נכתב ע"י אלמגור;1900642:
וואווו איזה מתוקים אתם....
התכנון הכללי שלי היה לצאת במוצ"ש -בע"ה כמובן- היישר לוונציה, ללון שם לילה אחד ומשם להמשיך לרומא עד יום חמישי.
דניאל, אם אני מבין אותך נכון אז ארבע ימים זה יותר מידי לרומא ויום אחד זה מעט מידי לוונציה?
ואור, יש מושג איפה זה ה'סירמיון' בתוך איטליה...??
ארבעה ימים זה לחלוטין יותר מדי ברומא, גם עבור חובבי היטוריה מושבעים.
אתם לא רוצים להשתעמם! ונציה מדהימה, ואפשר להסתובב ולהתסובב בה ולרצות להישאר, אבל זה מאד תלוי במה שאתם אוהבים ומה שמעניין אתכם. אישית, הייתי ארבע פעמים וכל פעם זה היה טיול אחר לגמרי! מי שלא נהנה מגלריות/חנויות מזכרות/שייט/מוזיאוני אמנות ורק בא להבין על מה כולם מדברים וללכת, יכול להנות גם מלילה אחד. אבל לוקח זמן להבין את הקטע של המקום, והרבה אנשים מבינים רק כשהם עוזבים…
בונציה אני ממליצה לבקר באי אחד נוסף חוץ מהמרכזי, אם לא בכולם (תלוי בנוסעים, לא הייתי שולחת קבוצת בחורים לאי של התחרה), כדאי מאד להשתתף בהדגמה של ניפוח זכוכית, לאכול בגם גם (בסמטה הקטנה לפני גם גם, יש בצד ימין פיצריה/בית קפה. לא משהו מושקע במיוחד, אבל למי שצריך קפה בבוקר), לבקר בבית הכנסת, להגיע לגשר ריאלטו, לעשות כרטיס משתלם לאוטובוס ולנסות את מזלכם במציאת אומן בפעולה- אם זה מעניין, כמובן.
מה שבטוח- להיזהר מאד מכל הזרים שמנסים לעזור עם המזוודות או מבקשים להראות לכם את מקום הלינה.
ברומא- ממליצה בעיקר על הקולסאום, אם מבינים אנגלית לקחת מכשיר עם מידע במקום מדריך, יותר זול ויותר נח. כדאי מאד להקשיב להסברים, אחרת…. מה זה שווה.
כדאי מאד לבקר בבית הכנסת, מבנה מרשים ביותר ויש גם מוזיאון קטן.
יש מזרקה מאד יפה במרכז העיר, בשם טרווי. כדאי לבקר.
על המדרגות הספרדיות כדאי לוותר, יש רק עומס- אדם ולא שום דבר מועיל.
בגדול, העיר מלאה במומנטים מתקופת רומי ומדהים להסתובב במקום מודרני עם כל כך הרבה עתיק, כדאי להצטייד במפה ובספר אם מעניין אתכם לדעת 'מה זה העמוד כאן'. חוצמזה, יש את הפורום הרומאי, היכן ששער טיטוס, סמוך לקולסיאום. אם אינכם חובבי עתיקות- ותרו על זה. אפשר להגיע סמוך לגדר כדי לראות את שער טיטוס ולהמשיך הלאה.
בגטו היהודי הרבה מסעדות, כדאי לברר עם מישהו שסומכים עליו לגבי הכשרות. למעשה, רק על 2 מסעדות שם אפשר לסמוך, וגם את זה לא כולם יאמרו. בשר- ודאי שלא.
נסיעה טובה ומוצלחת!
תוספת (אני רואה עוד תגובות)- לרומא אפשר לנסוע ברכבת, לדולמיטים צריך רכב- אבל זה ודאי שווה אם אפשרי. בהחלט כדאי לוותר על רומא עבור קנזיי, שם יש מלון יהודי, כשר כל השנה, עירה יפיפיה.
על פירנצה לא הייתי מתאבדת. אומרים שהיא העיר היפה ביותר באירופה (או בעולם) ואישית, לא ראיתי את זה.