תודה רבה למי שטרח להקדיש לי כמה דקות ועל העצות!
נכתב ע"י איש קטן;396015:
אהבתי את הכותרת "מנסיוני המר".
מבחינתי הכותרת מרמז על כשרון...
איש קטן, תודה רבה! זה מעודד
נכתב ע"י Shia;396010:
דולב, אורלי פרינט מהגוש, ובעלה דפוס השושנים, הם דווקא דוגמה למקומות שלא מחפשים ניסיון, אלא כח עבודה זול.
לכן התקבלת, ולכן יש סיכוי גם ל"פרוגיסטית" שלנו.
גם אני ממליץ לנקוט פעולה מעבר למשלוח קו"ח בלבד.
פשוט לקום וללכת לבתי דפוס ולמערכות עיתונים, שבדרך-כלל מחפשים עובדים זולים, לגשת למנהל, להראות לו תיק עבודות, להצהיר על נכונות לעבודה מאומצת. ועם קצת סיעתא דשמיא, ההשתדלות הזו תוכיח את עצמה.
SHIA - תודה על העצה, באמת נראה לי שכך אעשה. (אמנם קודם לכן כנראה אצטרך לקחת קורס קאוצ'ינג מזורז כדי לדעת איך לשווק את עצמי, בזה בהחלט אני חלשה, מישהו מכיר קאוצ'ר טוב?

)
נכתב ע"י dolevdesign;395994:
הי פרוגיסטית נחמדה,
מקום עבודתי הקודם היה בית דפוס בגוש עציון.
התקבלתי לשם ללא נסיון, וזה הלך בדיוק כך:
ראיתי את המודעה בעלון המקומי, בעלי זיהה את המספר פקס כאותו מספר של הבית דפוס הזה, התקשרתי במקום לשלוח קו"ח (הם פרסמו רק פקס למשלוח קו"ח, אז ביררתי את הטלפון) הצגתי את עצמי והיא כמובן שאלה על הנסיון. אז אמרתי לה בדיוק כך:
'תראי, אני אגיד לך את האמת ודוגרי אין לי נסיון מעבודה אחרת. הנסיון היחיד שיש לי זה הלימודים.' (ציינתי לה מתי סיימתי) ואז נתתי לה כמה מילים על עצמי שלדעתי היו חיוניים ורלוונטים, והיא אמרה לי: את יודעת מה? אני שמחה שאת היית ישרה איתי, ומה שאת צריכה לעשות זה להגיע לראיון. את יכולה היום?
קבענו, והגעתי. היא דיברה איתי, נתנה לי לעשות איזה פרוספקט שכבר נעשה והודפס-רק כדי לראות שאני שולטת בתוכנות, ושיש על מה לדבר בכלל. נכון, היא לא ציפתה וגם לא קיבלה ממני את הפרוספקט המושלם, אבל הספיק לה שאני מסוגלת לשבת שם ולבצע אותו אם כיוונים להשתפר.
היא קיבלה אותי והתחלתי לעבוד יום למחרת. הוכחתי את עצמי במה שאני, והסתדרנו מעולה. קיבלתי שם המון נסיון (ספציפית שם זה באמת מקום רווי נסיונות וחישולים...) אחרי הלידה השניה שלי עזבתי ונשארתי לעבוד מהבית.
(ואני צריכה ללדת עוד מעט שוב, בעז"ה ככה שס"ד שהחלטתי אז לעזוב)
את צריכה לא להתבייש ולא לחשוב שאת לא ראויה למקום מסויים. קחי אומץ
ותעשי גם צעדים קצת נועזים או לא ממש רגילים ושגרתיים.
תני לי לנחש: מה שהלך עד עכשיו בכלליות, היה ששלחת קורות חיים, וקיבלת תשובה שלילית.
אני מציעה לך לקחת את עצמך או את הטלפון ובפעם הבאה במקום ליהיות כמו עוד מיליוני אחרות שמחפשות, פשוט לפתוח את הפה (בנימוס..) לפני הקורות חיים או ביחד, ולהגיד שאת מעוניינת מאד לשלוח קו"ח, אבל חשוב לך להגיד כמה מילים לפני זה: את כל האמת על כל שאין לך נסיון כיוון שרק סיימת ללמוד. אבל את מוכנה להשקיע מעצמך ולהוכיח את עצמך ולעשות הכל כדי להוציא את המיטב ושאת מאמינה שאת מסוגלת לזה! ועוד כמה מילים על עצמך שרלוונטיות לאותו מקום .
אלא מילים שמדברות ולא סתם דף שלא תמיד נותנים לו את כל היחס הראוי לו...(כיוון שיש עוד) אבל ברגע שתיגעי בדבר אישית, ישירות ובכנות אז ייתנו לזה יותר כבוד ותשומת לב.
המון בהצלחה,
ותעדכני מה קורה...
דולב תודה רבה על התגובה המפורטת! (והעידוד הכה נצרך

)
נכתב ע"י צמרת;396101:
רק מה שבטוח, צריך סבלנות
ואל תתפתו לכל הקרובים הדואגים, שאומרים לכם "אל תתפנקו" קחו מה שיש טלמרקטינג וכו'
כי הכי חשוב זה פרנסה
אני חושבת שעבודה כמו גרפיקה זה דרך ארוכה קצרה
ההתחלה נראית ארוכה מאוד
אבל באיזה שהוא שלב שכל המטפלות, הטלמרקטינג וכו' התיאשו סופית מהעבודה ופרשו לשווק את אלוורה, הגרפיקה מתחילה להוכיח את עצמה, והפרנסה מתחילה בעז"ה להוכיח את עצמה
בהצלחה!
צמרת- כל כך נכון שזה כואב, אאוץ'... (החמים מודאגים...)
הייתי בטלמרקטינג. דקה.
יותר מזה לא יכלתי להשאר שם. (ואל, בבקשה אל תעשו זאת לעצמכם...)
---------------------------
ובכן, אוסיף קצת פרטים עלי;
זה לא שממש אין לי ניסיון והרגע יצאתי מהסמינר...
אמנם עבדתי במקום שבו עסקתי ב-.... איך אני אקרא לזה? אה, כן - "גרפיקה"
בתוכנה שעבר זמנה מזמן (פריהנד)
אז יש לי ניסיון - שנתיים. ב"גרפיקה" (לא אפרט מה אבל זה לא כלל הרבה עיצוב. בכלל.)בלי כל הקטע של דפוס (הכה נחוץ בגרפיקה)...
-אני מאוד מאוד אוהבת עיצוב גרפי. בשבילי זה עולם קסום שבו אפשר ליצור יש מאין.
אני שותה בצמא כל שביב מידע, כל פלאגין חדש, ממש "מכורה קשה"

זה כנראה גנטי, גם אחי הבכור וגם אחותי גרפיקאים, עוד כשהיה לנו פנטיום (לא 4) עם 3 ג'יגה.... ואחותי הקטנה (כנראה) גם בדרך...
אני נהנת להסתכל על עבודות גרפיות טובות, לנתח למה וכמה ולהתווכח עם אחותי עד השעות הקטנות למה אני צודקת, ולמה הלוגו הזה כן הגיוני...
אני ממש מרגישה שאני יכולה להיות טובה בתחום הזה. אילו רק היה לי צ'אנס להוכיח את עצמי. ואולי... אולי אני מפחדת להתמודד עם זה, להיות ממש בזירה.
לא יודעת...
(מצטערת על ההשתפכות, ותודה לכל מי שטרח לקרוא ולהגיב, זה עוזר).
-פרוגיסטית-

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //