שוקולדה.
אין לי מושג על איזה אמת שבמאמר הנך מדבר.
כאחד שעקב מקרוב מאד ביריד עצמו אחרי הדמויות, אני אומר בוודאות: אף אחד (!) לא בא לקנות שטריימל כ"מותרות".
באו לקנות שם 2 סוגי אנשים: מבוגרים מאד, בשנות הארבעים והחמישים לחייהם, וצעירים מאד, היינו חתנים.
המבוגרים מאד, התביישו עם השטריימל הישן שלהם, ולא מהיום. הם הביעו את שמחתם כי רבה שסו"ס הם מצליחים להגשים חלום, ולרכוש שטריימל במחיר מוזל, חלום שבין כה כל כך רצו להגשים, אך גנזוהו מחמת גודל התקציב.
מאידך, עשרות חתנים קנו שטריימל בחצי מחיר, בלי שום גוזמה. הם שילמו על מוצר מפואר כ 800 דולר, בעוד המחיר הרווח בשוק מתחיל מ 1500 דולר מינימום.
אז קודם כל, הפנייה הייתה 1. לאנשים שבין כה ידעו היטב שהשטריימל לא ממש מפאר אותם, וקפצו על ההזדמנות של מחירי יריד וכו'. 2. לחתנים, שכל אחד מהם הרוויח לפחות 800 דולר.
מהמאמרון משתמע שהיה כאן מסע שכנוע לקנות משהו מיותר שפרט מלהשמין בכך את כיסו של מיללער אין בכך כל בשורה.
עכשיו אני רוצה להבין. כל השטריימל מאכערס אומרים בפה מלא, שמשהו היסטורי קרה כאן, מעתה המחירים של כל השטריימלך בשוק רק ילכו וירדו, עד למחיר הבסיסי פלוס - של השווי האמיתי של השטריימל, ולא מאות אחוזים יותר משוויו, שהיה נהוג עד כה.
אני הייתי מצפה אם כך, שיחזיקו אצבעות למיללער הזה, ויגידו לו "שאפו" (מוקדש להרשלה

ענק, על היוזמה ועל האומץ, לשנות סדרי עולם בגישה המתנשאת והשלילית שהייתה עד היום בתחום זה, והרבה באשמת השטריימל מאכערס שהצליחו לעבוד על כולם, ולהציג את השטריימל ששוויו האמיתי עומד על אלפיים דולר, ואם יצליח מאן-דהוא להוריד פעני אחד מהמחיר שנקבע, הרי הוא בגדר עושק הדל.
בניגוד לכותב המאמרון, שכפי שכבר כתבתי לעיל נכתב ע"י לובש ספודיק, שאין לו שיג שיח והבנה בתחום השטריימל הנורמלי, כמו שלי אין שום הבנה בספודיק, בטיבו ובמחירו, אני לעומתו בטוח, (לאחר בירור אצל באי היריד ועוד

, שהשיח הציבורי בעקבות הקמפיין הזה נסוב דווקא על ענין המחיר, והשינוי הדרסטי שנקבע כאן לדורי דורות, וכמובן השבח וה"שאפו" (זה בגלל הרצון להיחסם...) למיללער שחרט במו ידיו את בשורת החיסכון האמיתי, ולא כפי שחשב לתומו אותו אחד שעמד מהצד, ומטבע הדברים הקמפיין הזה לא נועד לראש שלו, כך שכצפוי הראש שלו לא היה אמור להשתנות מלכתחילה.
אגב, מארגני היריד הלכו להתברך מפי ר' יעקב מאיר שכטער לפני היריד הראשון, והוא אמר להם, שזכות זו של הורדת המחירים של השטריימלך, יירשם על שמם לדורי דורות. כך הוא ראה את זה, וכך רואים זאת כל באי היריד ונחשפי הקמפיין (לובשי השטריימלך שבהם
...