מלחמת הדפדפנים בעיצומה: באיזה כדאי לבחור?

• הוסף לסימניות
תחרות הדפדפנים על שליטה ברשת האינטרנט תופסת תאוצה בחודשים האחרונים, וחברות הענק מנסות לשכנע אותנו בכל דרך להשתמש דווקא בדפדפן שלהן. על מה כל המהומה? ובכן, הדפדפן הוא הממשק לרשת האינטרנט וההרגלים של כל אחד מאיתנו הם שיקבעו אילו חברות ישרדו בעתיד ואילו יכנסו לדפי ההיסטוריה המקוונת.

הדפדפן מאפשר את כל אותן פעולות שגרתיות כמו גלישה, צ'יטוט, קבלה ושליחה של דואר אלקטרוני, פעילות ברשתות חברתיות, קריאת חדשות, כניסה לחשבון הבנק וצפייה בסרטי וידאו ברשת. בקיצור, בלעדיו לא היה למרביתנו אינטרנט. ואם התחזיות הטכנולוגיות לגבי עידן "שירותי הענן" - העברת התוכנות בהן אנו משתמשים ביום יום מהדיסק הקשיח לאינטרנט - יתממשו, התלות שלנו הגולשים בחברות המפתחות דפדפנים תתהדק עוד יותר; החברה שתספק לנו את הדפדפן היא זו שגם תגבה מאיתנו את הכסף על השימוש בשירותים - או לחילופין היא תאלץ אותנו לראות פרסומות ותגבה את הכסף מבעלי העסקים המפרסמים. כפי שכבר ניחשתם מדובר על הרבה מאד כסף, ונראה כי מלחמת הדפדפנים לא תגיע לידי הכרעה בעתיד הנראה לעין.

עבורנו הגולשים התחרות רק עושה טוב. הדפדפנים הולכים ונהיים מהירים יותר, יש להם יותר תכונות, הם כוללים מגוון עצום של תוספות ושיפורים במנגנוני האבטחה הופכים את הנתונים האישיים למוגנים יותר. לנו נשאר רק לבחור מהו הדפדפן המתאים ביותר בשבילנו. אז עבור אלו שלא מכירים וגם אלו שלא מודים בכך, ריכזנו מידע בסיסי על כל אחד מחמשת הדפדפנים המובילים היום בעולם.

חברת מיקרוסופט - אינטרנט אקספלורר 9

זהו הדפדפן הכי מוכר והכי נפוץ בעולם. כבר בגרסאות הראשונות של מערכת ההפעלה Windows הוא היה חלק מהחבילה, ומרביתנו נחשפנו והתרגלנו אליו. הרבה גרסאות יצאו לדפדפן זה - האחרונה שבהם היא גרסה 8 - אבל חברת מיקרוסופט לא עוצרת לרגע. התחרות עם גוגל ואפל בכל זאת עושה לה משהו והיא שיחררה גרסת Preview של הדפדפן העתידי שלה – אינטרנט אקספלורר 9.

Seth_Amazon_1c.jpg

הדפדפן החדשני יתמוך בתקני W3C וכן בגרסה החדשה של שפת התכנות HTML5, שתאפשר תצוגת וידיאו וקול משופרת. בנוסף תהיה תמיכה בפונט פתוח סטנדרטי לרשת WOFF , CSS3 וכן תמיכה בתקן האחרון של שפת התכנות JavaScript. מיקרוסופט שולטת היום בשוק מערכות ההפעלה והדפדפנים בעולם כולו, ולכן יש לייחס חשיבות רבה לגרסה החדשה של האינטרנט אקספלורר, היות והיא צפויה לשמש כמגדלור לשאר החברות בכל הקשור לאימוץ סטנדרטים ותקנים חדשים ברשת האינטרנט. מומלץ להוריד ולו רק כדי לקבל הצצה לעתיד.

למה כן IE: אם אתם כבר רגילים לעבוד איתו, תישארו איתו. הוא אמנם כבד קצת אבל בסך הכול הגרסה החדשה מספר 9 אמורה להיות תחרותית מול כל החלופות.
למה לא IE: אם אתם אוהבים תוספים ואין לכם סבלנות לחכות לגרסה החדשה, תעברו לדפדפן אחר. תמיד תוכלו לנסות את הגרסה החדשה כאשר תצא לשוק.

חברת מוזילה - פיירפוקס 4

לאחר איחור של שבוע מהמועד המתוכנן, השיקה פיירפוקס את גרסת הבטא לדפדפן החדש שלה – פיירפוקס 4. עם ממשק משתמש משופר, תמיכה בטכנולוגיות חדשות לאינטרנט וביצועים משופרים, מקווה החברה לקצור נתח שוק קרוב יותר ליריבתה מיקרוסופט.

aFirefox-4-Tabs_508c.jpg

הדמיון בין ממשק המשתמש החדש של השועל לבין זה של כרום, הדפדפן של גוגל (טאבים מעל לשורת הכתובת, מספר הכפתורים מצומצם ותפריט מחולק במערכות ההפעלה האחרונות של חלונות), מהווה בסיס לביקורת עוקצנית כלפי חברת מוזילה, אולם יש בכל זאת הבדל אחד לטובתה. משתמשי חלונות בגרסאות ויסטה ו-7 יוכלו לקבל את כל התפריט העליון בתוך כפתור אחד בודד, שיפור שישאיר להם יותר שטח מסך לצפייה באתרים. אז כן, עם כל הכבוד לכרום, עדיין יש לו מה ללמוד מהשועל.

למה כן פיירפוקס: מי שאוהב לעשות בממשק העבודה שלו הרבה שינויים זה הדפדפן בשבילו. בנוסף תוכלו למצוא אין סוף תוספים שיהפכו משימות מורכבות לפשוטות.
למה לא פיירפוקס: לא כולם יסכימו איתי אבל יש יותר מהירים. ולמי שמשתמש בתצורת ברירת המחדל של ממשק הדפדפן וגם לא מתקין תוספים – היתרונות של השועל לא יבואו לידי ביטוי.

גוגל – כרום 6

זהו אולי הדפדפן המדובר ביותר של השנה. חברת גוגל החליטה להתרחב מעבר לשירותים המקוונים שהיא מספקת בחינם ופיתחה דפדפן משלה בשם Chrome, ועל פי השמועות, הוא יהווה את הבסיס למערכת ההפעלה העתידית שלה, Chrome OS.

dlpage_altc.jpg

הדפדפן יציב מאד והוא בנוי בצורה כזו שכל טאב פועל באופן עצמאי לחלוטין - אם אחד קרס או נתקע השאר ממשיכים לעבוד כרגיל. יש מנוע של תרגום מובנה המבוסס על שירות התרגום של גוגל וקיימת אפשרות לבחור את ערכת הנושא של הדפדפן. קיים גם מצב גלישה פרטית (Incognito mode) המאפשר גלישה בלי להשאיר עקבות של אתרים בהם ביקרתם או קבצים שהורדתם. כמו כן, קבצי הקוקיס נמחקים אוטומטית ברגע שסגרתם את כל החלונות בסיום הגלישה באינטרנט, כך שאף אחד לא ידע מה עשיתם במרחבי הרשת. קצת פרדוקסלי להאמין לגוגל שהיא לא תדע מה עשינו, אבל אשרי המאמין.

למה כן כרום: על שלושה יסודות עומד העולם: מהירות, סנכרון מועדפים ותוספים. ועבור מי שעובד עם שירותי גוגל למיניהם אז יש יסוד רביעי – מבין כל החלופות זו הכי מותאמת לעבודה איתם.
למה לא כרום: מדי פעם הוא לא קורא את האתר ונדרשות כמה לחיצות על מקש F5 לרענון. ובנוסף, סביר להניח כי גוגל תדע הכל על הרגלי הגלישה שלכם (בלי שאתם תדעו על כך כמובן).

חברת אפל – ספארי 5

תכירו את הדפדפן שהיה עד לא מזמן נחלתם הבלעדית של משתמשי המקינטוש במשך שנים. יותר נכון, עד שסטיב ג'ובס החליט ללכת ראש בראש עם ביל גייטס.

כמו כל מוצר מבית אפל גם הדפדפן ספארי מצטיין בעיצוב שלו ובסביבת משתמש שיקית. גרסה מספר 5 מתיימרת להביא למחשבים האישיים ולטלפונים הסלולריים (בידועים בתור אייפון) אינטרנט "אמיתי", לפחות זה מה שכתוב באתר החברה. שיפורים שהוכנסו בגרסה החדשה כוללים אפשרות נוחה יותר לקריאת כתבות, תמיכה ב-HTML5, צפייה בווידיאו מוטבע במסך מלא, שיתוף מידע מיקום וכן טכניקה ייחודית להשגה מוקדמת של כתובות אתרים הנקראתDNS prefetching, שמאפשרת גלישה מהירה יותר ברשת האינטרנט.

למה כן ספארי: עבור מי שאוהב את סטיב ג'ובס ורוצה להרגיש שיקי כמו במקינטוש שיוריד. אולי זו תחילתה של ידידות מופלאה.
למה לא ספארי: יחסית לכרום או לפיירפוקס ממשק המשתמש לא אינטואיטיבי וגם עולם התוספים לא מפותח.

חברת אופרה ASA – אופרה 10.6

מה שהתחיל בשנת 1994 כפרוייקט ניסוי בחברת התקשורת הנורבגית Telenor הפך לאחר שנה לחברה עצמאית, המפתחת דפדפן חוצה פלטפורמות המתאים כמעט לכל מוצר אלקטרוני שזז. מחשבים, טלפונים סלולריים, מכשירי כף או קונסולות משחקים, כולם יכולים להריץ את דפדפן אופרה ובגרסה האחרונה שלו 10.6 הוא מתמודד בכבוד ליד כל השמות הגדולים.

1060_win_custom_thumbc.jpg

הגרסה החדשה כוללת שיפורים במנוע הגלישה ומאפשרת מצב טורבו לחיבורים איטיים כמו רשתות אלחוטיות וחיבורים לאינטרנט מבוססי חיוג. כמו כן, כולל הדפדפן טאבים חכמים לגלישה נוחה יותר, אפשרות לסנכרן את המועדפים עם מכשירים אחרים שלכם, חיפוש מובנה וחסימת תוכן לא רצוי.

למה כן אופרה: אם לא תנסו איך תדעו. סביר להניח שלא להרבה יצא לנסות אותו. וגם בגלל שהכפתור המבטיח גלישה מהירה יותר בחיבורים איטיים נשמע מעניין. מומלץ לבעלי העוז והזמן הפנוי.
למה לא אופרה: בגרסאות הקודמות לא היה חידוש משמעותי כלשהו לעומת פיירפוקס או כרום והחוויה הייתה די פרווה. אם אתם מרוצים מהדפדפן הנוכחי שלכם ואין לכם זמן פנוי, אל תרגישו חייבים.

עכשיו רק צריך לבחור

הסקירה נגמרה ועכשיו תורכם להצביע עם העכברים. ההמלצה שלנו: להוריד ולהתקין את כולם, ולכל דפדפן לתת תקופת ניסיון של שבוע. ההתנסות שלכם חשובה יותר מכל כתבה, מבחן או סקר שתקראו באינטרנט - נתונים זה חשוב, אבל את חווית הגלישה קשה לתאר במילים וזה עניין לכל אחד עם עצמו והמחשב שלו. אם ניסיתם ואהבתם - תשאירו אותו. אם לא, אל תפחדו להחזיר אותו בלחיצה אחת למצב צבירה תיאורטי. התשלום היחיד שתצטרכו לשלם במקרה כזה, קשור למילוי סקר שביעות רצון, שגם עליו, תוכלו לוותר בקלות.

• הוסף לסימניות
כרום: יש לו נטיה להתקע אם משאירים אותו פתוח לאורך זמן (וכמה מוזר - בגרסאות קודמות, לפחות, הוא לא תמך באתרים של גוגל עצמה, כמו גוגל אדוורדס...)

אופרה: חלק גדול מדברים שמובנים מאליהם בדפדפנים כיום, מקורם בחברה הזו, שבד"כ "מראה את הדרך" לחברות אחרות. כמו למשל טאבים, תמיכה בתקנים וכו'

ספארי: לא ראיתי שום יתרון על שום דפדפן אחר, חוץ מהעובדה שעד לרגע זה לא הבנתי איך, לכל רוחות האוקיינוס, פותחים שם טאב חדש...

פיירפוקס 4 בטא: קל הרבה יותר מקודמיו, ובעיני, הוא מחליף ראוי לכרום.

• הוסף לסימניות
אני מעדיף את הדפדפן של גוגל, בגלל המהירות, ובגלל שמה שתקין אצלו, תקין ברוב הדפדפנים.

• הוסף לסימניות
אני אוהב את כרום, אבל יש לו באג, שלפעמים שאתה עובר לאתרים אחרים, הוא לא נותן לך לכתוב יותר בעברית. (למרות שזה על מצב עברית, וכותב עברית בתוכנות מחוץ לדפדפן...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;430045:
אני אוהב את כרום, אבל יש לו באג, שלפעמים שאתה עובר לאתרים אחרים, הוא לא נותן לך לכתוב יותר בעברית. (למרות שזה על מצב עברית, וכותב עברית בתוכנות מחוץ לדפדפן...)
לא קרה לי אף פעם..

• הוסף לסימניות
למה צריך 3 דפדפנים גם יחד:
IE : לשעת חרום שהבנק המורגל במונופולים מסרב להכיר בדפדפנים יעילים יותר, או לאתרים שעוצבו בחינטרוש יתר.
FF : הוא לא רק דפדפן, ממזמן הוא כבר מערכת הפעלה לכל דבר
כרום: אף אחד לא חולק על המהירות, וגם לא על הקריסות פה שם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;430045:

קורה לי בקביעות בגוגל צ'אט עם כרום.

• הוסף לסימניות
מי שיש לו כרום בפורום של פרוג כותב כפול :)
אצלי כמה אתרי בנקים וSMSים עובדים במערכת הניהול שלהם הכי טוב עם אקספלורר
בFF ובכרום הם פשוט "מתעלמים" מחלק מהשדות והלחצנים
כרגע בעיניי, אקספלורר 8 מציג הכי טוב את רוב האתרים בעברית
וFF הכי מהיר עם הרבה יותר פיצ'רים שמקלים על הגלישה

• הוסף לסימניות
אצלי פיירפוקס ועם ים התוספים שלו זה ממש חיים קלים מתכנתים ימצאו אותו שימושי במיוחד עם הפייר באג תוסף פשוט מעולה
כרום לא אצלי במחשב רק בגלל שאני לא סומך מספיק על גוגל והפרטיות שלי יכול להיות שהיום הם לא עושים כלום בדפדפן אבל אני לא סומך עליהם מה יהיה בהמשך בדרך
אקספלורר לא אופציה בשבילי אני לא מתאמץ בשבילו אם בעל האתר החליט לדפוק את עצמו עם קוד גרוע במיוחד אז אני לא ימנע ממנו ויצביע ברגליים שלי החוצה
ספארי לא ניסיתי אבל עוד מעט יהיה את המנוע שלהם גם בקונקוארור של KDE (הוא הולך לתמוך גם ב-webkit) נתאפק נראה איך השילוב הזה ילך
אופרה איכס זה קוד סגור

נו באמת נראה לכם שזאת הסיבה???
אין לי ממש סיבה למה אני לא משתמש בו יותר נוח לי פשוט בפיירפוקס הים תוספים שלו לא מתחלפים בשום דפדפן ולא נראה לי שהוא יותר מהיר ממנו (אם כי פיירפוקס בלינוקס...)

• הוסף לסימניות
בכרום יש בעיה מרגיזה שכשרוצים לצפות בקובץ כלשהו הוא לא נותן אפשרות פתיחה אלא רק הורדה ושמירה.

• הוסף לסימניות
עבודה שוטפת:
FF - אתרים, בדיקות תקינות ושיפורים ע"י תוספים כמו firebug, greasemonkey, hackbar, web developer, noscript ועוד.
Maxthon3 - גלישה באתרים (חוץ מפרוג, בעיית הכפילות של כרום). לאתרים שדורשים ACTIVEX אני פשוט מפעיל כפתור תאימות שמציג את האתר הנוכחי במנוע של IE עם כמה שיפורי אבטחה, הקטע היפה, הוא שאם הכנסת כבר שם משתמש וסיסמה באתר ואתה מפעיל מצב תאימות, זה שומר לך את כל הנתונים למרות שמדובר במנוע אחר לגמרי (הציל אותי באמצע פעולה בנקאית).
כרום, ספארי, אופרה, ועוד כמה דפדפני מעטפת ל-IE ו-FF מותקנים במחשב לבדיקות ופיצ'רים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה