- הוסף לסימניות
- #1,021
לא.אבל בכשר לא צינזרו את טיב טעם למשל?
לא.אבל בכשר לא צינזרו את טיב טעם למשל?
אז שאני אבין מבחינת תשואה אני יכול להשקיע במניות צפציפיות או שלא??
לפי תשואה כהלכה, כל מניה נבחנת בנפרד, ויש מניות כשרות, ויש שלא.אז שאני אבין מבחינת תשואה אני יכול להשקיע במניות צפציפיות או שלא??
אתה עצמאי?אשמח לעזרה מהמומחים
יש לי סכום + הפקדה חודשית קבועה שרציתי להשקיע את זה במקום סתם לחסוך
רציתי בהתחלה להשקיע ב S&P500 דרך אינטראקטיב
אבל הבנתי שאפשר לדלג על המס על הרווח ע"י פתיחה של קרן השתלמות בכל חברת השקעות או ביטוח
השאלה שלי איזה מסלול וחברה נותנים את אותו רווח ותשואה כמו S&P500
אני מתכנן בעז"ה להשאיר את ההשקעה לפחות 15 שנה
תודה לכל העונים
כן אני עצמאיאתה עצמאי?
קרן ההשתלמות שאתה מדבר עליה מיועדת עבור עצמאים, לא כל אחד יכול לפתוח כזאת לעצמו.
בנוסף קיימת תקרת הפקדה שנתית (עבור הפטור ממס רווח הון) של 20,520 ש"ח נכון להיום, קח בחשבון.
מעולה.כן אני עצמאי
התחלתי לחפש קצת ואני רואה שזה לא שחור לבן כל חברה יש לה תשואות שונות והחשיפה בהרכב תיק ההשקעות שונה מחברה לחברהמעולה.
אז פשוט תבצע השוואה בין החברות השונות שמציעות מסלול S&P 500 בקרן ההשתלמות.
בכללי החברה שתתן לך את דמי הניהול הנמוכים ביותר עבור המסלול הספציפי הזה (כי זה המסלול שאתה מעוניין לבחור בו) היא ככל הנראה החברה שכדאי לך לבחור בה.
אפשר להיעזר בסוכן לטובת הנושא או להתקשר לכל החברות הרלוונטיות בהזדמנות הקרובה ולהתמקח לגבי דמי הניהול.
ככל שאתה רק עכשיו מבצע הפקדה ראשונית לשם אז הדגש הוא לדעתי על פתיחת הקופה (הרי חיסכון של 0.05% בדמי ניהול כאשר מדובר על 20,000 ש"ח זה סך הכל 10 ש"ח לשנה, אבל בזמן שאתה מתעכב נניח חודש במיקוח אז יש מצב שהמדד בינתיים יעלה וזה יגבה ממך מחיר גבוה יותר ממה שחסכת בדמי הניהול).
אחר כך בהמשך הדרך תתמקח על התנאים וככל שסכום הכסף שם יגדל אז גם יותר יבואו לקראתך.
תחסוך מעצמך בירורים מיותרים וכאב ראש.התחלתי לחפש קצת ואני רואה שזה לא שחור לבן כל חברה יש לה תשואות שונות והחשיפה בהרכב תיק ההשקעות שונה מחברה לחברה
איך אני יכול לדעת באיזה חברה זה יותר ריווחי ?
חשבתי שאם זה עוקב מדד S&P500 אז זה אמור להיות אותה תשואה בכל החברות
מה עושים ? יש איזה טבלת השוואה או בוט שמסדר את זה
אם את בטוחה שזה מה שמתאים לך, יש כמה אופציות:היי, תודה על הדיוק
אשמח לדעת איך אפשר בהשקעה פסיבית לקנות את הקרן סל מחקה מדד לדגו' של S&P 500 , איך תכלס אני קונה?
נניח שיש לי עכשיו 50אלף שאני מעונינת להשקיע ח"פ +300 שקל כל חודש שאני רוצה ג"כ להשקיע
איך אני עושה את זה, צעד אחר צעד...?
תודה רבה רבה מראש על הסבלנות![]()
מצאתי פה איזה טבלהאין קיצורי דרך אם רוצים ללמוד ולהבין לעומק (:
ואיך אני יכול לדעת מה הכשרות ומה לא ?לפי תשואה כהלכה, כל מניה נבחנת בנפרד, ויש מניות כשרות, ויש שלא.
לא כ"כ הצלחתי לעקוב על מה אתה דן.אם המידע לא נכון או יש לי אי הבנה אשמח שתסביר לי (@ה. שלמה @מקצועי בלבד)
הכי טוב שתשאל את תשואה כהלכה.ואיך אני יכול לדעת מה הכשרות ומה לא ?
היה פה דו"ד על ענין התשואות של הישראליות למול האיריות והבאתי מידע לא מדויק מגרוק ועכשיו מצאתי את הטבלה הזולא כ"כ הצלחתי לעקוב על מה אתה דן.
תוכל להרחיב?
אשמח שתסביר לי קצת יותר מה זה משנה מאיזה עניינים זה משתנה בסוף התשואה היא שונה ויש פער בין החברות ברווח הסופי אא"כ זה רק עניין טכני ובסוף הרווח הוא אותו דברתחסוך מעצמך בירורים מיותרים וכאב ראש.
כל חברה שמצהירה שהמסלול הוא S&P 500 משתדלת לעקוב במדוייק אחר המדד.
ההבדלים בתשואות, חלקם נובעים מעניינים טכניים, וחלקם משתנים בכל תקופה בין החברות.
מה שמעניין - זה דמי הניהול. זה הדבר הכי בטוח שתשלם.
זה יכול להיות עניין טכני, שמתקן את עצמו בימים הראשונים של השנה העוקבת, ויכול להיות אמיתי, אך גם חברה שהצליחה יותר מחברותיה בתשואות, לא אומר שמעתה יעקבו במדוייק אחר המדד.אשמח שתסביר לי קצת יותר מה זה משנה מאיזה עניינים זה משתנה בסוף התשואה היא שונה ויש פער בין החברות ברווח הסופי אא"כ זה רק עניין טכני ובסוף הרווח הוא אותו דבר
שמח לשמוע.תודה על הסבלנות והעזרה
יש שני הטבות מס.דבר נוסף שלא כל כך הבנתי קצת לא קשור לעצם האשכול אבל בכל זאת
יש הגבלה כמה אני יכול להפקיד לקרן אם אני גם עצמאי וגם שכיר
עברתי על כל זכות בעניין ואני רוצה לדעת שהבנתי נכון
שלמסקנה כל ההטבות מס על ההפקדה שיוכרו לי כהוצאה מוכרת וכ"ו עד 4.5% מההכנסה החודשית זה רק נפק"מ למי שמשלם מס או עבר את התקרה של ההכנסה בשביל שזה יוכר לו כהוצאה
אבל אני שלא שלם מס בגלל שאני בישוב מזכה והעצמאי לא עובר את התיקרה אז זה לא נוגע לי מקווה שהבנתי נכון
זאת אומרת שאני יכול להפקיד סכומים חודשים אפילו יותר מ4.5% מהשכר העצמאי כיון שגם ככה אני לא משלם מס
אשמח לאישור או תיקון של הדברים
@ה. שלמה @דניאל נבון @השקעות R הוןלבני 50 ומטה תלוי גיל, ועוד כל מיני כאלה,
מה זה אומר?
זה טוב יותר מS&P500 או פחות טוב או אותו דבר?
תודה
rhon.co.il

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים