- הוסף לסימניות
נכתב ע"י s976;1961632:קוד:a+b=300 a*4/5*250+b*200 = x 200*(a+b)=x 200*300=x
אם אפשר, נא להסביר
נכתב ע"י s976;1961632:קוד:a+b=300 a*4/5*250+b*200 = x 200*(a+b)=x 200*300=x
נכתב ע"י הלל;1962576:אם אפשר, נא להסביר
נכתב ע"י ערך רב;1962595:פשוט מאד:
אם 20% ממקבלי משכורת ה-250 ש"ח נעדרו, ירדה חמישית מהסכום ששולם לכלל עובדי ה-250, ושולם רק 4/5 משכרם הכולל.
נמצא שהסכום ששולם לכל הנותרים שוה לסכום שהיה משולם אילו ניתן באותו יום לכל עובדי ה-250 סך 200 ש"ח בלבד במקום 250, שגם בזה היתה יורדת חמישית, ובזה היה שכרם שוה לשאר העובדים.
כיון שכך אפשר להחשיב את המספר של כל העובדים יחד לפי שכר של 200 ש"ח.
ומכיוןן שס"ה היו 300 עובדים, הרי
200*300=60000
נכתב ע"י s976;1962681:זה נכון מאוד, אבל רחמנות על מי שניגש בצורה כזו לבעיה...
למה? אני עשיתי את אותו חישוב ללא נעלמים. לא חייבים להשתמש באותיות, אפשר לעשות זאת בראש.נכתב ע"י s976;1962681:זה נכון מאוד, אבל רחמנות על מי שניגש בצורה כזו לבעיה...
נכתב ע"י s976;1962681:זה נכון מאוד, אבל רחמנות על מי שניגש בצורה כזו לבעיה...
מה אתה מספיד את עצמך? אם עדיין לא למדת ומבורר לך שאין טעם אמיתי ללמוד לימודים חיצוניים, אז עזוב אותך. גם אתה בן של ה', לא רק הבנים שלך. ועדיין יכול לשקוע לך ראשך ורובך בתוך הגמרא בלי לבלבל את המוח בשטויות. הרי אתה רואה שיש הכל בגמרא, ולא סתם נהיה לך ראש כזה. זה רק בגלל הגמרא. וכל אלו שלמדו מתמטיקה לא מגיעים לשליש מהמוח שלך.נכתב ע"י אלחנן127;1963124:זה לא רחמנות, אני גאה שלמדתי בישיבה ולא למדתי מתמטיקה ונוסחאות, למרות שכיום הייתי שמח לדעת, אבל את בניי אעדיף לגדל בצורה המסורתית
נכתב ע"י s976;1961559:ההסבר פשוט מאוד: את מסכימה הרי שלפני שגילו לי היכן היא הריקה, היה סיכוי של 2:3 שהשטר הוא באחת משתי הקופסאות שלא בחרתי, נכון?
כעת מגיע הקטע המעניין - לא יתכן שמישהו שיודע היכן השטר, ופותח בכוונה תחילה את הקופסא הריקה מבין השתים הנותרות, ישנה משהו בסיכויים של הקופסא שלי לזכות.
למה זה לא יתכן? -כי המעשה שלו אין בו שום חידוש. היה ידוע מראש שאחרי שאני אבחר, הברנש הזה יפתח את הריקה (והרי אחת מהנותרות ודאי ריקה).
לכן, הסיכוי שלי לזכות נשאר 1:3, וממילא הסיכוי של הקופסא שמולי - 2:3
נכתב ע"י ערך רב;1963095:גם אתה ניגשת באותה צורה, רק בכתיבה תרגמת את זה לקודים...
נכתב ע"י שלכת;1963117:למה? אני עשיתי את אותו חישוב ללא נעלמים. לא חייבים להשתמש באותיות, אפשר לעשות זאת בראש.
נכון.נכתב ע"י s976;1963272:ערך רב, ממש לא. רשמתי את המשוואה בלי לחשוב כלל על המשמעות של הדברים (וממילא גם בלי לאמץ את הראש, ובלי לחפש פתרון יצירתי).
ההבדל הגדול הוא, כאשר הבעיה נעשית קצת יותר מסובכת (או שלא ידוע מראש אם יש לה בכלל פתרון או לא). אם אתה יודע לרשום משוואה - אתה עושה את זה תוך שניות, ואם לא יודע, אז כנראה לא תצליח לפתור את זה בכלל.
נכתב ע"י אלחנן127;1963124:זה לא רחמנות, אני גאה שלמדתי בישיבה ולא למדתי מתמטיקה ונוסחאות, למרות שכיום הייתי שמח לדעת, אבל את בניי אעדיף לגדל בצורה המסורתית
אלחנן אני עונה במקומך.נכתב ע"י s976;1963315:מכבד את דעתך ומסכים לגמרי לגבי חינוך הילדים - שאין לסטות מן המסורת.
יחד עם זאת לא מבין את הגאווה של חלק מאברכים בזה שאין להם שום ידע בחכמות שאינן חכמות התורה.
דרך אגב, כמעט כל החכמות האלה, מלבד זאת שהם עוזרות בחיים, מסייעות גם בלימוד התורה. אחרי הכל זה העולם שאנו חיים בו, אז לא פלא שהידיעה שלו, והכללים שלו, לא מיותרת.
נכתב ע"י שלכת;1963328:התורה היא זו שעוזרת להתמצא בעולם ולא להפך. ואם היה צריך ללמוד חכמות כדי להתמצא יותר בתורה, היו לומדים "חכמות" בחדרים ובישיבות מסתמא.
נכתב ע"י avram;1963197:בהקשר לשאלה הראשונה באשכול, חסר לי נתונים
אם נדון על מקרה 1, הרי שכל התהליך של בחירת התיבה הראשונה הוא מיותר לחלוטין, כי גם אם נדלג עליו וגם אם נבצע אותו, מראש יש לי אפשרות בחירה רק בין שתי תיבות, ואמת הדבר שלא התחדש כלום במעשה של הפותח, אבל תמיד הסיכויים שלי הם 50%, כי אף פעם לא ניתנה לי אפשרות בחירה בין 3 תיבות.
אם נדון על מקרה 2, כלפי אין נידון על התיבה השלישית, ואם כן הנידון הוא כלפי האדם השלישי, וכלפיו גם מראש האפשרויות היו לבחור רק בין שתי תיבות, כי הוא נכנס לתמונה רק אחרי שנפתחת תיבה ב', ושוב הדברים נכונים שלא התחדש כלפיו כלום במעשה של הפותח, אבל יש לו 50 אחוזי זכיה כי מראש הוא אמור לבחור בין שתי תיבות.
ולגבי מקרה 3, ברגע שקיבלתי את האפשרות להחליף את הבחירה ולבחור בתיבה ג', עכשיו הספק מתעורר כלפי מחדש, כי הבחירה הראשונה שלי התבטלה, וכרגע אין לה משמעות, אז שוב עומדים מולי שתי תיבות בלבד, ופה זה כבר לא נכון לומר שלא התחדש כלום במעשה של האדם הפותח, כי עכשיו המצב הוא מצב חדש שלא היה לפני כן, וודאי שהספק עכשיו נידון מחדש, וכרגע יש לפני שתי תיבות שלכל אחת 50% זכיה.
יוצא שתמיד יש לתיבה ג' 50% אחוזי זכיה, כמו ההגיון הפשוט. ואיני מבין את הטענה הנ"ל. אשמח להבין אותה.
נכתב ע"י הלל;1963602:ההנחה שלך שמסתכלים על האדם ועל הסיכויים שלו לבחור בין אחת משתי קופסאות - שתמיד זה יוצא 50% - מוטעית.
אנחנו לא מסתכלים על מה שיש כרגע לאדם זכות לבחור רק בין שתי קופסאות,
אלא על אחוזי הסיכויים של קופסה אחת מול השניה, ושם יש באמת לקופסה אחת יתרון על פני רעותה. ולמה? - כי קופסה אחת שרדה מבחן מקדים שהגדיל את סיכוייה, והשניה לא!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים