למה נראה לך?עד כמה שהבנתי תוכניות של כל הסמינדרים הן חלשות ובלתי רלוונטיות לשוק העבודה, אבל עם זאת מנסים למצוא את הרע במיעוטו.
אם מישהו שמכיר/ה את השטח מוכנ/ה לספר בפרטי, אשמח מאוד
האמת, לא בדקתי בצורה מעמיקה. אבל כך יצא לי ממה ששמעתי פה ושם וגם ראיתי קצת בפורום כאן. אם אני זוכר נכון הזכירו כאן פעם (לגבי אחד הסמינרים לפחות, ואולי בכולם זה כך), שלא מלמדים את הנושא של סיבוכיות. וכן הבנתי שמקובל ללמוד ״אנגולר״ כאשר הלימוד של javascript זה משהו שבא ככה על הדרך ומן הצד. כל זה מעיד בעינלמה נראה לך?
לא מדבר אלי עדות של מנכ"ל חילוני עם כל הכבוש יש לו אינטרס ללמידה שלא בסמינרים.האמת, לא בדקתי בצורה מעמיקה. אבל כך יצא לי ממה ששמעתי פה ושם וגם ראיתי קצת בפורום כאן. אם אני זוכר נכון הזכירו כאן פעם (לגבי אחד הסמינרים לפחות, ואולי בכולם זה כך), שלא מלמדים את הנושא של סיבוכיות. וכן הבנתי שמקובל ללמוד ״אנגולר״ כאשר הלימוד של javascript זה משהו שבא ככה על הדרך ומן הצד. כל זה מעיד בעינ
אף פעם גם לא שמעתי משהו שיאזן את הרושם לצד השני.
אם רוצים ציטוטים. הינה מדבריו של מנכ״ל וסטרן דיגיטל (אחת החברות שמעסיקות בנות חרדיות בתנאים נורמליים)
צפה בקובץ המצורף 863290
אני לא יודע כמה זה מעיד על איכות הלימודים בסמינר. אולי הן השקיעו, למדו והתנסו הרבה מעבר לה שהיו מצופות לפי התוכניות.אני יודעת מציאות שחברות של הבת שלי חלקן עובדות במשרות טובות ממש ולא דווקא אצל חרדים. ומאוד מרוצים מהם.
אלפי ואולי אפילו עשרות אלפי נשים חרדיות בוגרות הנדסאי תוכנה עובדות בהייטק בכל רחבי הארץ (אני ביניהן) .זה שלא למדתי סיבוכיות לא מפריע לי בכלל.עד כמה שהבנתי תוכניות של כל הסמינדרים הן חלשות ובלתי רלוונטיות לשוק העבודה, אבל עם זאת מנסים למצוא את הרע במיעוטו.
אם מישהו שמכיר/ה את השטח מוכנ/ה לספר בפרטי, אשמח מאוד
הן עובדות מהרגע שסיימו ללמודאני לא יודע כמה זה מעיד על איכות הלימודים בסמינר. אולי הן השקיעו, למדו והתנסו הרבה מעבר לה שהיו מצופות לפי התוכניות.
גם מה שמרוצים מהן לא אומר כלום. מגיע בת מוכשרת בטבעה, גם אם אין לה שום הכשרה תוך זמן קצר יהיו מרוצים מאוד מהברקות שלה.
אז זה פשוט לא הנושא.
תודה!במודיעין עילית עד לפני 5 שנים היה סמינר שלימד cobol, [יש גם שנים שלא נפתח מסלול בכלל]
אבל ברור שאי אפשר להקיש מאחד לשני, למשל ב''חדש'' זה לא היה קורה,
בקיצור, כל סמינר לגופו.
וגם ממש לא סותר את זהחלקן עובדות במשרות טובות ממש ולא דווקא אצל חרדים. ומאוד מרוצים מהם.
אלו פשוט 2 נתונים שונים, רמת הידע איתה יוצאים מהסמינר, ורמת שביעות הרצון מהעובדת החרדית/ רמת הקליטה ומוסר העבודה שלהן. (במיוחד שהציטוט השני יכול להיות גם על כאלו שזו לא עבודה ראשונה שלהן)אני הייתי עדה לדבריו של מנכ"ל שאמר שהעובדות החרדיות שלו הכי שוות לו להעסקה. הן מעולות. קולטות מהר ולא מתעסקות בדברים אחרים [אייפונים..] ומוסר העבודה שלהן גבוה מאחרים.
תנו באמת עוד קצת פרטים ומי שמקירה מקרוב גם עוד סמינריםתודה!
אשמח לקבל יותר פרטים:
5448767 # gmail.com
עד כמה שידוע לי הרמה בסמינרים השתפרה מאד בשנים האחרונות.לא מדבר אלי עדות של מנכ"ל חילוני עם כל הכבוש יש לו אינטרס ללמידה שלא בסמינרים.
כשכתבתי שהוא אמר שאין רמה מספקת בסמינרים ושזה לא נכון זו האמת!עד כמה שידוע לי הרמה בסמינרים השתפרה מאד בשנים האחרונות.
בלי קשר לנושא, אני יודעת שזאת הנחה רווחת, כי המנכ"ל חילוני, עם קרניים וכו'.
אבל כמה מפתיע , סביר להניח שלא מעניין אותו בכלל אם חלק מהבנות תלמדנה בסמינר X או בסמינר Y וממש לא משנה לו אם תעשינה תואר או לא - הוא רוצה עובדים טובים כדי להעלות את הרווח של החברה. ומבחינתו יש פער בין עובדים עם תואר לכאלו שאין להם.
צודק? לא צודק?
אפשר לפתח וויכוח תרבותי. אפשר גם להתייחס לטענות שהשמיע ולהפריך אותן באמצעות עובדות. או להסכים איתן.
אבל במחילה, לא חייב לקשר כל דבר להשתייכות מגזרית ולשנאת חרדים.
זה מה שכתבת:והתייחסתי אך ורק לענין הספצפי הזה ולא שום דבר כוללני על שנאת חרדים.
ורק לרמה במודיעין עילית.לפחות בסמינר שבו למדה הבת שלי.
בכל מקרה ציינתי שהסמינרים דווקא העלו מאד את הרמה בשנים האחרונות. (ואת זה אני אומרת בתור אחת שלמדה לתואר בהנדסת תוכנה. כמעט מסיימת).לא מדבר אלי עדות של מנכ"ל חילוני עם כל הכבוש יש לו אינטרס ללמידה שלא בסמינרים.
האשכול נפתח לפני שנה וחצי ...לפותחת האשכול - ממליצה ללכת לסמינרים שיש בהם תכניות רציניות יותר
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים