- הוסף לסימניות
- #1,381
לא, מלכודת המס המדוברת זה קרנות עם דמי ניהול נמוכים מאוד ואחרי זמן מעלים ואז אין לך ברירה אלא לשלם דמי ניהול גבוהים כי למכור את הקרן זה אירוע מס ויעלה לך יותר מהתוספת דמי ניהולזו המלכודת מס שמדברים עליה כל הזמן??
לא, מלכודת המס המדוברת זה קרנות עם דמי ניהול נמוכים מאוד ואחרי זמן מעלים ואז אין לך ברירה אלא לשלם דמי ניהול גבוהים כי למכור את הקרן זה אירוע מס ויעלה לך יותר מהתוספת דמי ניהולזו המלכודת מס שמדברים עליה כל הזמן??
לא! משקיעים על סמך מישהו ש"מבין"אני ממש לא בקי בהשקעות אבל יש לי גיס שמבין בזה ורוצה שאני ישקיע איתו במנייה שהוא מאמין בה
זה לא רק הואלא! משקיעים על סמך מישהו ש"מבין"
ועוד יותר לא! כשזה מישהו מהמשפחה
דרך אגב הוא יועץ פיננסיזה לא רק הוא
מדובר באלף דולר
סתם בקטנה כדי לנסות
תודה רבה על העצה
בכל אופן יש לך מידע לגבי כשרות?
הכל יכול להיות,אבל יש לי גיס שמבין
אבל יש לי גיס שמבין
האם הוא מתקשר אליך כל פעם שיש מבצעים שווים בסופר?ורוצה שאני ישקיע
לא נראה לי שיש דרך לבדוק דבר כזהאני ממש לא בקי בהשקעות אבל יש לי גיס שמבין בזה ורוצה שאני ישקיע איתו במנייה שהוא מאמין בה
חברת תרופות בארה"ב
איך אני בודק את זה מבחינת הלכה???
איזה רבנים מתעסקים בזה??
למה הוא צריך אותך?אני ממש לא בקי בהשקעות אבל יש לי גיס שמבין בזה ורוצה שאני ישקיע איתו במנייה שהוא מאמין בה
אתה יכול פשוט לכתוב כאן את שם המניה, ואולי נעזור לך לברר.חברת תרופות בארה"ב
איך אני בודק את זה מבחינת הלכה???
יש מנעד רחב.איזה רבנים מתעסקים בזה??
הוא ממש לא צריך אותילמה הוא צריך אותך?
אתה יכול פשוט לכתוב כאן את שם המניה, ואולי נעזור לך לברר.
יש מנעד רחב.
הם הרבה שיטות, וצריך לשאול רב שנהוג לפעול לפי פסקיו.
ACIUלמה הוא צריך אותך?
אתה יכול פשוט לכתוב כאן את שם המניה, ואולי נעזור לך לברר.
יש מנעד רחב.
הם הרבה שיטות, וצריך לשאול רב שנהוג לפעול לפי פסקיו.
במבט מלמעלה, החברה לא בבעלות יהודית, ולכן לפי רובא דרובא של הפוסקים, המניה הזאת מותרת.הוא ממש לא צריך אותי
שמעתי מכמה חברים בשכונה שהשקיעו במניה הזו
שאלתי אותו והוא הראה לי שקנה 10000$ והיום היא במחיר יותר טוב,
ACIU
מוכן להתערב שגיסך לא מבין בדרכים לנסיון בטיפול באלצהיימר כלוםACIU
אשמח מאוד לעזרה. אפילו במילה/שתיים האם זה תקין.אשמח לעזרה מהמבינים פה:
אתמול רציתי לקנות מניה של סנופי באינווסקו (שעולה 4,420) ולא היה לי מספיק, אז מכרתי קרן קסם סנופי (בשקלים) ומחקה מדד ביטקוין, ואז קניתי.
עכשיו אני מבין שזיכו אותי בהתחלה בסכום שהיה שווי הקרן באותו רגע, ואחרי זה שיקללו נתונים וגבו את ההפרש (מקווה שהבנתי והובנתי נכון)
----
השאלה שלי: החיובים בשם "מס לשלם" ו "מס עתידי" - אני לא חושב שהייתי כ"כ מורווח שם ברמה שיקחו לי סכומים כאלו.. (המחקה ביטקוין היה מופסד בכמה שקלים בוודאות) אז מה בדיוק הולך פה??
זו המלכודת מס שמדברים עליה כל הזמן??
מי שמסוגל להסביר את זה בצורה פשוטה - אודה לו מאוד, אני לא מבין בדברים האלו כמעט..
צפה בקובץ המצורף 2083338
שאלה נוספת:
למעלה מופיע לי יתרה של מינוס 53 ש"ח אבל כשאני לוחץ על זה מופיע זיכוי של 31 ש"ח. יש הגיון?
צפה בקובץ המצורף 2083350
תודה.
הetf צריך להיות חף מבעיות הלכתיות.תודה.
והאם קניית ETF דרך חשבון מסחר עצמאי מצריך משהו מבחינת כשרות?
SPY חף?הetf צריך להיות חף מבעיות הלכתיות.
היא מחזיקה מניה אחת בבעלות יהודית שלדאבונינו עושה הרבה איסורים.SPY חף?
יש מקום שמרכז מידע בנושא הזה כדי לדעת מה נכון לעשות?היא מחזיקה מניה אחת בבעלות יהודית שלדאבונינו עושה הרבה איסורים.
יש מחלוקת בין הפוסקים כיצד להתייחס לזה, ולעוד בעיות אחרות שיכולות להיווצר שם.
יש מקום שמרכז מידע בנושא הזה כדי לדעת מה נכון לעשות?
www.prog.co.il

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים