דרוש מידע מעון פרטי ב-850 ש"ח זה כלכלי ?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כמה מילים מהיכרות קרובה
ישנם כמה פרמטרים שמשתנים ממעון אחד לאחר:
האם המבנה הוא בבעלות או בשכירות
מה גובה השכירות החודשית(משתנה מעיר לעיר ומאיזור לאיזור)
האם הוא חברה או עמותה
בכל מקרה מי שחושב שבעלי מעונות עובדים חודשיים בשנה ומלקקים דבש הוא טועה בגדול!!!
ישנם אינסוף ביקורות ותקנים שבהם מעון צריך לעמוד
ישנם הורים שעל כל אפצי קטן מעוררים את כל ההנהלה ועושים מהומה על לא מאומה וגורמים הרבה התעסקות סביבם בשעות לא שעות...
תחרות בלתי פוסקת בין מעונות
גיוס צוות שזו עבודה אינסופית וקשה מאד
בריתור עבודה לא קלה בכלל
ועיני לא צרה בהם בדיוק כמו שעיני לא צרה בבעל חנות או סופרמרקט
כל אחד בוחר לעצמו את פרנסתו
בכל מקרה ישנם איזורים בבני ברק שכבר חווים רוויה עצומה ממעונות ובלי קשר לגזירות ליברמן הם עומדים רק על 70 אחוז תפוסה ואף פחות מזה מה שמשנה את כל התמונה ואף יכול להפוך מעון מריווחי למופסד...

• הוסף לסימניות
אני יודעת שגולדקנופף משלם יותר משכר מינימום (בכל אופן למי שעובדת כבר תקופה)
ויש לי קרובת משפחה מדרגה ראשונה שמנהלת מעון
זו עבודת פרך!!!
יום ולילה:
אחריות
עמידה מול הורים
פיקוח על הגננות
מציאת ממלאות מקום
גיוס עובדות
העשרה, טיפוח, השקעה
יםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
מכל הנשים העובדות במשפחתנו (ויש מתכנתת, מנה"ח, מורות, עצמאיות) היא עובדת הכי קשה!!!

אם היא רק המנהלת בפועל, ולא בעלת המעון -יכולה לעבוד כמו חמור ולהרוויח קצת יותר משכר מינימום, גם על זה כבר שמענו..............

• הוסף לסימניות
לא כל המעונות משלמים על המקום

• הוסף לסימניות
לא.
אין לי מושג על סמך מה אנשים כותבים כאן. בכל האזור העצום של מרכז-צפון ירושלים החרדית, יש בערך ארבעה מעונות, שהסיכוי להתקבל אליהם נמוך מהסיכוי לטוס לחלל.

אני מדברת על אזור שכדי להקיף אותו צריך שעתיים הליכה (כולל סורוצקין, מטרסדורף, רוממה, מקור ברוך, גאולה, שמואל הנביא, סנהדריה, גוש 80 וכל מה שביניהן).
ומנגד, רק ברמת שלמה יש 4 מעונות, עם תוכנית לפתוח עוד אחד.
יש להם תחרות קשה על הילדים. (ההורים מרוויחים)
הבעיה בירושלים היא הפיזור הלא אחיד.
(אגב, אני רואה שהזכרת את סנהדריה. רק במורחבת יש 2 מעונות...)

• הוסף לסימניות
והסיכוי להתקבל אליהם זה עדיין לא רחוק מהסיכוי לטוס לחלל - מה לעשות ששני המעונות האלה משרתות את הציבור החרדי מגבעת המבתר, רמת אשכול, מעלות דפנה, סנהדריה וסנהדריה המורחבת. ויש מעון בשמואל הנביא (שלפחות בזמנו כשביררתי בפעם האחרונה) שהוא מפוצץ ומשפחות רווחה נכנסות קודם אז הוא גם לא מספיק לכל האיזור....

• הוסף לסימניות
אם זו שאלה ריטורית, לזעזע את הרגש לבעלי מעונות,
אני לא מתערב.

אבל בשיקול קר של בעל עסק (ורק מי שיש לו את זה יכול להצליח בניהול עסק)
זה ענין של היצע וביקוש.

האם גם בציבור הכללי זה כך?

• הוסף לסימניות
הבעיה בירושלים היא הפיזור הלא אחיד.
וזה נגרם בין היתר בגלל מחירי השכירות המטורפים במרכז (ולא בשכונות הקצה).

מאור חיים, אותו חישבתי, ומי עוד?

ואת המעון בשמואל הנביא ראיתי כתוב באתר עיריית ירושלים, אך מעולם לא שמעתי על שום ילד שהתקבל לשם. ובואו נגיד שיש לי מאות חברות/מכרות/קרובות משפחה בסביבה. אין לי מושג מי לומד שם בפועל.

• הוסף לסימניות
מאור חיים, אותו חישבתי, ומי עוד?
יש את המעון של בית יעקב בסוף ים סוף

ואת המעון בשמואל הנביא ראיתי כתוב באתר עיריית ירושלים, אך מעולם לא שמעתי על שום ילד שהתקבל לשם. ובואו נגיד שיש לי מאות חברות/מכרות/קרובות משפחה בסביבה. אין לי מושג מי לומד שם בפועל.
אני מכירה אחת ששולחת לשם - התקבלה עם פרוטקציות רבות מאוד (חברה של המנהלת או משהו)
בפועל הבנתי שרוב המשפחות ששולחות לשם הם משפחות רווחה מאזור שמואל הנביא (ממה שאני יודעת מלפני כמה שנים)

• הוסף לסימניות
המעונות בירושלים ברובם שייכים לעמותות גדולות ומוכרות
כמו בית יעקב, אמונה ועוד ויושבים על מבני ציבור, והקצאות שנועדו לכך
ואסור לעשות בהם שימוש מסחרי או להשכיר אותם

כנראה שבבני ברק קל יותר למצוא שטחים ציבור פרטיים, או להשכרה, או שיד העריה קלה יותר למקורבים
ולכן יש גם יותר משקיעים פרטיים ויותר היצע בתחום

• הוסף לסימניות
וזה נגרם בין היתר בגלל מחירי השכירות המטורפים במרכז (ולא בשכונות הקצה).
גם בנווה יעקב ופסגת זאב, לדוגמה, שהשכירות שם אמורה להיות הרבה יותר נמוכה, יש מחסור גדול במעונות.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא קראתי את כל העמודים אבל @דוד ריזל אתה כנראה ממש לא בתחום.
אני מנהלת (שכירה אמנם) ומכירה את ההוצאות קצת יותר...
המעון שאני מנהלת הוא של 30 ילדים.
שכירות 12,000
אוכל בין 4,500-6,000 בחודש
משכורות :
תלוש לעובדת כולל הוצאות מעסיק 9,000
תלוש למבשלת כולל הוצאות מעסיק 6,500
תלוש למנקה כולל הוצאות מעסיק 3,500
ציוד כ1,500 בחודש
ויש מלא בלת"מים שאין לי אפילו כוח להתחיל לפרט.....

• הוסף לסימניות
אני מכירה שכנה ששולחת למעון שם.
יש רק אחד? כי אם כן - בו מדובר.
(ואני לא גרה במקומות שציינת אלא באיזור רמת אשכול-גבעת המבתר ומעלה)

בעירייה רשום מעון אחד בשמואל הנביא, ומעון במגן האלף.
אז נוסיף את שניהם לרשימה, ומצד שני נרחיב את המפה לשכונות גבעת המבתר ורמות אשכול, ככה שנשארנו באותו יחס פחות או יותר.

• הוסף לסימניות
בעירייה רשום מעון אחד בשמואל הנביא, ומעון במגן האלף.
אז נוסיף את שניהם לרשימה, ומצד שני נרחיב את המפה לשכונות גבעת המבתר ורמות אשכול, ככה שנשארנו באותו יחס פחות או יותר.
בד״כ תושבי השכונות האלו לא שולחים לשם. לה ספציפית זה על הדרך.
אם את מצרפת את השכונות - צרפי גם את המעון של ויצו בפארן שהמון שולחים אליו. (ומאוד נפוץ לשלוח גם למשפחתוניות פרטיות. יש בשפע ומעולות)
בכל מקרה אנחנו אוחזים כבר ברבע ירושלים, אז עדיף להתמקד במצוקה שבאיזורים שציינת בתחילה.

• הוסף לסימניות
אני מנסה לחשב עלויות של מעון פרטי, כדי לבדוק אם אפשר לומר לתמ"ת:
"לא מדובשך ולא מעוקצך" !
לא!
אמנם גזרה קשה ואנטי חרדית, אבל א"א להתעלם מהטובה הענקית שקיבלנו עד היום
לא רוצים את הפיקוח שלך שפוגע בתכני התורה,
במה מדובר?
שכירות דירה בקומת קרקע עם חצר + ארנונה = 7,000 ש"ח
איפה יש דירה כזאת שמכילה 60+צוות דהיינו שבעים נפשות (לפחות 140 מ"ר) במחיר הזה?
יש גם מושג של ארנונה עסקית
גננת ל8 שעות + הוצאות תלוש = 6,300 ש"ח כפול 2 גננות = 12,600 ש"ח
סייעת ל8 שעות + הוצאות תלוש = 5,800 ש"ח כפול 4 סייעות = 23,200 ש"ח
2 גננות ל3 כיתות?
כנ"ל לסייעות
מוצרי מזון 1,500 ש"ח
איפה מצאתם? כל ילד מקבל מוצרים בשווי שקל ליום? 60*25=1500
בתמ"ת מידיעה מקבלים בערך פי עשרים
סה"כ הוצאות: 63,800 ש"ח.
לא משלמים ביטוח?
הנהלת חשבונות?
ראיית חשבון?
הכשרת הדירה?
תיקונים בדירה?
ועד הבית מוגבר?
נדמה לי שב- 3 סניפים אפשר להגיע למחיר שבכותרת 850 ש"ח.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

• הוסף לסימניות
מכירה את המשפחה מקרוב מאד. ומכירה עוד רבים וטובים כאלו.
זה נכון שמעון דורש הוצאות גדולות אבל..
וכאן בא גם האבל הגדול.. מעון זה עסק ריווחי מאד!!!

כן בדיוק כמו שאתם שומעים, כיום מנהלת מעון יכולה לעבוד קשה חודש חודשיים בשנה ותכל''ס להרוויח יופי מידי חודש משכורת שנתית של הגננת שעובדת תחתיה והיא עובדת קשששה מאד!! 8.5 שעות ביום כפול 5 ולפעמים גם שישי...
וברוב המקומות מקבלת שכר מינימום או טיפה יותר וזהו. (שלא לדבר על הדרישות ההזויות שהן מקבלות לפעמים)

זה נכון שלגבי שאלת פותח האשכול שנתונים שהוצגו כלל לא רלוונטים.
אבל קומם אותי ממש לראות את התכתובת כביכול אוי ואבוי אם מנהלת מעון תרוויח פחות מ30,000 ש''ח על ''עבודתה הקשה''..

אני מכירה כמה וכמה מעונות שרשומים כעמותות.
והנההלה שם מרוויחה סכומים שלעניות דעתי רוב הכותבים הנכבדים כאן (אם לא כולם) היו מוכנים לעבוד את ה''עבודה הקשה'' הזו ולהרוויח סכום כזה.

אממה..
וכאן מגיעה השאלה הקשה למה לא כל אחד פותח מעון??
א. מוזמנים לבני ברק, ירושלים, וכד' ולראות איך בכל רחוב יש לפחות 3-4 מעונות יפים ומטופחים.(סימן שאנשים כן עושים את זה.
ב. אלו שלא עושים את זה-:
1.כיום בערים החרדיות יש כמעט תפוסה מלאה של מעונות בלי סוף... כך שכבר יש בהחלט מקום נכבד לחשש גדול לגבי הרישום..
2.מעון-כמו כל עסק חדש/עמותה חדשה דורש בירוקרטיה רבה.. וישנם רבים וטובים שמעדיפים להיות שכירים עם תלוש ביד ורבע משכורת מאשר עצמאי עם עשרות מסמכים ומשכורת מוכפלת..עניין של אופי וסגנון.
3.ישנם רבים וטובים שהתעסקות במעון היא עבודה שפלה עבורם, למרות שזו משכורת יפה מאד... עדין חשוב להם הסתכלות יוקרתית ומעמד אחר.

וישנם עוד סיבות רבות כמו שיש לכל עסק/עמותה אחרת..

אני מתכוונת לשאלת הכותב , שרוצה להקים מעון ללא סיבסוד מהתמ"ת ולכן הוא ידרש לשלם מיסים כמו כל עוסק מורשה במדינה.
המיסים האלו עולים הרבה כסף ואין שום אפשרות לקחת 850 שקל או 1000 עד השעה 4 כולל ארוחות ובלי חופשים ועדיין להישאר עם רווח שמצדיק במעט את כל הכאב ראש של להיות עצמאי.
באזורי לפחות, אני לא מכירה מעונות פרטיים שלא שייכים לתמ"ת שנמצאים תחת עמותה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה