- הוסף לסימניות
כשיעקב ירד למצרים הדבר הראשון שעשה זה לבנות בתי כנסיות ובתי מדרשות!!!
לא אחרי שיש 500 משפחות ...........
אני בטוחה שהוא לא השתלט על שטחים ציבוריים בלי אישור
כשיעקב ירד למצרים הדבר הראשון שעשה זה לבנות בתי כנסיות ובתי מדרשות!!!
לא אחרי שיש 500 משפחות ...........
חצי שנה לא מספיקה לזה?לא באופן קבוע, אלא עד להסדרת מבנה קבע.
והדברים ק"ו, אם במצרים הוא קיבל אישור עאכו"כ אצלינו כאן בא"י...אני בטוחה שהוא לא השתלט על שטחים ציבוריים בלי אישור
אני אקדים ואומר שההבנה שלי בתקצוב ובשטחי ציבור היא מוגבלת למדי.בשביל להבין, יש קשר בין אישור ותקצוב בית ספר לבין צורך מהותי בבית תפילה אורתודוקסי? אני באמת שואל כי זה בכלל שני משרדים שונים, יש קשר בין משרד החינוך למשרד לשירותי דת?
וגם אם יש, אז נשאל האם יש הבדל בין מסגד לבית כנסת.
תודה. למדתי משהו...אני אקדים ואומר שההבנה שלי בתקצוב ובשטחי ציבור היא מוגבלת למדי.
בקוים כלליים, בכל עיר יש שטחי ציבור שהעירייה בונה, ויש שטחים שמחולקים לעמותות בוועדת הקצאות והעמותות בונות בעצמן.
בית ספר ממלכתי שייך לקבוצה הראשונה.
בית כנסת שייך לקבוצה השניה.
אם הרשות המקומית היתה בונה בתי כנסת כמו שהיא בונה בתי ספר ממלכתיים, היו חלים על זה גם כל הכללים המקובלים בבניית שטחי ציבור עירוניים. למשל, בית כנסת אחד גדול אזורי לכל תושבי האזור. מתאים לגמרי לאורח חיינו, בלי שום ספק...
אנחנו כקהילה מעדיפים אוטונומיה בניהול החיים הקהילתיים שלנו, ולאוטונומיה הזו יש גם צד שני.
ובלי אולמות אירועים למעלה למטה, ועוד כמה בצדדים.אני אקדים ואומר שההבנה שלי בתקצוב ובשטחי ציבור היא מוגבלת למדי.
בקוים כלליים, בכל עיר יש שטחי ציבור שהעירייה בונה, ויש שטחים שמחולקים לעמותות בוועדת הקצאות והעמותות בונות בעצמן.
בית ספר ממלכתי שייך לקבוצה הראשונה.
בית כנסת שייך לקבוצה השניה.
אם הרשות המקומית היתה בונה בתי כנסת כמו שהיא בונה בתי ספר ממלכתיים, היו חלים על זה גם כל הכללים המקובלים בבניית שטחי ציבור עירוניים. למשל, בית כנסת אחד גדול אזורי לכל תושבי האזור. מתאים לגמרי לאורח חיינו, בלי שום ספק...
אנחנו כקהילה מעדיפים אוטונומיה בניהול החיים הקהילתיים שלנו, ולאוטונומיה הזו יש גם צד שני.
עם זה אני מסכים לגמרי!!!ולנציגי הציבור שלנו- תפסיקו לצעוק כל יום "אנטישמים"... ותתחילו לפעול.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים