראה לי שכך גם יתאים ל..
פלוני אלמוני...
לאחר בירורים הגענו לסידרה
הזו. הדגמים שחשבנו עליהם, הם: N10 וN15.
כמו שאפשר לראות הדירוג לא מלהיב אבל זה לא נפק"מ. מה שכן, לאחר בירורים, מצאנו מחיר זול יותר מ3 מקומות בבני ברק שלחלקם הגענו (פיזית) ולחלקם טילפנו - בזאפ.
לעצמנו חשבנו על N15, א' נראה לי שחדר השינה שלנו גדול יותר וגבוה יותר מחדר השינה של .... ב' מיקומינו: גוש דן... ג' אנחנו חובבי קור, נראה לי קצת יותר מהממוצע.
נראה לי ש..... בהחלט יסתפקו ב- N10 שהוא קצת יותר חלש כמו שרואים בקישור שלעיל.
השוואה בזאפ ל-
N10 השוואה ל-
N15
....
ההמשך לא נפק"מ.
למעשה, נקנו אז שלושה מזגנים מהסידרה שלעיל, ונהנים ומרוצים.
בהצלחה.