נכתב ע"י rosmarin;774864:
נראה לי שבמצלמה פשוטה הביטוח עולה כמעט כמו המצלמה. לא חבל?
כל אחד יעשה את חשבונו, עלות הביטוח מול הוצאה צפויה על תחזוקת מצלמה.
זו בהחלט עלולה להיות הוצאה גדולה, אני קניתי ביטוח ב1600 ש"ח על המצלמה שלי, וזה שווה לי כי הביטוח הספציפי שקניתי מכסה כל נזק כולל שבר, מים וכו' ומדובר על מצלמה שעולה 17000 ש"ח אבל ברוב המקרים הביטוח זול למדי.
על מצלמת וידאו שקניתי לפני כמה שנים ב15000 ש"ח עשיתי ביטוח בסכום דומה ובטיפול הראשון של בלאי המצלמה הביטוח כיסה את הטיפול בעלות של 1500 ש"ח.. ככה שבעצם שילמתי מראש את הטיפול הצפוי כבר בקניית הביטוח, ואני נהנה מהמשך הכיסוי הביטוחי עד תום התקופה.
מצלמת הDSLR הראשונה שלי נקנתה בB&H עם ביטוח Mack בעלות של פחות מ100$ וחודש לאחר שהגיעה לידי נוצרה תקלה במצלמה, הכנסתי אותה לטיפול אצל נציגות קנון בארץ, החליפו לי מעגל חשמלי בעלות של 285$ ואני לא הוצאתי אגורה מכיסי. (אגב, זו המצלמה ש
מוצעת כעת למכירה לאחר ששכבה כמצלמת גיבוי כשנתיים וחצי וסיימה בימים אלו את תקופת הביטוח)
כנ"ל העדשה שקניתי יחד איתה, לאחר כמה שנים נוצר בלאי (בצמצם או במייצב, אני כבר לא זוכר) והיה צורך להיחליף מכלול, העדשה טופלה והביטוח שילם ללא בעיה. היום העדשה עדיין מכוסה בביטוח וזה שקט נפשי גדול (אם כי היא לא בשימוש כבר תקופה ארוכה ולכן נמכרת כעת יחד עם המצלמה הנ"ל)
יש סוגים שונים של ביטוח, הפופולרי הוא ביטוח כשל מצלמה אבל לא כתוצאה מנפילה, שבר, מים וכו' ומחירו זול, מחיר ביטוח כזה למצלמה בשווי עד 250$ הוא 100 ש"ח בלבד לשלוש שנים.
כאמור, יש ביטוח שמכסה כל נזק, כולל שבר, מים וכו' (לא כולל שריפה, אובדן, ו'נזק במתכוון') ביטוח כזה למצלמה עד 250$ הוא 220 ש"ח לשלוש שנים.
כמובן שמחיר הביטוח משתנה בהתאם לשווי הציוד המבוטח
ברוב המקרים בעל הפוליסה נדרש לשלם עבור התיקון והוא מקבל החזר מהביטוח, יש מקומות שבהם המעבדה תתנהל עצמאית מול הביטוח ובעל הציוד לא יידרש לשלם כלל.
יש לרשום את הציוד המבוטח ואת פרטי הפוליסה בתוך 30 יום ממועד הקניה, כך שאי אפשר לבטח ציוד משומש או לאחר 30 יום מהקניה.
אין צורך לקנות את הציוד והפוליסה באותו מעמד, אפשר בהחלט לרכוש ציוד במקום מסוים ופוליסה בקצה השני של העולם, רק צריך לשמור את התעודה, חשבונית קנייתה, וחשבונית קניית הציוד.