- הוסף לסימניות
בטטה מתרככת מהר מאוד.הבטטה רכה מ 20 דק בישול?
בטטה מתרככת מהר מאוד.הבטטה רכה מ 20 דק בישול?
הכי מתחברת לקל להכנה ומוצרים נגישים, אחרת לא נכנס אלי...אז כולנו רוצים בריאות בצלחת.. אבל לכולנו יש משפחה מסביב שמעקמת את האף..
ואין על המתוק והפחמימתי - שנגיש תמיד.
רוצה להעלות פה אשכול חדש- בריא, טעים, קל להכנה, ומוצרים נגישים.
יש? יש!!
מוזמנים לשתף, להגיב, להעיר ולהוסיף.
מחכה לתגובות ולמתכונים שלכם.
נשמח גם ברעיונות לארוחות.
תודה על ההוראות המפורטות,בנתיים מטפלים בקינואה המושרית: מסננים, שוטפים במים נקיים ומוסיפים למים הרותחים.
תודה על ההוראות המפורטות,
תמיד הקינואה יוצאת לי עם טעם מר ודוחה,
אפאחד לא אוכל..
איך מסננים?
ניסיתי לסנן, הקינואה יצאה דרך המסננת...
אני מסננת עם חיתול בדניסיתי לסנן, הקינואה יצאה דרך המסננת...
תנסי בתור התחלה לערבב כוסמת קלויה עם פתיתים מכוסמין מלא.הבעיה היא בתוספות לצהריים
הכי קל וזמין זה להעמיד פסטה/פתיתים/אורז וכו.. או להעמיד עוף עם תפוא ובטטות
כולם יוצאים שבעים ומרוצים (ותפוחים...)
תנסי בתור התחלה לערבב כוסמת קלויה עם פתיתים מכוסמין מלא.
הילדים מטורפים על זה!
גם אורז מלא, בניגוד לכל התחזיות, יצא לי ממש טעים... (תיבול קל של תבלינים מזדמנים בתוספת אפונה וגזר מקופסת שימורים, כמו שציינתי למעלה)
ויש גם פסטה מכוסמין מלא, שנכון, היא קצת פחות טעימה. אבל אם מבשלים אותה ברוטב עגבניות טעים (יש לליבר'ס בלי סוכר), הילדים לא ממש ירגישו בהבדל.
אם את במילא מכינה תפוחי אדמה- אפי אותם בקליפתם (אחרי קירצוף ובישול חלקי). אני מכינה בדרך הזאת אפילו פירה!
אם מתחשק לך לשדרג עוד- המירי בבטטה.
תוספות נוספות:
לקט ירקות קפואים אפויים עם מעט שמן זית ותיבול קל,
ברוקולי משוח בשמן זית ושום,
גרגירי חומוס מתובלים פיקנטי,
ושעועית ירוקה- מלכת המטבח- במגוון אופציות. תעופי עליה!
בקיצור, נסי את זה: אותה כמות עבודה, אותה רמת טירחה - ומקסימום תפוקה![]()
כל כך נכון.איזה יופי של רעיונות!!!!
ועוד משהו...
@תמרוווש
אל תתייאשי אחרי פעם אחת.
ומצד שני - אל תצפי לכלום.
הילדים שלי בעיקרון לא ממש אהבו קינואה.
זכור לי שבאחד הימים הכנתי סיר קטן של קינואה עם ירקות לי ולבעלי, ואולי גם לקטן שקיוויתי שיסכים לטעום.
לתדהמתי הסיר התחסל, כמעט רבו מי יגרד את השאריות מהתחתית......
הכנתי מיד סיר קינואה-עם-ירקות חדש (הפעם גדול...). היתרון שקינואה מתבשלת ממש מהר.
אחרי הסיפור הזה הבנתי שחלק גדול ממה שקורה זה סיפורים שאנחנו מספרות לעצמנו -
"הילדים לא אוהבים קינואה".
"הילדים לא נוגעים בבטטה".
"הילדים לא אוהבים אוכל מעורבב"
בסיר שכנו יחד:
קינואה, בטטה, אפונה, שעועית ירוקה, בצל (או בשמו המלא: איכססס, חתיכות של בצל, אמא תוציאי את זה).
באמת לא דמיינתי שהם יגעו בזה.
אני מכינה ברוקולי עם שעועית ירוקה מרוח בשמן זית- בתנור.ברוקולי משוח בשמן זית ושום,
בוודאי!!!הבטטה רכה מ 20 דק בישול?
איך את מניחה את המושט, עם העור על הירקות?משתפת במתכון מארוחת הצהריים של אתמול: מנה עיקרית + תוספת בלי ללכלך סירים
בלי פחמימות
וטעימה מאד!
מושט על מצע אנטי פסטי בתנור.
למתכון:
פורסים ירקות לפרוסות מכל הבא ליד: קישואים, בצל, פלפלים, שיני שום. אפשר בטטה- אני ויתרתי.
מזלפים שמן זית, מלח. אופים כחצי שעה.
מוציאים מהתנור ושמים מעל את המושטים, מתבלים אותם במעט שמן זית ומלח, ומצפים בעשבי תיבול.
אני "קישטתי" כל מושט בכמה פרוסות עגבניה- שהופכת לצלויה ועסיסית.
זה הכל!!
ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה, עם ניר כסף.
הירקות משחימים, הדג עסיסי, ושימו לב לחומרי התיבול- מינימלי!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים