אני חדש כאן למרות שאני די ותיק בענין
התוועדתי לפורום בעקבות הערב של מע"מ
ואעלה גם אני את הגיגי:
כשאיש הפירסום עומד לפרסם וליחצ"ן לקוח, הוא קודם כל צריך לדעת מה הוא רוצה להשיג מהפירסום, ומה בעצם רוצה מזמין הפירסום מהפירסומאי.
בעלי "עינית" שפנו לחברת הפירסום, לא חשבו לרגע שאדם שלא צריך משקפיים יקנה משקפיים בגלל הפירסומת, ולא חשבו לרגע להחדיר לציבור שצריך לצרוך משקפיים בגלל השגחה על בריאות.
הם ציפו לדבר אחד: שהאזרח שצריך משקפיים כי יש לו קשיי ראיה, יקנה את המשקפיים דווקא אצלם ולא אצל מתחריהם הרבים.
ואיך איש הפירסום אמור לשכנע את האזרחים לקנות דווקא אצל עינית?
לזה צריך את שעות החשיבה, עליהם דיבר יו"ר תוצאות רבי שעיה איצקוביץ.
איש הפירסום צריך לשווק את עינית כמקום בו יושבים המומחים ביותר לעיניים, האופטמטריסטים הטובים ביותר, המסגרות הממותגות ביותר (ואם עינית היא חנות זולה גם זה אמור להיות מוחדר לציבור

יש להם וותק גדול וכו' וכו'
במודעה הגדולה והמגרה של עינית, לא ראינו מודגש שום דבר שישכנע אותנו לקנות משקפיים דווקא אצל עינית.
ראינו שהחרדים חרדים לבריאות העיניים.
ולכן? למה בגלל זה לצרוך משקפיים
דווקא אצל עינית? לזה אין תשובה בולטת שתישכנע את הלקוח.
כן, באותיות קטנות יש את התשובה, אבל תבדקו מי בכלל שם לב לאותיות הקטנות.
לפעמים זה נראה שאיכותם הקראיטיביות של המודעות, ממוענות למתחריהם של משרד הפירסום המפרסם (כמין תחרות בין משרדי הפירסום השונים

ולא לאזרח הקטן שאליו ממוענת המודעה.
עוד הערה:
במודעה לא מוזכר כלל את השם של עינית באנגלית.
אלפי בחורי ישיבות צרכני משקפים גדולים, כלל לא יודעים לקרוא אנגלית.
לסמוך על המותג המפורסם של עינית באנגלית זו טעות, כי הפירסום אמור להביא לקוחות חדשים, לקוחות שמעולם לא דרכו בעינית ולא מודעים כלל ללוגו של עינית (שוב לא משקיעים מחשבה באזרח הקטן, הצרכן החדש

.
כך שהרבה שכבר כן טרחו לקרוא את כל האותיות הקטנות, עדיין לא יודעים איך קוראים לחנות המשקפיים שבה יושבים המומחים הגדולים.
עוד שאלה קטנה: למה לא מצאו לנכון אנשי הפירסום, לפרסם את עינית בחוברת המיוחדת שהוציא עתון בקהילה על "עיניים"?