גם שני בנים של הרב אורי זוהר זצ"ל נשואים ל-2 אחיותשתי בנות ר' חצק'ל לוינשטיין, נשואות לשני אחים גינזבורג.
דחוף!!! יש כאן מישהו שיודע הסטוריה קצת מעבר לבייסיק...
האם קיימת אינדיקציה כלשהיא האם רבי יוחנן קדם לרבי יהודה החסיד![]()
ואוו, אני בהלם, באמת רבי יוחנן בעצם היה לפני כל ה'צוואת רבי יהודה החסיד', החכמתני...
ההודעה הקודמת (וגם זאת...) הייתה צינית, למי שלא הבין לבד...
וכן יש לשים לב לדעה של הזוג הנשוי בעצמו. (האח והאחות)
גם להם יהיה מה להגיד על זה,
כשמדובר בשידוך רגיל,לא הייתי שואלת.
בכל שידוכים אחים מושפעים,
לכל החיים,
ולא שואלים אותם.
לא קרב זה אל זה כל הלילה.גם שני בנים של הרב אורי זוהר זצ"ל נשואים ל-2 אחיות
@חזקה על חבר שלא יוצאת תקלה תחת ידו.נראלי שיש אשכול כזה, חפשו.
מזתומרת, ברור ששאלו אותם קודם..אני לא מבין למה אף אחד מהעונים כאן לא העמיד את הנושא הכל כך חשוב
מה דעת הבחור והבחורה על כזה רעיון מי אמר שמתחשק להם ליהות תחת עינם הפקוחה של "האחים הגדולים"
לדעתי זה גם מאוד תלוי בהרגשה של הבחור והבחורה
אם כי ודאי שתמיד טוב להיוועץ בדעת תורה
בהצלחה רבה ובשמחות תמיד
ממש לא טובומי שלא נוהג לפי הצוואה?
חד משמעית צודקת!זה לא כל כך פשוט.
ואי אפשר להחליט על סמך סיפורים שהלכו טוב או לא...
חייב שאלת רב,
וכן יש לשים לב לדעה של הזוג הנשוי בעצמו. (האח והאחות)
גם להם יהיה מה להגיד על זה,
יכול להיות שכשמדובר בפער כל כך גדול זה כבר פחות רלוונטי,
אבל לפעמים מתקבלת דעה מסוימת על המחותנים, לטוב או לרע.
ופתאום מי שיכנס למשפחה יראה שזה לא בדיוק כמו שאח או אחות שלו הציג את זה...
בבקשה לא להפחיד אנשים סתם.ממש לא טוב
בצוואת רבי יהודה החסיד כתוב גם שלא לעשות בור מים בבית, ולצערי מכירה כאלה שחפרו בריכה בחצר ונפטר להם מישהו במשפחה (הגרעינית)
ממש לא טוב
בצוואת רבי יהודה החסיד כתוב גם שלא לעשות בור מים בבית, ולצערי מכירה כאלה שחפרו בריכה בחצר ונפטר להם מישהו במשפחה (הגרעינית)
יח. לא יעשה אדם מרחץ בתוך ביתו, ואם יעשה הבית יחרב, אא"כ עושה לרחוץ רבים בו.אתה בטוח שיש כזה צוואה על בור מים ?
(בחיפוש מלמעלה אני לא מוא כזה דבר)
אצלי הם אלו שהציעו את הרעיוןוכן יש לשים לב לדעה של הזוג הנשוי בעצמו. (האח והאחות)
לא מדובר בילדים קטנים,אני לא מבין למה אף אחד מהעונים כאן לא העמיד את הנושא הכל כך חשוב
מה דעת הבחור והבחורה על כזה רעיון מי אמר שמתחשק להם ליהות תחת עינם הפקוחה של "האחים הגדולים"
לדעתי זה גם מאוד תלוי בהרגשה של הבחור והבחורה
אם כי ודאי שתמיד טוב להיוועץ בדעת תורה
בהצלחה רבה ובשמחות תמיד
ליהות תחת עינם הפקוחה של "האחים הגדולים"
דחוף!!! יש כאן מישהו שיודע הסטוריה קצת מעבר לבייסיק...
האם קיימת אינדיקציה כלשהיא האם רבי יוחנן קדם לרבי יהודה החסיד![]()
@עברייה אני כבר מבולבל, הציניות שלי הכעיסה אותך או בידחה אותך..ואוו, אני בהלם, באמת רבי יוחנן בעצם היה לפני כל ה'צוואת רבי יהודה החסיד', החכמתני...
ההודעה הקודמת (וגם זאת...) הייתה צינית, למי שלא הבין לבד...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים