- הוסף לסימניות
הגיע הזמן לעשות פה סקר
וורדפרס
ג'ומלה
דרופל
מערכות מותאמות אישית
ברור לי מי לוקח מקום ראשון
וורדפרס
ג'ומלה
דרופל
מערכות מותאמות אישית
ברור לי מי לוקח מקום ראשון
נכתב ע"י trew;484692:אין כמו לכתוב קוד עצמאי רק שזה תלוי מה רמת המתכנת שבך וכמה ידע יש לך באבטחת מידע
אחד היתרונות בקוד פתוח זה בדיוק זה שהרבה אנשים עוברים על הקוד כל אחד מתמחה במשהו אחר ואז לא מגיעים למקרים כאלו
נכתב ע"י טפטפת;484106:אתה יודע שבקלפי אסור לעשות תעמולת בחירות????????
נכתב ע"י Haim;484818:במחילה על הבורות, אבל אני לא מבין מה צורך יש לרוב רובם של האתרים באבטחת מידע מעבר לסטנדרט?
...
א) כמה פעמים קורה שפורצים לאתר?
ב) איזה נזק כבר יכול להגרם לאתר? מקסימום איזה האקר טורקי משועמם יחליף את התמונות לדגל פלסטין? אז בשביל זה יש גיבוי יומי בשרתי איחסון.
ג) איזה מידע סודי אפשר לגנוב מאתר תדמיתי של איזה אירגון או בעל מקצוע? או מחנות מקוונת? רשימת המוצרים שלא מופיעים באתר כעת בגלל שאין אותם במלאי?
לדעתי, הסיכון היחיד הוא - מה שקרה ל-"הומלס" שגנבו את הסיסמאות של המשתמשים יחד עם כתובות האימייל שלהם. (שברוב המקרים אימייל + סיסמא (ובד"כ זו אותה סיסמא בכל מקום) הם גם הכניסה לחשבון פייפל ועוד)
נכתב ע"י drvvv;484678:היה מעניין להצליב את הסקר עם נתוני הידע של המצביעים, כלומר כמה מבין המולהבים ממערכות cms מודעים ליכולות בכתיבת קוד עצמאית לעומת הגדרת מערכות קיימות.
וכן גם להיפך..
נכתב ע"י drvvv;484678:היה מעניין להצליב את הסקר עם נתוני הידע של המצביעים, כלומר כמה מבין המולהבים ממערכות cms מודעים ליכולות בכתיבת קוד עצמאית לעומת הגדרת מערכות קיימות.
וכן גם להיפך..
נכתב ע"י Shia;485278:2) מאידך, מתוך תומכי וורדפרס ניתן להבחין במשתמשי אינטרנט מנוסים שמצאו כלי גמיש ונוח לשימוש ולהתאמה אישית רבה מאוד מבלי להיות כבולים לאנשי תוכנה יקרים.
נכתב ע"י danielkatz;485186:בגדול, זו גם התשובה שלי לסקר. אם השאלה הייתה השוואה בין מערכות CMS הייתי מצביע את האפשרות "אין לי מושג ירוק", אבל ברגע שמופיע האפשרות: "מערכת מותאמת שנבנת מאפס על ידי מתכנת" התשובה שלי היא InvalidCastException (או בעברית, מה עניין שמיטה אצל הר סיני?).
נ.ב. השאלה שלך עונה קצת על השאלה הבאה של drvvv:
הבאת מספר דוגמאות, שלכאורה דורשים אבטחה, אבל לא הסברת מה הסכנה הטמונה בהם.נכתב ע"י danielkatz;485186:מה אם האתר שלך אמור לחשוף "שירותים" כלשהם ללקוח? לדוגמה ניהול חשבונות, IM, פורום וכדו'?
מה אם לאתר שלך יש יותר מ3 משתמשים קבועים (כולל את בעל האתר ואשתו)? מה אם האתר שלך מכיל מידע אישי אודות גולשיו? או מידע עסקי של בעל האתר?
נכתב ע"י good_say;485447:אם אני לומדת PHP - אני יכולה להסתדר לבד?
נכתב ע"י Shia;485278:למזלנו התוצאות גלויות והקהילה קטנה, לכן קל לעשות כמה אבחנות:
1) כמעט כל התומכים במערכת שנבנית על ידי מתכנת, מתפרנסים מכתיבת תוכנה.
2) מאידך, מתוך תומכי וורדפרס ניתן להבחין במשתמשי אינטרנט מנוסים שמצאו כלי גמיש ונוח לשימוש ולהתאמה אישית רבה מאוד מבלי להיות כבולים לאנשי תוכנה יקרים.
3) דרופל זכתה גם לקולות של משתמשים "ירוקים" שאין להם נסיון של ממש.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים