בלת"ק
אני מתאר לעצמי שבים המלל שנשפך עד כה היו תגובות לכאן או לכאן ביחס לעצם ההכאה,
אני רק רוצה לציין פרט בסיסי שמאוד חשוב בעיני,
בדרך כלל מכה פיזית כואבת הרבה פחות ממכה נפשית, והצלקת שהיא יוצרת קשה הרבה יותר לאיחוי,
כלפי מה דברים אמורים,
במהלך שנות לימודי בת"ת ספגתי לא אחת מנחת זרועם של רבותי,
ולא, אני לא חושב שזה הותיר בי צלקת כל שהיא, כשאני פוגש בהם היום ברחוב אנחנו מעלים זיכרונות נעימים, ואני מלא הכרת הטוב כלפיהם,
אבל...
באותן שנים כיהן בת"ת כמנהל אדם שמוכר היום כמומחה גדול לחינוך וכו', אני באופן אישי (וידוע לי גם על ילדים נוספים) חוויתי התנכלות והתעללות נפשית מצד אותו המנהל, אני מתאר לעצמי שהייתה לו איזו תאוריה פדגוגית בהקשר לכך, אבל את הדיבורים והזלזול כלפי וכלפי משפחתי לא אוכל לשכוח לעולם, כמה שנים לאחר שסיימתי את הת"ת הוא הצליח להסתכסך עם כמה משפחות נוספות ונאלץ לעזוב את תפקידו.
לפני כמה שנים עברתי דירה וכשבאתי לרשום את ילדיי לת"ת נדהמתי שאותו האדם עומד שוב בראש ת"ת ו"מרביץ" את משנתו החינוכית הקלוקלת, לצערי לא יכולתי לעצור בעד עצמי, הצגתי את עצמי בשמי ובתפקידי (כן, לאותו אדם שאמר לי לפני שנים: "ממך לא יצא כלום..."), והטחתי בו את כל מה שאני חושב עליו ועל דרכו החינוכית, ועל כך שהוא מעז להמשיך ולעסוק במקצוע שלא מתאים לו, הוא שתק הרכין את ראשו ולא ענה מילה.
היום ילדיי לומדים בת"ת מרוחק יותר ופחות מתאים בעיני, רק משום שאיני יכול לסבול את העובדה שהם ישהו תחת אותה קורת גג עם המנהל לשעבר.
ולכן אני אומר, אם ילדיכם מרגיש בנוח ללכת לת"ת אוהב את רבותיו ואת חבריו לא הייתי מתרגש מאירוע נקודתי (כשנעשה על ידי איש חינוך מנוסה),
אבל,
אם הילד חוזר עצוב, מתוסכל, עצור, שקט או כל תסמין שעלול להזהיר על התעללות נפשית, אל תהססו, תהפכו עולמות, תפנו למי שצריך לעצור את הדבר הזה אם ילדכם יקר לכם, אסור שילד יחווה ולו רגע אחד מעשים כאלו...

Reactions: שמואלזון1 //