לימוד נהיגה נכשלתי בטסט אחרי 35 שיעורים, ואני מרגיש שאני לא מתקדם בשיעורים.

• הוסף לסימניות
בס"ד
מאוד ברורה ההרגשה שלך – התחושה שאתה "לא יודע לנהוג" אחרי כל כך הרבה שיעורים יכולה לשבור ביטחון.
עם זאת, יש בהחלט דרך לעזור לך להתקדם – בעדינות, באמונה, ובתהליך נכון. הנה כמה המלצות, מחולקות לפי נושאים.

🟦 ביטחון עצמי ותפיסה עצמית​

• עצור רגע ושים לב למה שאתה כותב לעצמך. אתה אומר שאתה "לא יודע לנהוג", אבל אתה גם כותב שבדרך כלל אתה מרגיש שהנהיגה שלך טובה. זאת נקודת פתיחה חשובה – ייתכן שהבעיה המרכזית היא לא חוסר ידע אלא לחץ ובלבול בזמן אמת.
  • תחושת כישלון בטסט לא משקפת את היכולת האמיתית שלך. הרבה נהגים טובים נכשלו פעמיים, שלוש ויותר – זה לא מעיד על ערך או פוטנציאל.
  • האמירה של המורה שאתה לא מבין מה אתה עושה בכביש – לא מספיקה. מורה טוב אמור להסביר בדיוק מה הבעיה ואיך משפרים. מגיע לך הסבר ברור ומסודר אם אין הסבר תזוז משם...

🟦 תוכנית למידה – איך מתקדמים?​

• מיפוי הבעיות: הטסטר רשם טעויות ברורות שחוזרות על עצמן – בעיקר:
    • שליטה בהגה והחזרת ההגה אחרי פנייה
    • מהירות לא מתאימה
    • בעיות בזיהוי זכות קדימה
    • תחילת נסיעה בלחץ מלווה באי הסתכלות
    • היסוס רב בצמתים
    • בעיות ביציאה מנתיבים והתמקמות
    • נסיעה ברמזור אדום (!!)
  • ההמלצה: לשבת עם מורה אחר ל-2-3 שיעורים לא כדי לעזוב מיד את המורה הנוכחי, אלא כדי לשמוע חוות דעת נוספת. לפעמים הסבר אחד אחר משנה הכול.

🟦 שינוי גישה בלמידה​

• לא מספיק "לשנן חוקים" – צריך להבין את ה’למה’. למה אתה בולם? למה אתה בוחר את הנתיב הזה? למה אתה מתבלבל בצומת? תתחיל לשאול את עצמך את השאלות האלה בזמן נהיגה ותדבר בקול ! תהיה מופתע כמה דברים פתאום תבין על המחשבות והביצועים שלך! אם המורה לא זורם עם התהליך הזה הוא לא בשבילך...
  • מניסיון שלי כל תלמיד שהיה תקוע ברמה מסוימת הוא אפילו נסיגה ( שזה דבר ידוע בתוך תהליך למידה) ברגע שהוא מקשיב להמלצה שלי להתחיל לשתף כמה שיותר בקול תוך דקות יש תהליך קסום שהוא פשוט מתחיל להנות מהנהיגה!
  • התחל לתרגל סימולציות של מצבים – בראש ובשיעור. לדוגמה: “מה אעשה אם אני מתקרב לרמזור כתום?” “איך אזהה רכב שיש לו זכות קדימה?”
  • שילוב שיעורי נהיגה בשעות שונות ביום ובאזורים מגוונים. כך תלמד להסתגל לסיטואציות חדשות ולא תיתקע על הרגלים קבועים.

🟦 התמודדות עם לחץ בזמן טסט​

• הטסט לא נועד להפיל אותך – אלא לבדוק אם אתה יכול לנהוג בביטחון. כרגע הלחץ שולט בך ואתה לא שולט בו. נסה לשלב טכניקות הרפיה או אפילו כמה שיעורים שכוללים הדמיית טסט מלא ,במידה והמורה שלך לא ביצע החלפות עם מורים אחרים תזוז הלאה...
  • לא צריך להגיע לטסט כשאתה "מקווה שלא יקרה משהו". צריך להגיע כשאתה שולט במה שקורה. זה מגיע רק דרך תרגול שיטתי וניתוח עצמי, לא רק דרך עוד שיעורים.

🟦 קשר עם המורה​

• אם אתה לא מקבל הסבר ברור – חובה לדרוש או לעבור. מורה שלא יודע להסביר איפה אתה טועה ואיך מתקנים – לא מתאים בשלב הזה. מגיע לך ליווי שמכבד אותך.
  • לפעמים קשר אישי תוקע את הלמידה. אתה יכול להעריך את המורה, אבל אולי הגיע הזמן לבחון אם מישהו אחר יסביר את הדברים בשפה שתתחבר אליה יותר.

🟦 המלצה לסיכום​

1. קח נשימה עמוקה – לא נכשלת בנהיגה, נכשלת בטסט. זה שונה.
  2. גש למורה אחר לשני שיעורים להערכה.
  3. כתוב לעצמך 3 טעויות שחוזרות על עצמן, ומה הסיבה שאתה חושב שהן קורות.
  4. נסה לנהל יומן קצר של שיעורים – מה עבד, מה פחות, ואיפה הרגשת בלבול.
  5. אם אחרי 3 שיעורים אצל המורה הנוכחי לא תרגיש שיפור ברור – החלף מורה.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
בהחלט! הנה סיכום ברור ויפה של המסמך "התמודדות עם תחושת פחד בטסט", כולל אימוג'ים מתאימים לנקודות המרכזיות:

📌 מטרה:​

לסייע לתלמידים להתמודד עם פחד מהטסט, להפחית לחצים, ולהכין אותם נפשית ליום המבחן.

😨 מה זה פחד מטסט?​

• פחד מטסט הוא מצב טבעי שבו הגוף מגיב ללחץ גבוה.
  • התחושה הזו נובעת לעיתים מחוויות עבר, פרפקציוניזם או תחושת חוסר שליטה.

🧠 מה קורה לנו בגוף ובמוח?​

• במצב פחד הגוף מפריש אדרנלין, הדופק עולה, והחשיבה נהיית לא ברורה.
  • יש קושי להתרכז, ותגובות קיצון כמו בלבול, קיפאון או פעולה אוטומטית.

🛠 איך מתמודדים עם הפחד?​

1. הכרה בפחד – לא להדחיק, אלא לזהות ולהודות: "אני לחוץ, וזה טבעי."
  2. נשימות והרפיה – תרגול נשימות עמוקות לפני ואחרי שיעור וטסט.
  3. שיח פנימי חיובי – להחליף מחשבות שליליות ("אני בטוח אכשל") במשפטים מחזקים ("אני משתפר כל הזמן").
  4. הכנה מנטלית – לדמיין את עצמך נוהג טוב, רגוע, בטוח. הדמיות מחזקות את המוח לקראת הטסט.
  5. שיחות עם המורה – לשתף בחששות, להבין שהוא שותף ולא רק בוחן.
  6. לראות בטסט 'עוד שיעור' – לא סוף העולם. גם אם נכשלים, זה חלק מהתהליך.

בס"ד

🧘‍♂️ טיפים לפני טסט:​

• לישון טוב בלילה שלפני.
  • לאכול משהו קל.
  • לא למהר – להגיע עם מרווח זמן.
  • לא לדבר עם אנשים שמכניסים לחץ.
  • להאמין בעצמך. אתה לא מתחיל מ-0.

💬 משפטים מחזקים:
  • "גם אם אני בלחץ – אני עדיין יודע לנהוג."
  • "אני לא צריך להיות מושלם – רק בטוח ובשליטה."
  • "הטסט לא מגדיר אותי – הוא רק שלב בדרך."

✨ לסיכום:

הפחד מהטסט לא חייב לנהל אותך. ככל שתכיר בו, תלמד להתמודד אתו ותתכונן נכון – כך תוכל להפוך אותו למנוע צמיחה ולא מכשול.

בהצלחה בטסט הבא – אתה יכול! 🚗💪

קבצים מצורפים

• טסט-1.png
    טסט-1.png
    KB 308.9 · צפיות: 23
  • מורה לנהיגה (9 x 5 סמ) (9 x 5 סמ) (1).png
    מורה לנהיגה (9 x 5 סמ) (9 x 5 סמ) (1).png
    KB 316.1 · צפיות: 28
  • WhatsApp Image 2025-03-13 at 09.11.05.jpeg
    WhatsApp Image 2025-03-13 at 09.11.05.jpeg
    KB 68.5 · צפיות: 24
  • עצות למבחן המעשי.pdf
    KB 228.6 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
אין ייאוש!!!!
כותבת כאן בשביל כל אותם אלה שמיואשים מעצמם ומרגישים לא מוצלחים / דפוקים / גורל רע וכו' - תוסיפו כיד הדמיון הטובה עליכם,
התחלתי ללמוד נהיגה לפני כשנתיים, הייתי אצל מורה שרק צעק עלי, עברתי מורה... התחילה המלחמה והכל התגמגם וניגשתי לטסט ועוד טסט ועוד....ועוד , כך במשך 8 פעמים , הביטחון שלי ירד מפעם לפעם עד שהוא נגע בריצפה, כולם מסביב עודדו אותי, אנשים מסביבי עשו 28 שיעורים ועברו בטסט ראשון, עוד מעט עובר להם הנהג הצעיר - אבל אני עדיין תקועה!
הטסט הקודם של היה באוגוסט שנה שעברה ומאז לא היה לי שום בטחון לעלות על רכב (למרות שלעניות דעתי נהגתי טוב)
החלטתי אחרי שנה לעבור למורה אחרת- הרבה יותר מדוייקת, אבל שוב המלחמה עם אירן התחילה והשיעורים התבטלו (עד אז עשיתי רק 2 שיעורים עם המורה החדשה ...) ואז היא לא יכלה ללמד במשך 3 שבועות, בקיצור
הספקתי איתה מאוד מעט שיעורים שגם הם לא היו פרפקט ...
והנה היום הגיע הטסט ואני בהתהפכויות בבטן שרק מי שעבר את זה יכול להבין, לחץ מטורף וב"ה עולה לרכב טסטר נחמד, יושב נינוח על הכיסא ונותן הוראות ברורות , וואו גם שהידיים והרגליים רעדו לי אמרתי לעצמי, את יכולה וראויה להצלחה! והכל מאיתו יתברך! הוא המנהיג והוא יודע מה טוב בשבילי!
ב"ה הצלחתי היום לשמח כ"כ הרבה אנשים , והנה אני פה כדי לשמח גם אתכם ובעיקר כדי לעודד!
אל תתייאשו!
נ.ב עשיתי כ"כ הרבה סגולות אבל הבטחתי לפרסם שעשיתי את הסגולה של ר' מתיא בן חרש- וב"ה עברתי!

• הוסף לסימניות
אין ייאוש!!!!
כותבת כאן בשביל כל אותם אלה שמיואשים מעצמם ומרגישים לא מוצלחים / דפוקים / גורל רע וכו' - תוסיפו כיד הדמיון הטובה עליכם,
התחלתי ללמוד נהיגה לפני כשנתיים, הייתי אצל מורה שרק צעק עלי, עברתי מורה... התחילה המלחמה והכל התגמגם וניגשתי לטסט ועוד טסט ועוד....ועוד , כך במשך 8 פעמים , הביטחון שלי ירד מפעם לפעם עד שהוא נגע בריצפה, כולם מסביב עודדו אותי, אנשים מסביבי עשו 28 שיעורים ועברו בטסט ראשון, עוד מעט עובר להם הנהג הצעיר - אבל אני עדיין תקועה!
הטסט הקודם של היה באוגוסט שנה שעברה ומאז לא היה לי שום בטחון לעלות על רכב (למרות שלעניות דעתי נהגתי טוב)
החלטתי אחרי שנה לעבור למורה אחרת- הרבה יותר מדוייקת, אבל שוב המלחמה עם אירן התחילה והשיעורים התבטלו (עד אז עשיתי רק 2 שיעורים עם המורה החדשה ...) ואז היא לא יכלה ללמד במשך 3 שבועות, בקיצור
והנה היום הגיע הטסט ואני בהתהפכויות בבטן שרק מי שעבר את זה יכול להבין, לחץ מטורף וב"ה עולה לרכב טסטר נחמד, יושב נינוח על הכיסא ונותן הוראות ברורות , וואו גם שהידיים והרגליים רעדו לי אמרתי לעצמי, את יכולה וראויה להצלחה! והכל מאיתו יתברך! הוא המנהיג והוא יודע מה טוב בשבילי!
ב"ה הצלחתי היום לשמח כ"כ הרבה אנשים , והנה אני פה כדי לשמח גם אתכם ובעיקר כדי לעודד!
אל תתייאשו!
נ.ב עשיתי כ"כ הרבה סגולות אבל הבטחתי לפרסם שעשיתי את הסגולה של ר' מתיא בן חרש- וב"ה עברתי!
באיזה עיר?

• הוסף לסימניות
בס"ד
מאוד ברורה ההרגשה שלך – התחושה שאתה "לא יודע לנהוג" אחרי כל כך הרבה שיעורים יכולה לשבור ביטחון.
עם זאת, יש בהחלט דרך לעזור לך להתקדם – בעדינות, באמונה, ובתהליך נכון. הנה כמה המלצות, מחולקות לפי נושאים.

🟦 ביטחון עצמי ותפיסה עצמית​

• עצור רגע ושים לב למה שאתה כותב לעצמך. אתה אומר שאתה "לא יודע לנהוג", אבל אתה גם כותב שבדרך כלל אתה מרגיש שהנהיגה שלך טובה. זאת נקודת פתיחה חשובה – ייתכן שהבעיה המרכזית היא לא חוסר ידע אלא לחץ ובלבול בזמן אמת.
  • תחושת כישלון בטסט לא משקפת את היכולת האמיתית שלך. הרבה נהגים טובים נכשלו פעמיים, שלוש ויותר – זה לא מעיד על ערך או פוטנציאל.
  • האמירה של המורה שאתה לא מבין מה אתה עושה בכביש – לא מספיקה. מורה טוב אמור להסביר בדיוק מה הבעיה ואיך משפרים. מגיע לך הסבר ברור ומסודר אם אין הסבר תזוז משם...

🟦 תוכנית למידה – איך מתקדמים?​

• מיפוי הבעיות:הטסטר רשם טעויות ברורות שחוזרות על עצמן – בעיקר:
    • שליטה בהגה והחזרת ההגה אחרי פנייה
    • מהירות לא מתאימה
    • בעיות בזיהוי זכות קדימה
    • תחילת נסיעה בלחץ מלווה באי הסתכלות
    • היסוס רב בצמתים
    • בעיות ביציאה מנתיבים והתמקמות
    • נסיעה ברמזור אדום (!!)
  • ההמלצה: לשבת עם מורה אחר ל-2-3 שיעורים לא כדי לעזוב מיד את המורה הנוכחי, אלא כדי לשמוע חוות דעת נוספת. לפעמים הסבר אחד אחר משנה הכול.

🟦 שינוי גישה בלמידה​

• לא מספיק "לשנן חוקים" – צריך להבין את ה’למה’. למה אתה בולם? למה אתה בוחר את הנתיב הזה? למה אתה מתבלבל בצומת? תתחיל לשאול את עצמך את השאלות האלה בזמן נהיגה ותדבר בקול ! תהיה מופתע כמה דברים פתאום תבין על המחשבות והביצועים שלך! אם המורה לא זורם עם התהליך הזה הוא לא בשבילך...
  • מניסיון שלי כל תלמיד שהיה תקוע ברמה מסוימת הוא אפילו נסיגה ( שזה דבר ידוע בתוך תהליך למידה) ברגע שהוא מקשיב להמלצה שלי להתחיל לשתף כמה שיותר בקול תוך דקות יש תהליך קסום שהוא פשוט מתחיל להנות מהנהיגה!
  • התחל לתרגל סימולציות של מצבים – בראש ובשיעור. לדוגמה: “מה אעשה אם אני מתקרב לרמזור כתום?” “איך אזהה רכב שיש לו זכות קדימה?”
  • שילוב שיעורי נהיגה בשעות שונות ביום ובאזורים מגוונים. כך תלמד להסתגל לסיטואציות חדשות ולא תיתקע על הרגלים קבועים.

🟦 התמודדות עם לחץ בזמן טסט​

• הטסט לא נועד להפיל אותך – אלא לבדוק אם אתה יכול לנהוג בביטחון. כרגע הלחץ שולט בך ואתה לא שולט בו. נסה לשלב טכניקות הרפיה או אפילו כמה שיעורים שכוללים הדמיית טסט מלא ,במידה והמורה שלך לא ביצע החלפות עם מורים אחרים תזוז הלאה...
  • לא צריך להגיע לטסט כשאתה "מקווה שלא יקרה משהו". צריך להגיע כשאתה שולט במה שקורה. זה מגיע רק דרך תרגול שיטתי וניתוח עצמי, לא רק דרך עוד שיעורים.

🟦 קשר עם המורה​

• אם אתה לא מקבל הסבר ברור – חובה לדרוש או לעבור. מורה שלא יודע להסביר איפה אתה טועה ואיך מתקנים – לא מתאים בשלב הזה. מגיע לך ליווי שמכבד אותך.
  • לפעמים קשר אישי תוקע את הלמידה. אתה יכול להעריך את המורה, אבל אולי הגיע הזמן לבחון אם מישהו אחר יסביר את הדברים בשפה שתתחבר אליה יותר.

🟦 המלצה לסיכום​

1. קח נשימה עמוקה – לא נכשלת בנהיגה, נכשלת בטסט. זה שונה.
  2. גש למורה אחר לשני שיעורים להערכה.
  3. כתוב לעצמך 3 טעויות שחוזרות על עצמן, ומה הסיבה שאתה חושב שהן קורות.
  4. נסה לנהל יומן קצר של שיעורים – מה עבד, מה פחות, ואיפה הרגשת בלבול.
  5. אם אחרי 3 שיעורים אצל המורה הנוכחי לא תרגיש שיפור ברור – החלף מורה.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
בהחלט! הנה סיכום ברור ויפה של המסמך "התמודדות עם תחושת פחד בטסט", כולל אימוג'ים מתאימים לנקודות המרכזיות:

📌 מטרה:​

לסייע לתלמידים להתמודד עם פחד מהטסט, להפחית לחצים, ולהכין אותם נפשית ליום המבחן.

😨 מה זה פחד מטסט?​

• פחד מטסט הוא מצב טבעי שבו הגוף מגיב ללחץ גבוה.
  • התחושה הזו נובעת לעיתים מחוויות עבר, פרפקציוניזם או תחושת חוסר שליטה.

🧠 מה קורה לנו בגוף ובמוח?​

• במצב פחד הגוף מפריש אדרנלין, הדופק עולה, והחשיבה נהיית לא ברורה.
  • יש קושי להתרכז, ותגובות קיצון כמו בלבול, קיפאון או פעולה אוטומטית.

🛠 איך מתמודדים עם הפחד?​

1. הכרה בפחד – לא להדחיק, אלא לזהות ולהודות: "אני לחוץ, וזה טבעי."
  2. נשימות והרפיה – תרגול נשימות עמוקות לפני ואחרי שיעור וטסט.
  3. שיח פנימי חיובי – להחליף מחשבות שליליות ("אני בטוח אכשל") במשפטים מחזקים ("אני משתפר כל הזמן").
  4. הכנה מנטלית – לדמיין את עצמך נוהג טוב, רגוע, בטוח. הדמיות מחזקות את המוח לקראת הטסט.
  5. שיחות עם המורה – לשתף בחששות, להבין שהוא שותף ולא רק בוחן.
  6. לראות בטסט 'עוד שיעור' – לא סוף העולם. גם אם נכשלים, זה חלק מהתהליך.

בס"ד

🧘‍♂️ טיפים לפני טסט:​

• לישון טוב בלילה שלפני.
  • לאכול משהו קל.
  • לא למהר – להגיע עם מרווח זמן.
  • לא לדבר עם אנשים שמכניסים לחץ.
  • להאמין בעצמך. אתה לא מתחיל מ-0.

💬 משפטים מחזקים:
  • "גם אם אני בלחץ – אני עדיין יודע לנהוג."
  • "אני לא צריך להיות מושלם – רק בטוח ובשליטה."
  • "הטסט לא מגדיר אותי – הוא רק שלב בדרך."

✨ לסיכום:

הפחד מהטסט לא חייב לנהל אותך. ככל שתכיר בו, תלמד להתמודד אתו ותתכונן נכון – כך תוכל להפוך אותו למנוע צמיחה ולא מכשול.

בהצלחה בטסט הבא – אתה יכול! 🚗💪
לא צריך להיות מורה נהיגה בשביל לבקש המלצות מהבינה מלאכותית;);)

• הוסף לסימניות
המורה של בעלי אמר לו דבר שלדעתי נכון לדעת אותו
אתה צריך לחשוב שאתה נהג ב6 רכבים.
1. הרכב שלך
2. הרכב שלפניך
3. הרכב שמאחוריך
4. הרכב מימין
5. הרכב משמאל
6. הרכב שיפתיע אותך מאיפה שלא תשים לב.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אין ייאוש!!!!
אל תתייאשו!
מזל טוב!
היום היה כנראה יום מיוחד שהרבה עברו בו
נ. ב. גם אני עשיתי לפני הטס הרביעי את סגולת בי מתיא בן חרש והבטחתי לפרסם וברוך ה' עברתי

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....