אין שמן?המתכון המדויק הוא פשוט לפי העיניים שלי, ויכול לקבל שינויים... אבל בכיף:
750 גבינה + 2 שמנת חמוצה - לסנן עם נייר מגבת סינון של כמה שעות, (למניעת נוזלים) ואז לערבב עם כוס סוכר + 5 ביצים
יוצקים למחבת איכותית, מכסים בנייר כסף, ו"אופים" על אש נמוכה למשך 3/4 שעה - שעה.
כמובן אחרי קירור אפשר לשדרג עם ציפוי שמנת חמוצה(או שמנת מתוקה, למי שמשתמש)
או רוטב מתאים כלשהו שיש לכם
@רחלמחבת גודל קלאסי, 24 אולי? לא ענקית ולא קטנה.
הסינון נועד למנוע עודף נוזלים בגלל שאין שום קמח בעוגה.
גם ככה העוגה מגירה קצת נוזלים, בלי לסנן אני לא יודעת איך זה יהיה, יש מצב שהעוגה לא תתייצב.
לא חושבת שנייר כסף זה רעיון טוב, בעיקרון הוא נדבק ונשרףתגידו
אם יש לי מחבת לא עבה
כדאי לשים משהו כדי שלא ישרף?
נאמר נייר כסף/נייר אפיה במחבת ורק מעל את הגבינה?
תודה @רחל היתה עוגה מעולה לגמריהמתכון המדויק הוא פשוט לפי העיניים שלי, ויכול לקבל שינויים... אבל בכיף:
750 גבינה + 2 שמנת חמוצה - לסנן עם נייר מגבת סינון של כמה שעות, (למניעת נוזלים) ואז לערבב עם כוס סוכר + 5 ביצים
יוצקים למחבת איכותית, מכסים בנייר כסף, ו"אופים" על אש נמוכה למשך 3/4 שעה - שעה.
כמובן אחרי קירור אפשר לשדרג עם ציפוי שמנת חמוצה(או שמנת מתוקה, למי שמשתמש)
או רוטב מתאים כלשהו שיש לכם
תודה! איזה כיף שלעוד אנשים היתה עוגת גבינה בפסח בזכותיתודה @רחל היתה עוגה מעולה לגמרי
בלילה שמתי את הגבינה ושמנת במקרר
בבוקר הכנתי את השאר
הוספתי 4 כפות קמח תפו"א
וקצת מיץ לימון לטעם נוסף
והיתה לנו עוגת גבינה חמה לארוחת בוקר פשוט תענוג
את מה שנשאר אכלנו קר והיה מוצלח לא פחות.
לא הגיר שום נוזלים כנראה בגלל הקמח תפו"א???
בכל אופן תודה
בעזרת ה' נחזור על העוגה בשנים הבאות![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים