כללי מיהו חילוני ??

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אבריל היקר. מאותה סיבה שאינך חושב שאתה מתנשא מטיף מוסר לנו , אף אני סבור שמורדוך אינו מתנשא וכו', למה את החילונים מצווה לדון לכף זכות ואת החרדים המקיימים מצוות אסור! כפי הידוע לי צדיק ובינוני צריך לדון לכף זכות, אבל רשע המוחזק ברשעו אין מצווה לדון לכף זכות.

• הוסף לסימניות
בלי להכנס לזה האם הקריקטורה במקום או שלא -
רוב אלה שמוגדרים "חילונים" בימינו הם בגדר גמור של תינוקות שנישבו, ובמילא הם לא "רשע המוחזק ברשעו", אלא אנשים שאם היו מקבלים חינוך יהודי כשר היו חרדים כמונו.

וללמד זכות על כל יהודי זו מצווה מהתורה "ואהבת לרעך כמוך".

• הוסף לסימניות
זה מה שאנחנו שואלים כאן את אברילל!
אם זה מצוה מהתורה של ואהבת לרעך כמוך לכל יהודי, אז למה כולנו כלולים בהגדרה הנ"ל שאבריל כתב עלינו...:(

• הוסף לסימניות
נחמד שיש לפעמים דיון ערכי בפורום למרות מקצועיותו הבלתי מתפשרת, נותן איזו הבנה על השקפות העולם של בעלי הניקים השונים.
ואם בדיון ערכי עסקינן ולא בדיון אמנותי, הרי שיש צדק בדבריו של אבריל, ואנו חוטאים הרבה בהתנשאות וגאווה. לעיתים אני מגלה אמונה תמימה אצל חילונים, ומידות ויושר שקשה למצאם אצלינו. והמבט הכוללני הזה שבו נוקטים בעיקר עיתוני המודיע ויתד נאמן, הוא כל כך שטחי וילדותי, ששם את החרדים כולם בצד של הטובים, והחילונים בצד של הרעים.

אבל לא לשכוח שזו רק קריקטורה, שאמורה לקחת תופעה ולהקצין אותה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאבריל פשוט מדבר מאוד מאוד מהלב ולכן הדברים שלו נשמעים חריפים, כי רגשות זה דבר מתפרץ.

אבל תכל'ס במקום מסויים הוא מאוד צודק (ואני לא שופטת פה אף אחד ואף אחת אלא מדברת מהחיים) - יש בציבור החרדי (בחלקים גדולים ממנו) רתיעה גדולה מכל "חילוני", פחד, והרבה פעמים גם שנאה.

בתור מעצבת שעובדת הרבה עם בתי חב"ד וכד' אני יכולה להגיד לכם שכשניגשים ל"חילוני" מתוך אהבת ישראל פשוטה, ומדברים מהלב - פתאום ה"חילוני" שהוא כביכול כולו חול - מתברר שבלבו יוקדת נשמה יהודית קדושה שרק צמאה שמישהו ישפוך עלי'ה מים חיים.

ורואים ברור ופשוט כמה נשמות קדושות כאלה חוזרות לצור מחצבתן מקצת אהבת ישראל (אלפים! ומגדלים ילדים חסידיים, שבעצמם מקימים בתים חסידיים - דורות שלמים).

ואולי (לא שיש לי הזכות לדבר בשמו) דווקא לחבריו החרדים אבריל מצא לנכון לומר זאת, אולי מצד "הוכח תוכיח את עמיתך"? שמבאר על זה בעל התניא "עמיתך - עם שאיתך בתורה ומצוות".

וזה בלי להכנס בכלל לעניין הקריקטורה עצמה.

• הוסף לסימניות
אגב הקירקטורה הזאת היא "מצוות" עורך העיתון (אינני מחפש להתנצל בפני אף אחד אני עושה את עבודתי ומפרנס את משפחתי)

• הוסף לסימניות
ואני אומר: כל הכבוד למורדוך שבזכותו כולם כולל אבריל מלמדים זכות על כלל ישראל...

ר' לוי יצחק אתה יכול לנוח קצת...

• הוסף לסימניות
מורדוך, היה גאה!

מורדוך, היה גאה!
בוודאי שהעורך יזמין אצלך כזו קריקטורה.
העיתונות החרדית - שעורכיה וודאי חשופים למה שקורה בעיתונות החילונית - חייבים הרבה פעמים לתת תשובה לדברים שנכתבים שם, בעוד שקוראי העיתון החרדיים, לא יודעים תמיד בדיוק על מה מדובר.
אין ספק שאם העורך שם לב שכל היום-כיפור בעיתונות החילונית (ואני שב ומדגיש זאת על אף שכבר אמרתי לעיל, הקירקטורה לועגת לתקשורת החילונית, לא לאנשים), מיוצג כחג הקורקינטים, ועורכי העיתונות מגבים תופעה זו, ומכניסים טיפים לרכיבה על אופניים ועיסוק נרחב סביב האופניים והקורקינטים, מחובתו של העיתון החרדי ליתן לזה תשובה מוחצת, נמרצת, ברורה ואף קיצונית.
אין ספק שהקריקטורה שלך נתנה לאותם עורכים את הצביטה אותם הם היו צריכים לקבל, שיירגעו! ביום כיפור ישנם עוד דברים, ויניחו לנפש העם.
אין לשכוח שבאותה שנה שפורסמה הקירקטורה, עורכי התקשורת החילוניים ניסו לעורר גל נגד מצוות הכפרות בגלל מה שנקרא "צער בעלי חיים", היו על זה כתבות וראיונות ועסק שלם, מותר לנו לתת לזה תשובה.
תודה רבה מורדוך, עלה והצלח!!!

• הוסף לסימניות
מי שהבין הבין ומי שלא מבין כנראה שלא רואה יותר מ10 ס"מ מעבר לאף של עצמו את זולתו
מורדוך היקר והמוכשר - לא התכוונתי לפגוע אבל יש בדברים האלו טעם לפגם. יהודי זה יהודי באשר הוא ואדם יראה לעינים ה' יראה ללבב קאי על כל העולם.
אין לנו זכות לשפוט מה בליבו של יהודי וצדק מי שהעיר גם לי שדנתי את החרדים לכף חובה, לא יודע מה בליבם אבל צריך לדעת "כמים לפנים כן לב האדם אל לב האדם" (בטח טעיתי בלשון) החילונים שונאים חרדים כי החרדים שונאים חילונים ולהיפך, יש כמה שאוהבים חרדים כי החרדים אוהבים אותם באשר היותם יהודים.
אי אפשר לצפות מהחילונים שיגיבו בדעת ובתבונה תורנית כזו כמו שאנו זכינו לה, לכן תפקידינו לשבור את מעגל הקסמים על ידי הרבה אהבה וכף זכות.
נסו ותראו תוצאות מדהימות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י abrill;46385:
מי שהעיר גם לי שדנתי את החרדים לכף חובה, לא יודע מה בליבם אבל צריך לדעת "כמים לפנים כן לב האדם אל לב האדם" (בטח טעיתי בלשון) החילונים שונאים חרדים כי החרדים שונאים חילונים ולהיפך

החרדים שונאים את החילונים?
אולי תראה לי חרדי אחד ששונא יהודי אחר?
(לא אותם שמצווה לשנוא, רק תינוקות שנשבו וכו'?)

• הוסף לסימניות
אם זה היה הבעיה שלנו זה בסדר, החרדים לא שונאים חילוניים, השנאה החילונית מגיעה מקנאה ולא כתוצאה של כמים פנים לפנים, אנחנו מרחמים עליהם, לא חושבים שהם לוקחים לנו מהחיים ולא מאיכות החיים.
הבעיה היא שהחרדים שונאים חרדים אחרים, ועיתונים שונים (לא בעיתון שמורדוך עובד שם), עושים קריקטורות אחד נגד השני, חרדים נגד חרדים, קירקטורות כאלו פסולים ובעייתיים, (אינני נכנס ח"ו לפוליטיקה ולדברים אלו, רק ממבט עינייני בהמשך לדיון המרתק שנוצר פה).

• הוסף לסימניות
שמעתי את הטיעון שהשנאה היא מקנאה והוא מטופש, כי החילונים ברובם לא רואים אפס קצה אור ויתרון בעבודת ה' בעניהם זה הכל פרימטיוי וכו'
ונתנו - הלוואי ואתה צודק, את מי מצוה לשנוא????
אבל זה ויכוח ישן שעד שיבוא בן דוד לא יפתר לצערי

תראו אני בא משם, רוב חיי גדלתי כחילוני גמור, ולא תאמינו אבל בנושא דידן, יום כיפור, אפילו לא ידעתי שאסור לעשן, ותשמעו סיפור:
פעם בהיותי חילוני שבעיניו יום כיפור הוא יום הקורקינט, התחשק לי לצום, הייתי כבר בן עשרים גרתי בדירה משלי בי-ם, ורעיון מטורף של לצום ביום כיפור עלה בדעתי. צמתי, ויצאתי לרחובות ירושלים לטייל, משוטט לי בעינוי הצום שלפתי לתומי סיגריה, הדלקתי ועישנתי, עוברי אורח שעברו, דתיים, החלו לצעוק עלי ולבזות אותי "איך אתה מצער אותנו" "לך לתעשה את העברות שלך עם עצמך" ועוד כאלו למכביר.
אני התווכחתי איתם, ואמרתי להם"מה קרה לכם אני צם אבל מי אמר שאסור לעשן?" הייתם מאמינים?
כף זכות רבותי כף זכות.
נס שחזרתי בתשובה, אבל תנו לי להיות גשר ולהראות לכם ולו במקצת וכמובן בכלליות נוראה, מה עובר במוחו של חילוני, אני חושב ונתנו היקר שגם אותי הייתה מצווה לשנוא, גם אני הצבעתי ביום הולדת 18 רץ(מרץ של פעם) אז מה? זה מחסרון הדעת ובזה לוקים כל התינוקות(שנשבו) מה שייך ללעוג לתינוק.
ואם מישהו לא הבין את זה אז I Rest My Case

• הוסף לסימניות
חבר'ה נא לסגור הנושא. לא זו הייתה כוונתי וגם זה לא המקום. ישנם הרבה פורמים שדנים בסוגיות האלא...כאן זה פורום של בעלי מקצוע נטו

• הוסף לסימניות
מורדוך, ברור שזו לא הייתה כוונתך, אבל מאחר והנושא עלה...
ובכל זאת אנחנו בני אדם לפני שאנחנו בעלי מקצוע.

אפשר למחוק אח"כ את האשכול הזה.

• הוסף לסימניות
לא קשה עם שום דבר ואני לא שואל אף אחד מה לעשות. רק אני חושב שזה לא המקום המתאים.. זה הכל... אבריל היקר יש לי המון מה לענות לך בצורה הכי יפה וחדה "אבל" לא פה. תפנו את המקום ליצירות אמיתיות..בתקווה להבנה

• הוסף לסימניות
לפי ההלכה, מצוה לשנוא את הרשעים המכעיסים את הקב"ה.
וכנראה דווקא אלו, שיודעים ועושים זאת להכעיס.
ואגב, שונא זה בלב, ואויב זה בגלוי.

• הוסף לסימניות
אתה יכול לענות כאן יש מספיק מקום אפילו לאלף אשכולות וזה לא גרע,
חלק מהמקצוע שלנו ובמיוחד שלך כקריקטוריסט(מוכשר) הוא להביא את הרעיון הנכון במקום הנכון בזמן הנכון ובאופן הנכון
וכאן המקום לדון בכך,
אבל לא להתנצח, כי "מידת הנצחון לא סובלת אמת"
בסך הכל כולנו כאן מעריכים זה את זה ורוצים שלום ואהבה בעם ישראל,
כתוב באחד מספרי המוסר"כי לעובדו כולם שכם אחד, זה הדבר נעשה על ידי השלום שבדור...על ידי שמדברים זה עם זה ומסבירים זה לזה את דעותיהם מגיעה האמת"
אני מוכן לשמוע את האמת, מקוה שגם כולם
ולסיכום - חילוני, זה לא איזה חיזר או יצור סתום בלום, גם לו יש מחשבות ורצונות ודעות, ואפילו אם הוא לוקה בחסרון הדעת צריך לחפש ולהפוך עד שמוצאים בו מעט טוב, ואז נעשה שלום ואז זוכים לאהבה ואז יש להקב"ה נחת רוח שבשביל זה אנחנו כאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;46424:
לפי ההלכה, מצוה לשנוא את הרשעים המכעיסים את הקב"ה.
וכנראה דווקא אלו, שיודעים ועושים זאת להכעיס.
ואגב, שונא זה בלב, ואויב זה בגלוי.

אני אומר לך ונתנו יש קצת ערב רב שעושים להכעיס אבל רובה דרובה של עם ישראל טובים ותמימים.

• הוסף לסימניות
אין הרבה כאלה היום.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה