- הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמי ק;1343379:הגמרא מדברת על הינומא שמכסה את פני הכלה בחופה, ורוב המפרשים לא לומדים ברש"י שהכוונה שהכלה נרדמת ומנמנמת ברגעי חופתה ...
רוב לא, ויש מי שכן.
אגב, זה לא כזה מופרך...
נכתב ע"י תמי ק;1343379:הגמרא מדברת על הינומא שמכסה את פני הכלה בחופה, ורוב המפרשים לא לומדים ברש"י שהכוונה שהכלה נרדמת ומנמנמת ברגעי חופתה ...
זה לא כזה מופרך...
נכתב ע"י יונה יונה;1343463:רוב לא, ויש מי שכן.
אגב, זה לא כזה מופרך...
נכון, הכרתי את הגמרא הזאת - אבל שכחתי אותה ברגע הכי קריטי.נכתב ע"י גרף;1343236:קקטוס, תתפלא אבל זו גמרא מפורשת בכתובות דף י"ז:
רבי יוחנן אמר: קריתא דמנמנה בה כלתא. וברש"י: צעיף על ראשה משורבב על עיניה כמו שעושין במקומינו, ופעמים שמנמנמת בתוכו מתוך שאין עיניה מגולין; ולכך נקרא 'הינומא' - על שם תנומה.
חופה בזמן חז"ל וחופה כיום, זה פשוט שני דברים שונים לחלוטין.נכתב ע"י תמי ק;1343636:מה לא מופרך שהכלה תנמנם באמצע החופה??????????
תגידי היית פעם בחופה של מישהו קרוב, את יודעת מה זה "חופה" ומה זה "כלה"
נכתב ע"י תמי ק;1343636:מה לא מופרך שהכלה תנמנם באמצע החופה??????????
תגידי היית פעם בחופה של מישהו קרוב, את יודעת מה זה "חופה" ומה זה "כלה"
נכתב ע"י יונה יונה;1343902:יודעת מה זה "חופה" ומה זה "כלה"
ויודעת בדיוק איך מרגישים מתחת להינומה אטומה לגמרי- ריחוף וניתוק מכל העולם,
כן הייתי בהרבה חופות לפני שלי (ממש מפליא...), ואצלי הייתי בכלל מחוץ לענינים, ואני "מאשימה" בעיקר את ההינומה.
טוב נו.... עכשיו יעשו ממני מטעמים פה :-Q.
גם אני נעלבתי מאוד מהדברים!!!נכתב ע"י קקטוס;1342934:מצווה טאנץ - זמן למתוח את היכולות עד הקצה
(רשמים מהלילה הזה)
זה מתחיל בחתן וכלה סחוטים מעייפות
הכלה צמה כל היום, ובנוסף החזיקה זר וורדים מעוצב במשקל 3 וחצי ק"ג למשך שבע שעות, תוך שהיא מחווה באמצעותו לכל רוחות השמיים, משל היה סט ארבעת המינים. כעת היא מנמנמת בעיניים פקוחות על כסא סטנדרטי, כזה שנשפך עליו רוטב של עוף, והוא נוגב כלאחר יד באמצעות מפית משומשת.
ישנן חסידויות שנוהגות לחבוש לכלה מעין מסווה של תחרה, שייעודו העיקרי הוא להסוות פיהוקים, ידוע לי על כלה שנמנמה תוך כדי ריקוד עם אחד הדודים, וכשנגמר הריקוד היא נשארה לישון בעמידה עם הגרטל ביד, עד הריקוד עם הסבא.
והחתן לא שם לב בכלל, אחרי כל הערב המתיש בחייו (יש כאלה שמסבירים את מיעוט הגירושין במגזר החסידי, בכך שאף חתן לא מעוניין לחזור שוב על המצווה טאנץ...) הוא יושב נים-ולא-נים על קצה הכיסא.
חתנים מיומנים מושחים על שפתיהם בת צחוק קבועה, למען לא ייעלב הבדחן המחרז מחסרונו של הצחוק בקצה בדיחותיו החבוטות. אחרים פשוט בוהים בחלל, וממוללים קצה גרטל, שיפה הוא קצה של גרטל ומסוגל הוא לעניין סוף, בסוד קצ"ה וסו"ף.
הסבים מתחרים ביניהם מי נוחר בקול עז יותר, והמנצח זוכה להיות האחרון שרוקד, הקשישים המהדרין אף מסירים את מכשירי השמיעה, טומנים את המשקפיים בכיס החליפה, כביכול אם אינם רואים ושומעים דבר, אף הקהל לא רואה ושומע, והם יזכו לשינה עמוקה כשל חוני המעגל.
אם הכלה היא נושא מורכב יותר
כשזאת הכלה הראשונה, האם יושבת על קצה הכיסא, ולצידה שתי ערימות: בימנית ממחטות נקיות, ובשמאלית ממחטות ספוגות בדמעות. הערימה השמאלית תמיד תהיה גבוהה יותר מהימנית.
אמא מנוסה, שרקדה זה עתה עם המטאטא, כבר לא צריכה כל כך הרבה ממחטות, יש לה רק אחת - ובתוכה בצל. מדי ריקוד היא מתעוררת משנתה, ופורסת בזהירות פרוסת בצל זעירה, מצמידה לפנים, והרי לך דמעות לתפארת התמונה.
בעזרת הגברים עסוקים כולם בלטחון פיצוחים, בעיקר קשיו. את הבוטנים משאירים לסוף, ובסוף המנקה הסודני אוסף אותם ולוקח אותם לדירה שלו בדרום תל אביב, שם הוא מתחלק איתם שווה בשווה בין כל 33 חברי החדר שלו.
ילדים בכל הגילאים מנסים למצוא משחקים שהם טרם שיחקו.
הגדולים מסדרים מחדש את האולם, מפילים את הציוד של הצלם, מדלגים בין הכיסאות לשולחנות, צועקים בקולי קולות ואף אחד לא מעיר להם, כולם ישנים.
הילדים הקטנים יותר מנסים להשתרע בכל פינה אפשרית, לא מזמן ראיתי זאטוט נרדם על פלורוסנט, ילדונת בת שנתיים שנרדמה על ברז לנטילת ידים, כשהמים מסביבה זורמים ויוצרים שלולית ענק שמטביעה את כל הקונפטי שעל הרצפה.
כל התינוקות ללא יוצא מן הכלל ערים, על הידים, וצורחים ביחד, זה חלק מהאפקט. הייתי פעם בחתונת זיווג שני שלא הביאו ילדים לאולם, והאוזניים שלי צילצלו מרוב שקט.
הגרמער מתאמץ.
תמיד.
הוא מתאמץ להיזכר איך קוראים לדוד הזה הג'ינג'י, ותך כדי חיפוש ר"ת שמתאים לאקטואליה, הוא מריץ בראשו את כל האגרון, ובדרך לא דרך הוא מצליח להתאים את השם לפנים של הפלוני הנ"ל.
הוא מתאמץ שלא יראו שהוא מקריא מתוך ה"חשבונית" שלו.
מתאמץ להיות בקצב של האורגניסט.
וגם שלא לחזור על אותה בדיחה באותו ערב יותר משלוש פעמים.
וגם להכניס 72 מילים במשפט אחד שמסתיים ב"חרוז". שמעתי גראמער שהכניס בתוך שורה אחת, את כל ספר הטור, כולל הב"ח והב"י.
כולם כל כך משתדלים, איך זה לא ייצא יפה?
נכתב ע"י חנון;1343942:גם אני נעלבתי מאוד מהדברים!!!
המצוה טאנץ מעמד מרגש ביותר המשך לחופה ועת רצון לבקש כשכל הסבים יודרים אלינו
אני לא מקבלת שהתכוונת רק לצחוק ממה שעושים מהמנהג כי גם מזה נעלבתי
השתתפתי בחתונה של כוכבים ושם היה כמו שתיארת אבל רובנו אנשים נורמטיבים והשתפתי בהמון מצוה טאנץ ותמיד זה היה מעמד מרגש ביותר
חבל על הוויכוח, כדי להבין מנהגים שונים צריכים להיוולד משוייכים לקהילה / חסידות / מגזר כדי להבין, ולזר זה נראה מגוחך
הוספת "גם" על דברי? אני מוחה!נכתב ע"י חנון;1343942:גם אני נעלבתי מאוד מהדברים!!!
המצוה טאנץ מעמד מרגש ביותר המשך לחופה ועת רצון לבקש כשכל הסבים יודרים אלינו
אני לא מקבלת שהתכוונת רק לצחוק ממה שעושים מהמנהג כי גם מזה נעלבתי
השתתפתי בחתונה של כוכבים ושם היה כמו שתיארת אבל רובנו אנשים נורמטיבים והשתפתי בהמון מצוה טאנץ ותמיד זה היה מעמד מרגש ביותר
חבל על הוויכוח, כדי להבין מנהגים שונים צריכים להיוולד משוייכים לקהילה / חסידות / מגזר כדי להבין, ולזר זה נראה מגוחך
צלצול.נכתב ע"י פורום;1343957:אני לא נעלבתי .מה זה קשור אלי אישית? אני חושבת שיש פה זלזול במנהג ישראל מקודש. חוץ מהקטע הנוסף שאם אתה לא מתחבר להתנהגות מסוימת אצל השני אין זה אומר שהוא מוזר או מצחיק או אפילו פסול. צריך לתת כבוד לכל אחד עד שזה מגיע לעבירה חלילה.
נכתב ע"י לנדא;1343203:לא חייבים להלחץ מכל דבר...
תשחררו...
ומה אם זה היה קטע הומור על הכובד של התכשיטים על התינוק ״המסכן״ בפדיון הבן?
או קטע הומור על איך נראים מי המקוה ביום שישי?
או אפילו יותר ״גרוע״ על מתפללים בשעת קריאת התורה בשבת (שנרדמים וכדו׳)
אז היינו צוחקים מכל הלב...
(ובכוונה אני בוחרת בדוגמאות של ״מנהגים״ שמשותפות לכל העדות וכל החוגים...)
ומה, אלו לא מנהגים שיסודתם בהררי קודש? אז מה?
לא צוחקים על המנהג... צוחקים על דפוסי ההתנהגות של מקיימי המנהג בעת קיום המנהג...
שישהיה לכם יום שמחתצחקו, תמיד, מכל הלב...
נכתב ע"י אסתר;1343981:הוספת "גם" על דברי? אני מוחה!
צלצול.
ויגידו אלו שיגידו שזה היה רק בהומור וסאטירה וכו'.
אני יצאתי נגד הקטע, רק כי זה מנהג שלא מקובל אצל כולם. וזה לא הוגן לעשות לו דה-לגיטימציה בצורה עקיפה ו"תמימה" כמו קטע סאטירי.
סליחה שאני שואלנכתב ע"י יפה;1343987:הבנתי....
גם כל הקריקטורות האנטישמיות, ולהבדיל - אלו נגד החרדים, הם רק כדי לצחוק....
ואל תרדו עלי עכשיו על ההשוואה....
קטע של הומור על מנהג מסוים - יכול לכתוב רק מי שנוהג אותו, אם כותב אותו אחד שמתנגד לו - זה יוצא מזלזל מאוד!!!! אפי' שהוא "מנסה" להיות אובייקטיבי. הזלזול יוצא לו בין האצבעות.
הקטע הנ"ל נכתב בצורה מזלזלת מאוד!!!!!
וכן, גם אני נעלבתי!!!!
בלי הקטע של המצוה טאנץנכתב ע"י קקטוס;1344110:סליחה שאני שואל
מי אמר לך שאנחנו לא נוהגים מצווה טאנץ?
מי אמר שאני אובייקטיבי?
ובשביל שתרדו ממני - אני יותר חסיד מליטאי ומכל דבר אחר.
שמת לב לדבר לא נכון...נכתב ע"י חנון;1344113:בלי הקטע של המצוה טאנץ
מזמן שמתי לב שאתה ליטאי
נכתב ע"י קקטוס;1344116:שמת לב לדבר לא נכון...
שכחתי שאני נמצא בפורום שבו מגדירים אנשים לפי התמונות של הילדים שלהם.נכתב ע"י יפה;1344122:קקטוס.
סליחה, אבל לפי התגובות שלך בכל מיני הודעות בפורום
הייתי בטוחה שאתה יותר דתי מחרדי.......
ולפי התמונות של הילדים שלך, אתה בטח לא חסיד יותר מליטאי, אולי הסבים שלך חסידים....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //