מפרט למחשב חזק ואיכותי

• הוסף לסימניות
אבקש את דעתכם בנוגע למיפרט הבא...

מעבד - (3 שנים אחריות) Intel Core i7 860 Socket 1156 2.8Ghz Tray

לוח אם - (3 שנים אחריות) Gigabyte GA-P55-US3L P55 CHIPSET

זכרון - (3 שנים אחריות) OCZ 8GB Kit (4x2GB) DDR3 1600Mhz CL9 Obsidian Dual channel Kit Core I5

דסקים קשיחים - (3 שנים אחריות) Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 x2

מאוור למעבד - (שנה אחריות) Cooler Master Hyper 212 Plus AMD 775

צורבים - (שנתיים אחריות) LG GH24 SATA x 24 Black x2

כרטיס מסך - (3 שנים אחריות) GigaByte GeForce GT210 512mb GDDR2 PCIe

ספק - (3 שנים אחריות) SeaSonic SS-500HT 500Watt 80 Plus

מארז - (שנה אחריות) Cooler Master Elite 335

המחיר בנתיים באיזור ה 4500 ש"ח.

אשמח לשמוע את דעתכם מה יותר מומלץ ומה פחות.... ומהיכן מומלץ לקנות (ובזול יותר ...)
מה שאני הכי מסתפק זה בכרטיס מסך, במארז, ופחות ב-ספק ובמאוור. (בתקווה שלא חסר עוד משהוא...)

בקשר לזכרונות אני מעדיף אותם ואת המהירות שהם מסוגלים להגיע למרות שהמעבד לא תומך במהירות הזו, כמובן שאין השוואה בינה לבין קינגסטון...

תודה מראש לכל המגיבים.

• הוסף לסימניות
תן דעתך

כן רק שים לב שאם אתה מתכנן להתקין מערכת הפעלה של 32 ביט
מכל הזיכרון שיש לך הוא ינצל רק 3 GB בגלל שבשאר הוא לא תומך

• הוסף לסימניות
כמובן...
תודה על התגובה. ואם כבר, אתה מבין קצת בכרטיסי מסך?

• הוסף לסימניות
זה המחשב עם מחיר יקר מאוד ייחסית למה שהוא מביא, המעבד הוא הגירסה הדפוקה, של TRAY ולא BOX, אין אחריות כמעט. וכן גירסא של I7 לא מתקדמת ולא מנוצלת עדיף כבר I5, לוח אם שלא מנצל את המעבד מבחינת ערוצי זיכרון, וכן בזיכרונות לא תואמי מעבד, בקיצור מישהוא פה מוכר לך את התצורת מחשב הכי גרועה שיש במחיר של הטובה כמעט.

לגבי הכרטיס מסך כמובן שהוא הכי זול שיש, ה' ישמור, זה מצחיק לראות איך מנצלים היום אנשים.

אולי עדיף לקנות את המחשב הזה ב-3000 שקל, שגם את זה לא הייתי משלם עליו בגלל הבניה הגרועה שלו, ואת השאר לתת לצדקה???

• הוסף לסימניות
אבי מדיה, השם שלך לא מוכר פה (בכל אופן לי...) לכן אני אומרת לך שכדאי לך להקשיב לפופקו הוא מבין בנושא.
יש כאן עוד כמה בודדים שמבינים טוב בנושא הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פופקו;366100:
לוח אם שלא מנצל את המעבד מבחינת ערוצי זיכרון, וכן בזיכרונות לא תואמי מעבד,

לגבי הכרטיס מסך כמובן שהוא הכי זול שיש,

לא הבנתי מה החיסרון בלוח אם. הוא ידוע לי כמצוין +....
לגבי הכרטיס מסך אף אחד לא המליץ לי על שום דבר ובשביל זה שאלתי מה כדאי...
אני יודע שהוא הכי זול השאלה אם לעריכת וידאו ופוטושופ צריך יותר מזה הרי הכרטיס מסך לא כ"כ עוזר בכל הפעולות של המחשב.
בקשר למעבד שמעתי עליו המלצות מכמה טכנאים אמינים (כך אומרים...)
לטענתם יש לו אחוז לא מבוטל של ביצועים יותר מהi5 חוץ מהמהירות שבה הוא קצת יותר מהר מהi5 .

לגבי הזכרון מה אתה הית ממליץ? מנסיון שלי עם קינגסטון הוא לא עומד בקצב של 1333, יש לא תקלות מדי פעם. ואם מדברים על OCZ כבר אין הבדל במחיר בין זכרון במהירות 1333Mhz ל 1600Mhz
מארז וספק יש משהוא איכותי במחיר שלעתך יותר שווה?
בקיצור תגיד מה אתה הית קונה למחשב שאח"כ תעמיס עליו עבודות קשות וארוכות כמו רינדור וכו.. כשאתה בעצמך עובד בו זמנית עם תוכנות אחרות, וכמובן באיזה מחיר.

תודה רבה על התגובה ואשמח להמשך...

• הוסף לסימניות
בנוסף שכחתי לציין, שהדגם הזה הוא מהסדרה "החדשה" יותר של i7 ' עם תושבת של 1156, ציפסט כמו הi5 , ולא 1366 כמו שבסדרה 920 ומעלה, ההבדל הוא גם במחיר של הלוח וגם בעת הצורך לשדרג את המעבד, שלא כדאי להיות מוגבל לסדרה היקרה של הi7,
בi7 עם תושבת של 1366 יש כרגע רק שני דגמים 860ו870 שההבדל במחיר בניהם הוא כ 1500 ש"ח. בעוד שההבדל בין ה i5 750 לבין ,i7 860 הוא רק 350 ש"ח.ואם זה אכן נכון שהוא יותר מתקדם בביצועים (יודע להתנהג כאילו יש לו יותר מ 4 ליבות) אז למה היא לא מוצלחת?

• הוסף לסימניות
אסביר בקצרה:

לגבי הלוח אם, עד שאתה קונה I7 שתומך בשליחה ל-3 ערוצי זיכרון, אתה לא רוצה לנצל זאת, אולי פשוט תקנה מעבד על ולוח אם כזה, זה יביא את אותה תוצאה.
לגבי המעבד, קודם כל גירסת ה TRAY היא גירסת תבנית ביצים כלומר מקבלים אותם כמו בתבנית ביצים, והם נחשבים לפחות אמינים, ולא כמו המעבדים שמקבלים כל אחד בקופסא ואחריות מלאה.
לגבי זה שזה I7 ולא I5, אתה לוקח את הגירסה הנמוכה ביותר של ה I7 עם לוח אם שיותר מתאים לI5 , אז פשוט לדעתי עדיף ללכת ל I5.
לגבי הזיכרון, קודם תברר האם המעבד תומך ב1600 MHZ, ואז תקנה באמת של OCZ, וזה טוב.
והבעיה לדעתי היותר גדולה זה שה I7 הספציפי הזה לא תומך בטריפל צ'אנל גם אם הוא על לוח אם טוב הנקרא X58. וכמובן שהזיכרון מומלץ כ- CL7 ולא CL9. שזה בעצם עכבה יותר גבוהה.

ויכול להיות שהוא יותר טוב מה I5, אבל זה כאילו מוזר , שאם אתה כבר משקיע על I7 אז תבנה את זה כמו שצריך.

לדעתי ב- 5000 שקל בערך אתה מביא מחשב הרבה יותר חזק עם מעבד ה -I7 האיכותי כולל הכל.

• הוסף לסימניות
הבנתי. וממש תודה רבה על הסבלנות.
אם אחליט שאני קונה i5 , אז הלוח הזה כן כדאי? הבנתי נכון?
בנוסף המעבד לא תומך במהירות הזו ( אולי ע"י אוברלוק כן), אבל המעלה שזכרון שיודע להגיע ל1600 קל לו להגיע ל1333 ללא תקלות. בכל לא שמתי לב שזה 9 ולא 7 ,
כמדומני שלך יש נסיון עשיר בכרטיסי מסך, יש לך מה להמליץ לי?
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה להישאר על מחיר של 4000+ תקנה את ה I5, עם זיכרון של לא יותר מ 1333 כיוון שהוא לא תומך יותר,
ללגבי הכרטיסי מסך תקנה משהו במחיר של 700 שקל בערך.

• הוסף לסימניות
לא ממש רציתי להכנס לכל זה, במיוחד שאין לי בכלל זמן לכתוב כאן בפורום, אבל היום יומא דפגרא וחבר ביקש ממני לכתוב את דעתי.

בלי להכנס לויכוחים , רק עובדות.
דבר ראשון, כל הצעת מחיר שמוכרים בה מאורר שהוא לא אינטל רגיל ( מה שנקרא STOCK בלעז) זה לא בגלל שרוצים לתת לך מאורר טוב יותר , אלא בגלל שזה מעבד גירסת TRAY - שמגיעה ללא מאורר - ולכן שמו לך מאורר עם שמות מפוצצים. בד"כ אין גם שום קשר בין המאורר שכתבו בהצעה למה שיתנו לך בפועל. (-הנה למשל בהצעה שהביאו כאן - היה רשום מאורר 775 שזה בכלל של סידרת CORE הישנה של אינטל ורשום שם גם AMD - ?? מה זה אמור להביע? - סתם משהוא תקע). -- עם כל זה -- האמת שזה לא כ"כ משנה.
לא כמו שמשהוא אמר כאן, אף אחד לא חושב שמעבדי TRAY פחות אמינים - הם גם לא הרבה הרבה יותר זולים בד"כ - אם תיקח בחשבון את ה9$ פלוס מינוס של המאורר.
ההבדל הוא רק בחיסרון הגוף קירור ובאחריות. למשל במעבדי AMD יש לך רק שנה על TRAY במקום 3 , ובמעבדי אינטל האחריות היא של הספק שמכר לך ולא ישירות של אינטל (אם זה לא BOX) - אבל כיוון שאחוז התקלות של מעבדים -ממש שואף לאפס - אני בכל הקריירה שלי נתקלי בשני מעבדי אינטל דפוקים בלבד. ועברו תחת ידי אלפים. צריך לקחת בחשבון שגם הפרש השנים הוא לא משמעותי , מעבד שעולה היום 250$ יעלה עוד 3 שנים - 25$ במקרה הטוב.
הסיבה שיש כאלה שמעדיפים TRAY , מעוצה במקור שלהם. מעבדים אלו הם מעבדים שאינטל מייצרת עבור שוק ה OEM - אלו יצרנים גדולים כמו HP ו DELL שמרכיבים המון מערכות - ומעדיפים להשתמש בד"כ בפיתרונות קירור משלהם ולא באלו של אינטל. כמובן שלהם אינטל מוכרת את המעבדים הרבה יותר בזול מאשר לשוק ה REATILER הרגיל (הקימעונאי) . כיוון שההזמנות שלהם הם בסביבות 20000 ומעלה בכל הזמנה - הרבה פעמים נשאר להם מלאי שהם לא רוצים להשתמש בו - ואז מעבירים את זה הלאה לסוחרים שונים שמתעסקים ב BULK של חומרה. זה מקצוע מיוחד כי אתה חייב להעיף את הסחורה מהר מאוד - וכולם עובדים באשראי ארוך מאוד וכו' , סיפור בפני עצמו. ( הייתי שם...)
כך מגיעים המעבדים האלו לשוק, ואם אתה עולה הSOURCE הנכון אתה יכול לקנות ב -10-20 אחוז פחות ממחירי אינטל הרגילים (כולל חישוב המאוורר - בד"כ למרכיבים קטנים - זה לא מוזיל כמעט כלום- כי המחיר מאפס את עצמו עד שזה מגיע אליהם - זה פשוט עובר הרבה מדי ידיים.
תכל'ס, אני אישית לא יוצא לי בכלל להשיג מעבדי TRAY רק BOX, כי אני ועבד רק איסטרוניקס- אבל אם היו מציעים לי מחיר טוב הייתי ודאי הולך על זה.

עכשיו נזכרתי, לפני המון המון זמן - עוד כשרובכם עוד היו בטיטולים (בנושא מחשבים אני מתכוון) היה מעבד שקראו לו Celeron 300A - והוא היה כשמו כן הוא במהירות 300MHZ - אבל בגלל המבנה שלו - (זיכרון הL2 היה על השבב ולא ליד כמו שב PII הרגילים) הוא היה המעבד הראשון שהיה אפשר ממש לעשות לו OVERCLOCKING - "המהרה" - זה היה שוס רציני אז בשוק הצרכני - וכל הזמן דיברו על זה בפורומים וכו', ואז כמה טענו שמעבדי CELERON 300A משוק ה OEM (דהיינו TRAY) עושים המהרה פחות טוב, והיו שטענו שזה בגלל שאינטל גוזרים את המעבדים לשוק ה OEM מהקצוות של ה"וופל " של הסיליקון ולכן ה"מיסוך" של הדפסת המעגלים פחות חד מאשר במרכז וזה גורם לביצועים פחות טובים בהמהרה - (מי שלא הבין שיחפש ליתוגרפיה של מעבדים בווידפקידה) . היה ויכוח, כן נכון או לא נכון זה באמת היסטוריה. אבל מדובר לפני יותר מ-13 שנה (אוח אוח, היו ימים...)
להשאר עם מוסכמות בעולם המחשבים יותר משבועיים זה ספק טיפשות/ספק רשעות.
היום ודאי אין שום הבדל. וזה מוסכם.
--- הודעה הבאה על 3 סוגי ה I5 שיש - על ההבדלים ביניהם בביצועים.

• הוסף לסימניות
BRIS כל הכבוד על הפירוט...

• הוסף לסימניות
BRIS שמחים לראות אותך מציץ כאן...

• הוסף לסימניות
חלק ב' - בלאגן ושמו Core I
הכל התחיל בכלל בשנת 2003 בערך כש AMD הכניסו את בקר הזיכרון ישירות אל תוך המעבד, עד אז המערכת הייתה מורכבת מ-3 חלקים.
המעבד - קיבל נתונים משאר החלקים עיבד אותם והעביר אותם הלאה.
השער הצפוני -הוא היה הצומת שקישר בין השער הדרומי (ע"ע) לזיכרון ולמעבד. - גם טיפל בכרטיס מסך במידה והיה מובנה - ובקישוריות לערוץ ה PCI/PCIe.
השער הדרומי - טיפל בכל הדברים האיטיים, כמו בקרי ה sata - בקרי ה usb וכן הלאה.

מה שגרם לשיהוי רציני היה שכל פעם שהמעבד היה צריך משהוא מהזיכרון הוא היה צריך לבקש מהשער הצפוני (על ערוץ מיושן ואיטי ה - fsb) הוא היה משיג לו את המידע ומעביר לו , מה שגרם לשיהוי רציני (לא קשור לרוחב פס - שדווקא היה בשפע - אלא שיהוי latency ) .

מה שהוביל את AMD בסידרת ה X2 שלהם להכליל את בקר הזיכרון ישר בתוך המעבד, זה התאפשר רק בגלל שהם עברו לערוץ תקשורת משלהם במקום ה fsb כבר מקודם ה Hyper Transport .
לאינטל לקח קצת יותר זמן (5 שנים בעצם...) אבל בסוף הם באו עם משפחה של מעבדים בקוד נהלים (זה בעצם נחלים - בהגיה אמריקנית).
הסידרה הראשונה הייתה בלומפילד - שמוכרת יותר כ core I7 920 ומעלה , אינטל בתוך חברה שכל מה שמעניין אותה זה רק להוויח כסף קראו את המפה נכון. היה להם כבר מוצר מוצלח ביד - סידרת מעבדי Core E ו Core Q שלהם - של amd לא הייתה תשובה מספקת עליהם, אז כדי לא לעשות קניבלציה למוצרים של עצמם הם הוציאו מעבדים שהיו רק ממש בקצה העליון של הסקאלה. דהיינו עם 4 ליבות - בקר זיכרון מובנה עם שלושה ערוצים (לא שתיים כמו שהיה מקובל עד אז בתעשייה) - מה שהצריך תושבת מאוד יקרה עם 1366 מגעים (במקום 775 שהיו בדמי ה core הקודמים) - כיוון שכל ערוץ זיכרון מצריך עוד כ-220 מגעים לתקשורת בין בקר הזיכרון המובנה בתוך המעבד - לזיכרון עצמו.
המעבד היה ממש מהקצה העליון ויותר ממה שהוא היה יקר ערכת השבבים שאינטל התאימה לו ה x58 הייתה מאוד יקרהץ ואם המעבד עלה כ-300 דולר הלוחות עלו עוד 200-250 לפחות. הרעיון הוא לנצל כמה שאפשר את "המאמצים המוקדים" של הטכנולוגיה - ולהוציא מהם כמה שאפשר על הטכנולוגיה החדשה - כי בתחום הביניים מכרו רק מהסידרה הישנה.

מה שהתפקשש להם בתוכנית זה שעבר כל כך הרבה זמן עד שהם התחילו לייצר מעבדים לשוק הביניים והתחתון - הם הצליחו לשפר מאוד כמה פרטים במעבד (לא יכול להכנס כאן לכל ההסבר - אולי בהמשך - עזבו את ה QPI המהולל של הבלומיפילד טובת ה DMI הישן והטוב רק שילבו אותו בתוך שבב המעבד) - כך יצא שסידרת המעבדים הבאה שהם הוציאו - שנקראת לינפילד - יצאה זולה יותר וטובה יותר - מה"בלומפילד". בעיקרון ישנם שני דגמים ה I5 750 וה I 860 - הם בעיקרון זהים לחלוטין - דהיינו 4 ליבות ו -8 מגה זיכרון מטמון עם בקר זיכרון משולב של שני ערוצים (לעומת 3 ב"בלומפילד"). ה-750 במהירות 2.66 גה"צ (יש גם גירסה חסכונית יותר בחשמל שנקראת 750S והיא 2.4GHZ אבל לא נדבר עליה כאן) וה - 860 ב 2.8. ההבדל העיקרי הוא לא התוספת הקטנה יחסית במהירות אלא - שהם ביטלו את מנגנון ה HYPER THREADING ב 750. (זה מנגנון שעוד קיים מימי ה P4 שמדמה כל ליבה כ-2 ליבות כדי לפתור בעיה של ניבוי מוטעה של ה BRANCH ב PIPELINE ארוך ) . מה שיצא שב 750 ו 860 יש כמה שיפורים כמו שילוב של בקר ה PCIE בתוך המעבד שממש יתרו את הצורך ב-920. הלוחות אם הרבה יותר זולים לייצור (3 ערוצי זיכרון מאוד מסבים גם את הייצור של הלוח וגם רכת השבבים ה P55 זולה הרבה יותר). כך שבתכלס ה 860 מהיר במקצת מה 920 וה 750 אך במעט איטי ממנו.
כדי לסבך את החיים עוד יותר , אחרי תקופה הם הוציאו עוד סידרה של מעבדי מבוססי טכנולוגית נהלים - שנקראה קלארקסדייל - אלא שהיא נועדה לפלח השוק הממש בסיסי. שוב אותה בעיה כמו מקודם, כיון שאינטל חיכו זמן רב מדי יצא שהמעבדים מוצלחים מדי לקטגוריה שלהם. להם גם בקר זיכרון דו ערוצי כמו ל 750 , ובאופן עקרוני הם יכולים לשבת על אותם לוחות כמו ה 750 ו 860 (צריך עידכון ביוס) אלא שיש שם שתי שינויים מהותיים -
1. הם מיוצרים בטכנולוגיה חדשה יותר 32 ננו-מטר לעומת 45 בכל הסדרות היקרות יותר. מה שנותן להם מהירויות גבוהות במיוחד, הדגם הזול ביותר ה I3 530 מגיע בברית מחדל ב 2.93 גה"צ - וזה ממש מלאכותי - המעבד תוכנן בקלות לצלוח את ה 3.5- 3.7 גה"צ - אבל אינטל לא רצו לדפוק לעצמם את פלח השוק הגבוה אז הגבילו אותם.
2. יש להם בקר גרפי מובנה במעבד. זה דבר שכבר מדברים עליו הרבה מאוד זמן. ואינטל עשו אותו רק חלקית , הם שמו את הבקר על פיסת הסיליקון של המעבד אבל בשבב נוסף , לא באתו שבב ממש

• הוסף לסימניות
אלא בשבב "לידו" - דבר זה שיפר מאוד את הביצועים של הבקר הגרפי המובנה (עדיין לא ברמות של כרטיס גרפי ייעודי אבל מעל ומעבר לצרכים של שימוש סטנדרטי) - אבל אליה וקוץ בה - מסיבות הנדסיות - הם שמו בבקר הגרפי גם את בקר הזיכרון - והוא אותו אחד המיושן שהיה בלוחות מימי ה CORE, כך שזה פוגע בביצועים.

--- המשך בהודעה הבאה ---

• הוסף לסימניות
בריס תודה על הפרוט, למען כולנו.
מחכים להמשך.....

• הוסף לסימניות
כבר יצאתי מהשוונג, אבל כדי לא להשאיר את הנושא פתוח, נמשיך, מעבדים אלו שנקראים כאמור "קלארקסדייל" - הם בעצם הדור ה-3 של מעבדים מבוססי "נהלים", כאמור הם יושבים על התושבת הרגילה של מעבדי I5/I7 - דהיינו 1156, בקר הזיכרון ליד המעבד אבל לא ממש עליו כנ"ל לגבי השבב הגרפי, הם מיוצרים בטכנולוגיה חדישה יותר והכניסו בהם עוד כמה שיפורים. הסיבה היחידה שהם מדורגים פחות מהמעבדים היקרים היא שאינטל בכוונה ביטלה בהם תכונות או לא הכניסה (בד"כ זה בכלל לא עולה כסף ) כדי לא לעשות לעצמה קניבלציה של השוק שמעבדים זולים עדיפים מיקרים.

ההבדלים בין סידרת קלארקסדייל (32 ננו-מטר) ל"לינפילד" (I5 750 ומעלה 45 ננו-מטר) - ליבות. זה הדבר היחידי שבאמת מבדיל ועולה כסף לייצר. סידרת קלארקסדייל הם מעבדי כפולי ליבה ואילו לינפילד הם בעלי 4 ליבות. ממילא יש הבדל גם בזיכרון מטמון ב750 יש 8 מגה ואילו ב I5 סידרה 600 (הכי יקרה נכון לעכשיו מה CLARKSDALE) יש 4 מגה לכל היותר. המהירויות כאמור הרבה יותר גבוהות , למשל מעבד I5 670 רץ כל 3.46 גה"צ ואילו ה I5 750 רק על 2.66. זה כאמור נובע בעיקר משיטת הייצור המתקדמת יותר. (יש גם סידרה לניידים שנקראת ארנדייל שהיא בעצם קלארקסדייל לנייידים שם השילוב של הכרטיס מסך במעבד ושיטת הייצור החדשה הרבה יותר משמעותיים).
עוד הבדל - זה מגנון ה TURBO BOOST שהם הכניסו ב I5 (גם בלינפילד וגם בקלארקסדייל והאמת שגם בצורה קצת פחות טובה בבלומפילד) - זה מנגנון שמנטר את פעילות הליבות - ואם הוא רואה שהמעבד מנצל רק חלק מהם הוא פשוט מכבה אותם ומעלה את המהירות של שאר הליבות, ב-2 ליבות זה פחות משמעותי - אבל ב-4 ליבות הרבה יותר (לכל מעבד יש מפרט שונה של טורבו - לדוגמא ב-750 זה נכתב ככה - 1/1/4/4 - דהיינו בקפיצות של 133 מה"צ - אם יש ליבה אחת פנויה הוא מוסיף 133 מה"צ לשאר הליבות כנ"ל ב-2 , אבל ב-3 או 4 זה עולה ל4X133 = 666 מה"צ תוספת למעבד). ב I3 אין למשל את זה.
עוד נקודה חשובה - לוחות אם שהתואמו לקרלרקסדייל מכילים כבר את החיבורים ליציאת מסך המובנית במעבד - הם יקבלו (באופן תיאורטי מעבדי לינפילד שאין בהם כרטיס מסך - אבל כמובן היציאת מסך לא תעבוד - זה משנה כי הלוחות האלו H55 - זולים יותר מה P55 .
באופן עקרוני - גם הפוך - לוח P55 שבמקור נועד ללינפילד - יקבל (לפעמים צריך עידכון ביוס) מעבד קלרקסדייל - אבל כמובן שהמעבד הגרפי שעל המעבד לא יהיה פעיל.

----------------------

בהודעה הבאה - האם בכלל יש קשר בין כרטיס גרפי לגרפיקה ? ולמה למען ה' תוקעים במחשבים של גרפיקאים כרטיסי מסך מפוצצים ששותים 100WATT ? ומה זה נותן ?

• הוסף לסימניות
בריס, כל הכבוד!
היתה מילה אחת שלא הבנתי מכל המאמר...
לא זוכר איזו...

• הוסף לסימניות
בריס, לפני שתשתגע, אל תשכח שאת רוב החומר הטכני הזה, כמעט אף אחד מהפורום לא יבנה על פי הוא מחשב, זה התפקיד של הטכנאי, ולהכניס הרבה מילים מפוצצות לראש של אדם מהשורה כגון, קלקרסדייל, טורבו בוסט, לינפילד, בלומפילד, גשר צפוני/דרומי, כפילויות של הרצים, תושבות, וכדו', זה רק מבלגן להם במוח, בדיוק עוד שבוע, זה יעשה סלט גדול מאוד כשהם יירצו לקנות מחשב, כיוון שהם רק יזכרו את המילים המפוצצות, ולא מה ואיך זה קשור, ולכן לדעתי צריך לכתוב כאן בשפה פשוטה הרבה יותר, ולכתוב בעיקר את הסיכום.
מנסיון שלי, כשמסברים את כל הדברים המפוצצים האלה לאיש רגיל, הוא אומר אחרי זמן מסויים, עזוב אותי מהשטויות האלה ותגיד לי מה יותר טוב לקנות, וזהו.
לגבי הכרטיסי מסך -אני מקווה שאתה בא ממקום של עריכת וידאו,(לא גרפיקה), ו"טעמת" את ההבדל ,לפחות מבחינת תוכנות העריכה שתומכות בכרטיסי המסך.
בכ"א בהצלחה בהמשך.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק הנקודה,
למי שזה מעניין אותו יכול לקרוא, ומי שלא - לא חייב. אבל זה רק מראה שהדברים בכלל לא פשוטים, ואתה חייב לסמוך על מי שמוכר לך. ואני לא מתכוון לסמוך מצד שהוא לא משקר אלא מצד שהוא מבין מה הצרכים שלך ויותר מזה מה הבדלים בין הדברים השונים.

אני בכלל מייעץ לאנשים (במיוחד אלו שלא בא לי למכור להם - ויש הרבה מכל מיני סיבות) - עדיף לקנות משקרן ולא מטיפש.
ביאור רש"י, זה קצת הגזמה, אבל זה בא להביע מסר, כי טיפש ימכור לך את החלקים הכי יקרים והכי לא קשורים. חכם , אפילו אם הוא רוצה להרויח עליך עוד קצת, ימכור עליך מה שאתה צריך לפחות ברמה שלא תרגיש חיסרון (כאמור, טיפש הוא לא...).
לדוגמא מי שימכור לך היום מערכת Q9550 אפילו אם יקח מחיר הוגן, הוא טיפש כי ב-400-500 שח פחות אתה קונה I5 - 600 - שלפחות מהיר ב-20 אחוז. רק מה מי שלא מתעדכן ולא מבין בדיוק את ההבדלים לא ימכור לך מה שכדאי.

תכל'ס , מי שלא מבין , לא נורא, רק שיבין שזה ש I7-920 עולה (עם הלוח) כ-150 דולר יותר בכלל לא מחייב שהוא שימושי יותר - ולפעמים אפילו פחות. וההסבר לזה הוא כל האריכות.
בקשר לכרטיסי מסך, רוב הציבור כאן הם גרפיקאים ואתה יודע כמה מחשבים של גרפיקאים ראיתי עם כרטיסי מסך מפוצצים שבכלל לא קשורים למה שהם צריכים - אלא רק למשחקים ? ואני לא מדבר רק על ההשקעה הראשונה היקרה הרבה יותרף אלא על אחוזי התקלות הגבוהים הרבה יותר, הרעש והאבק של המאוררים, צריכת החשמל וכו'. ואילו היו אלו QUADRO למיניהם החרשתי, אבל מה למען השם צריך משהוא באינדי 9800GTX ? מה הוא הולך לשחק CRYSIS באמצע העבודה ? אלא מה איזה מוכר טמבל חשב, וואלה , הוא רוצה מחשב לגרפיקה בא ניתן לו כרטיס כרפי....

אני לא אומר להשתמש ב ONBOARD (אפילו שמבחנים פנימיים של אינטל ואדובי הראו שהמשולבים החדשים של קלארקסדייל נותנים מענה 100% לצרכים המוגבלים של CS4 - יש קובץ PDF על זה מסתובב ברשת) אבל לרוב רובם של המשתשמים 9400GT או 220GT מספיקים די והותר - במיוחד אם הם עם גוף קירור פאסיבי ולא מאורר. וממש ממש לא משנה כמה זיכרון יש עליהם - יותר מ 256MB כרגע לא משנה בכלל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה