- הוסף לסימניות
אני השופט. 
מי שלא יתאים לו שלא יקרא, לא נראה לי זה יהיה באורך של ספר...
אם ככה...אני השופט.
אני מציע לך לקרוא את הסיפור בנביא (זה בסך הכל חמש פסוקים)@חי מינץ
הסיפור שלך היה יפה מאוד, רק משהו אחד הפריע לי: זה הרגיש כאילו מספרים לי מה קורה כמו בנביא. לא הרגשתי כל כך תחושה סיפורית...
וזה היה חסר. כי זה בדיוק העניין - להביא סיפור תנכ"י אל החיים שלנו.
הממממממהמשפט "נסיכים אמורים לשלוט בעצמם" לא לקוח מאיסתרק?
מיה קינן כתבה על נסיכים ששולטים בעצמם, היא לא לקחה בעלות על כל משפט שכולל בתוכו את המילה 'נסיך' ו'לשלוט בעצמו', הלא כן?המשפט "נסיכים אמורים לשלוט בעצמם" לא לקוח מאיסתרק?
אני מסכימה שכמעט בוודאות כתוב את זה איפשהו... אין מצב שלא.לא אמרתי את זה כביקורת, אלא כמעלה.
הלוואי לי היו יוצאים משפטים של מיה קינן.
כמעט בוודאות זה כתוב שם איפשהו
בטוח שכתבו אז תור על לוח אבן? אין מקום שדורש דווקא על קלף? כי עד כמה שכתוב בנביאים, ועד כמה שאני יודעת מעתיקות - לא שמעתי על תורה הנכתבת על אבן.אצבעו של אבא הייתה יציבה על לוח האב
ה'גם' מיותר. הופך את המשפט לרדוד קצתגם על כל גבעה
החלק האחרון של המשפט לא מנוסח טוב.ואנשים יראו אותם. ויעבדו אותם. ואולי הם יהיו הילד שלך.
ברוכה הבאה!שלום לכולם,
העליתי קטע על החורבן.
בהשראת השנה האחרונה, יצא לי לחשוב על החורבן, על ההלם הלאומי של העם, על הכאב האישי של כל אחד.. והסיפור הזה נתן לי הצצה לחוויה האישית של פרחי הכהנים, שסירבו לעזוב את הבית בעת חורבנו.
האמת שחששתי להוריד מעוצמת הכאב של הרגע.
אוסיף וידוי אישי קטן: זהו השיתוף הראשון שלי בפרוג.
אודה מאוד לביקורת מכל סוג.
תודה על האתגר והבמה.
הנה הביקורת שלי:העליתי קטע לאתגר, ואשמח לביקורת עליו.
כבר כתבו לך, אכתוב שוב:הקדמה קצרה, והכרחית –
כשבאים לכתוב על גדולי האומה, על אבותינו הקדושים – צריך לגשת באימה. "של נעליך מעל רגליך". ומלבד הדיוק החשוב, עלינו לזכור שישנם עשרות פירושים לדעות סותרות לגבי כל סיפור שהוא. ועל כן, נצמדתי לקו אחד, וגם הוספתי פרטים [למה אני לא באמת יודעת על מה הם דברו, והאם אביה בדיוק חזר אתמול מהנסיעה שלו או לפני שבועיים]. אבל הרעיון עצמו – כתוב.
אם מישהו ירצה – אשמח להעלות את המקורות מהם למדתי את הדברים.
חלק א
נסיכים אמורים לשלוט בעצמם. במיוחד כאלו שמיועדים לרשת את כס המלוכה. אבל אביה אינו זוכר את הכללים היבשים, או בועט בהם, כשהוא פוסע הלוך ושוב לאורך החדר הענק. נקישות נעליו נבלעו בשטיח המצרי המשובח, אך לא כן נשיפותיו התכופות.
"אני לא יכול, אביגיל. לא יכול!" הוא המשיך לפסוע בסערת רוח, ידיו אוחזות אחת בשנייה בחוזקה מאחורי גבו. "אני חייב לעלות לירושלים. לא מסוגל יותר. פשוט לא!"
שפתיה של אביגיל נצמדו. היא מבינה, מבינה לגמרי. אבל קשה לה. "אני מפחדת שיגיע זמני ללדת כש... כשתהיה שם, בבית ד'", דמעות עלו בעיניה וכתפיה שחו. "אני לא רוצה להיות פה לבד, עם כל עובדי העבודה זרה שבארמון".
אביה עצר מהליכתו באחת, אבריו התקשו וכל עצב בגופו התנגד למה שידע שעליו לומר. "אם זהו רצונך, אשאר כאן".
לא!!
הוא חשק את לסתותיו בחוזקה, חונק את הזעקה בתוכו.
אביגיל הסיטה את מבטה אל אצבעותיה. "אבל אני יודעת שגם לך קשה, מוקף כל הזמן בעובדי אלילים. אני לא יודעת מה לעשות", פרצה בבכי סוער שבדרך כלל לא אפיין אותה.
בדרך כלל היא חזקה, מאפשרת לו לעשות את הדרך מארמון מלך ישראל שבשומרון אל ממלכת יהודה העוינת. על אף האיסור החמור שאביו הטיל עליו. אבל אי אפשר לדון אותה עכשיו.
"הכל בסדר, אביגיל". הוא מתיישב על כיסא עשוי עור תנין לידה, מתעלם מרצונו העז לבקר בבית ד'. הוא כבר לא יכול יותר להתמודד מול אביו, מול אחיו המנאצים את אלוקי ישראל תחת כל עץ רענן. משהו בתוכו מתעקם לאט לאט, והוא מפחד שישבר בסופו של דבר. "אני לא אסע".
יש אנשים שמסוגלים לעמוד בלחץ חזק כל כך. אבל הוא לא.
אחרי שהיא מוחה את הדמעות ונשימתה חוזרת לסדרה, היא פתאום מישהי אחרת לגמרי. "סע, אביה. סע. אתה צריך את זה. הבית שלנו זקוק לקדושה. וחוץ מזה, מי יעזור לעולים לרגל? עוד מעט סוכות, לא?"
אביה הניד בראשו באיטיות. כן, עוד מעט סוכות. וכמה קשה לזכור את זה, כשכולם סביב מדברים על החג שבחשוון, על העלייה לדן ולבית אל, ועל המלך שיקריב קורבנות.
"אם זה בסדר מצידך", הוא היסס, מחפש את האישור בעיניה. בכל זאת, אף אחד אחר לא יעזור לעולים לרגל לעבור את משמרות אביו.
כמה קשה לו המצווה הזאת, רק בוראו יודע.
חלק ב
הוא מעולם, אבל מעולם, לא נראה רע כל כך.
גם לא כשחזר מותש מקרבות.
"אביה, מה קרה לך?" חרדה מילאה את עיניה של אביגיל, היסטריה מטפסת בתוכה לשיאים חדשים. "אתה לא יכול למות!"
אף אחד, מלבד בסיפורי ניסים מהתורה, לא קם ממיתת חוליו. מי שחולה, מת.
ועכשיו, אביה חולה.
"למה, אביה, למה ד' עושה לנו את זה?" היא בוכה בלי הפסקה, עומדת במאמץ על יד בעלה. היא עצמה זקוקה למיטה.
הוא חיוור כסיד, לשונו יבשה ועיניו צורבות. אבל מוחו צלול. "אינני יודע, אביגיל", הוא מנסה בקול הכי מרגיע שלו. "לבורא העולם יש את הסיבות שלו, והן תמיד הכי טובות בשבילנו".
בחילה איומה תקפה אותה יחד עם סחרחורת שכמעט הפילה אותה מעל רגליה. משרתת מיהרה לתפוס בה מאחור והושיבה אותה על כיסא מרופד. "אבל למה אתה?" היא השתנקה, מוחה את פניה הרטובות. "אתה צדיק, בניגוד לאחים שלך. הצדיק היחיד בסדום. למה אתה עומד למות?"
המילים לא הרתיעו את אביה. "אני לא יודע. אבל אימי הלכה אל אחיה השילוני בשליחותו של הוד מלכותו אבי. היא יצאה לפני שבוע, כך שהיא אמורה לשוב בכל רגע. אני מאמין שהיא תוכל להסביר הכל".
ירבעם, מלך ישראל, שולח לנביא אמת?
בכיה של אביגיל קפא מתדהמה. אשתו המרשעת הולכת, ברצינות, לנביא אחיה?
זה לא סימן טוב. לא סימן טוב בכלל. ויש לה תחושה רעה בנוגע לתשובה שתקבל.
בנים נענשים בחטאי אבותיהם. ואביה צעיר כל כך, אבל ירבעם אנו קולט. או לא מוכן לקלוט.
קול שאון עלה מגינת המלך הקדמית. עיניה של אביגיל סטו לרגע לכיוון החלון, כשקול מוזר הזניק חזרה את תשומת ליבה לבעלה החולה.
מצבו הדרדר במהירות, גם מבלי להיות רופא היא ידעה זאת מיד. המשרתים רצו אל המיטה, אחד ממהר לקרוא למלך.
"שמע ישראל", לחשו שפתיו הלבנות של אביה את המילים שהממלכה לא שמעה זה שנים. "ד' אלוקינו, ד' אחד".
רגע אחר כך, דלתות הארמון נפתחו והמלכה נכנסה פנימה.
עיניו של יורש העצר נעצמו לנצח.
זוג משרתות נשאו את אביגיל הרחק משם. מסך מוזר כיסה עליה, אוטם את רגשותיה. זהו, אביה איננו. אלוקי ישראל לקח אליו את בעלה. והוא אפילו לא הספיק לשמוע את דבר הנבואה שהגיע אל אימו.
כאב נורא קרע את ליבה, מנפץ את המסך לרסיסים. מיילדת הוזעקה לשם במהירות, ואחרי שעה זרועותיה הרוטטות של אביגיל חיבקו אל ליבה את הנצר היחיד של בעלה.
נולד לה בן זכר.
דבר הנבואה התגנב באיטיות אל חדר היולדת. אחת המשרתות, אישה יראת שמים, לחשה לה את דברי הנביא, נחמה פורתא. "בית ירבעם יוכחד כולו, כך אחיה השילוני אמר", עיניה רצדו סביב, מוודאות שאין איש מקשיב לה. "אף אחד לא יובא לקבר ישראל. אבל אביה יובא, ויוספד כראוי לו, כי הוא נמצא טוב וצדיק בעיני ד'. היחיד מכל בית ירבעם".
אביגיל נדה ולא אמרה מילה. היא חבקה את התינוק אליה, דומעת אל תוך בגדו. אולי מוטב כך, שילקח מן העולם כמו חנוך כשהוא עוד צדיק. לפני שהיה נשבר והולך אחרי אחיו.
בורא העולם משלם טוב לעבדיו ועושי רצונו.
מאותו הילד, צאצאו היחיד של אביה, יצא משיח בן יוסף.
@7שבע7 , את באופן כללי, חייבת להעלות יותר קטעים.הם שוב הסתובבו שם בחוץ.
ביומיים הראשונים זה היה נראה מפחיד - עשרות אלפי אנשים הולכים מסביב לחומה, בדממה מוחלטת, ולא עושים שום דבר.
ביום השלישי זה הפך לנלעג. עשרות אלפי אנשים, שהיו אמורים להילחם בעיר המבוצרת שלהם, ולא עושים דבר.
ביום הרביעי הוא היה בין היחידים שעמד בבית המזונות אשר בחומה, והתבונן בעם המשוגע ששוב מסתובב סביב העיר שלהם בזקניו ובטפיו, ולא עושה כלום.
מנהלת בית המזונות החמיצה פניה כשראתה אותו שם. פעם היא הייתה מארחת אותו ואת שכמותו, גיבורי חיל, בשמחה ובסקרנות. עכשיו נראה הייתה שהיא מעדיפה שרק בני משפחתה יהיו נוכחים בבית.
ביום החמישי הוא נשאר בתוך העיר. שיעשו המשוגעים בחוץ מה שהם רוצים, אם בשביל זה הם הלכו כל השנים האלו במדבר. החומות שלהם חזקות יותר מכל ערי מצרים.
ביום השישי הוא הוצב על החומה, וראה מקרוב את העם השותק הסובב אותה פעם אחת, כמו בכל הימים שקדמו לו.
ביום השביעי הוא ישן עד מאוחר - השתכר בבית מזונות אחר, לא זה שבחומה.
מישהו מחייליו העיר אותו.
"הם עושים עוד סיבוב! עוד סיבוב!"
הוא קפץ ממיטתו, מסוחרר, חגר את חגורו, אץ לעלות על החומה.
אכן, העם הדומם לא עצר במקום הקבוע שבו התחיל את הסיבוב בימים הקודמים - הוא המשיך לסיבוב נוסף.
דקות חלפו, פניו הזיעו, נמתחו. כן, הם עושים עוד סיבוב. מה יום מיומיים?
מסביבו על החומה התאספו אנשים נוספים, גיבורי חיל וחיילים פשוטים ביחד עם אזרחי העיר. כולם באו לצפות בחריגה שבמחזה שכבר נעשה קבוע. רק על בית המזונות שבחומה לא עמד איש. שוב לא הסכימה המנהלת שלו לארח אנשים?
עוד סיבוב, ועוד סיבוב... שבעה.
ואז - תרועת שופרות. מספר אנשים מהעם הדומם, שכבר לא דמם, תקעו בשופרות. ומיד לאחר מכן פרצו כל העם, עשרות אלפי אנשים, בתרועות מלוא גרונם.
הרעש היה מחריש אוזניים, מחריד אדמה. האדמה כמו הזדעזעה מעוצמת הרעש, והחומות האדירות שלהם זעו ביחד איתה.
הוא היה מבין הבודדים שהצליחו לרדת מהחומה בעוד מועד. בעיניים קרועות לרווחה הוא צפה בחומה העצומה שוקעות תחתיה, נבלעת באדמה הרועדת.
העם המריע הסתער פנימה. והוא שוב נזכר בכל מה ששמע עליהם, על אשר עשו למצרים ולעמלק ולסיחון, על הניסים הבלתי נתפסים שליוו אותם במצרים ובמדבר. כמה הם רעדו מפניהם... כמה עצות ניסו לטכס ביחד עם כל גיבורי החיל שבסביבה כדי להתנגד להם... והכול עכשיו אבוד... אבוד...
ורגע לפני שנשלחה אליו חרבו של עברי אחד - הוא ראה בהבזק עין שלא כל החומה קרסה.
חלק קטן מהחומה שרד בשלמותו.
בית המזונות של האישה ההיא.
והחוט האדום המשתלשל מחלונו היה הדבר האחרון שראה.
ואו.הערה קטנה לפני תחילת הסיפור:
אין לי שום כוונה חלילה לגעת בשולי מעילם של אבותינו הקדושים, גם אם הם הרימו אותו כדי לרוץ לבית ע"ז.
ובגלל שבסיפור לקחתי לי חירות מסוימת לתאר רגשות ומעמדים שיתכן שלא התרחשו מעולם, אבקש מאד להביט על הסיפור כאילו התרחש בעולם אחר, אצל בני ישראל אחרים או משהו.
כשהיה מנשה ילד קטן, קטן דיו כדי לרכב על כתפיו של אבא בדרך לבית המדרש, לימד אותו אבא משהו חשוב.מנשה
|
אמון
|
יאשיהו
אולי חורף היה אז ואולי קיץ, אולי המה בית המדרש מקול הלימוד ואולי שקט, אבל אצבעו של אבא הייתה יציבה על לוח האבן וקולו חזק, נעים, עתיק ואינסופי כימיה של התורה.
בצַּ֣ר לְךָ֔ וּמְצָא֕וּךָ כֹּ֖ל הַדְּבָרִ֣ים הָאֵ֑לֶּה--
וְשַׁבְתָּ֙ עַד־ה' אֱלֹקיךָ וְשָׁמַעְתָּ֖ בְּקֹלֽוֹ--
כִּ֣י קל רַחוּם֙ ה' אֱלֹקיךָ לֹ֥א יַרְפְּךָ֖ וְלֹ֣א יַשְׁחִיתֶ֑ךָ--
הוא היה צעיר אז, לא מודע לעובדות החיים, למרירות הדקה שלהם, הנוקשה. ובכלל-את ליבו משכו מזבחות העגלים הזוהרים שבחוץ, וחזיונותיהם העליזים של נביאי האשרה.
אולי לכן לא שאל את אבא איך אפשר.
ואיך חוזרים אל ה' אם שוב דבר לא שב להיות כשהיה.
כי אם אנשיך נהרגו ואדמתך נחרבה, אז גם אם ישיב ה' את שבותך עדיין יהיה מאד קשה לקומם אותה חזרה.
כי אם הקמת בירושלים מזבחות ואשרות תחת כל עץ רענן- אולי כבר לא תצליח לעקר אותם לגמרי. גם כדי לפנות אותם אל מחוץ לעיר תדרש למאמץ גדול ונורא.
ואנשים יראו אותם. ויעבדו אותם. ואולי הם יהיו הילד שלך.
אבל זו הבעיה הקטנה.
הבעיה הגדולה היא, אם שתלת בלב העם אמונה ורצון ללכת אחרי אותם אלוהי שווא. אם טפחת את התרבות האשורית, את צבא השמים והאשרות. ועכשיו, אנשיך כבר לא יתנו לך כל כך בקלות להחריב ולנתץ את כל מה שלמדת אותם להאמין בו.
וכשתתחנן לפניהם לשוב אל ה', אל התורה, אל הטוב, רק ימשכו בכתף וילחשו מאחורי גבך שהזדקנת. והשבי המזעזע באשור קצת סיבב לך משהו שם בפנים.
והגרוע מכל, כשבנך, זה שנותר לך מכל אחיו שהקרבת למולך- הוא זה שהולך בראש העם הזה, מקריב לבעלים, לאשרות, וגם למלכם כשממש מתחשק לו. ובאופן כללי עושה כל תועבה.
ואם העמדת צלם בהיכל, הוא יכניס אותו לקודש הקדשים.
העם נושא אליו עיניים מעריצות. והוא, הוא זה שעתיד למלוך אחריך.
ואתה באמת זקן. אף מלך מבית דוד לא האריך למלוך כמותך.
היום בו עתיד הבן שלך להנהיג את יהודה- קרוב מאד.
וידיך-כבולות.
רק נחמה אחת נותרה לך.
"קרב אלי, יאשיהו."
בן השש מדלג אליו, מטפס בטבעיות על ברכיו. הוא קטן כל כך ומבטו טוב וטהור כל כך, שליבו של מלך יהודה כמעט ולא מצליח לעמוד בעומס הרגשות.
מי הוא אבא שלך, בתוך איזה ממלכת אלילים מושחתת תגדל, ילד.
כמה זמן יעבור עד שהתמימות הילדותית תושל ממך, ומישהו יטרח לשבר את אזניך שאף אחד לא סופר את המלך הסבא הזקן שלך או את התורה שהוא מנסה ללמד אותך.
מה עשיתי לך.
לאמון, בנו המקסים, לא אכפת שהוא מלמד את יאשיהו סיפורי עבר ומעט פסוקים. דווקא נחמד לגרוס קצת תורת כהנים בין איזה רצח נחמד לקרבן מגניב לאלוהי אשור. מגוון את החיים.
וגם הוא בעצמו יודע, יודע עד כאב, עד שנשימתו נעצרת בתוך גרונו, שהלימוד הזה לא עומד להשפיע על כלום. הוא כבר עם רגל אחת בקבר, ויאשיה תינוק בן שש.
הוא לא יזכור כלום.
הוא יגדל, הילד הזה שליבו רך כל כך ושכלו ישר ונאמן לקבל את דברי התורה, עם הרצון הטהור לחפש אחרי האמת לבדה, גם הוא יגדל בסוף למפלצת כמו אמון. מפלצת שהוא מביט בה לפעמים, ונחרד לחשוב שיצאה ממנו.
הוא יודע.
הנבואה, זו שרדף בצעירותו באף ובחימה, שהרג את נושאיה ולעג על מזכיריה, ברורה מאד בעניין. ציון שדה תחרש, ירושלים לעיים תהיה. ומבניך אשר תוליד- יהיו סריסים בהיכל מלך בבל.
היה גם מי שנקב בתאריך. חמש עשרה דורות משלמה המלך. כמו שקיעתו של הירח, כך ילך העם וידרדר.
והוא, הדור ה-13, במקום להיחרד ולקרוע את בגדיו, במקום לגזור צום ולאסוף נשים עם יונקי שדים אל המקדש להתנפל לפני ה'- רק ביקש לדעת מי שכר את הנביא נגדו, ואיך בדיוק אפשר להשתיק אותו במהירות המרבית.
ואין לו זכות אפילו להתלונן.
הוא עשה זאת, הוא השחית לחלוטין את בית דוד ואת עם ה'. הוא יצר את המפלצת הזו, שתחריב את ירושלים, במו ידיו.
יאשיה, קוראים לה.
ואפילו להתנחם בנכדו הבכור, הצדיק, לא מגיע לו.
"בצר לך-ומצאוך כל הדברים האלה" קולו רועד שהוא שב על הפסוק, אותו פסוק שהקריא לו אבא, הפסוק שזעק מתוך הסיר הבוער באשור הרחוקה.
ומבט הרחמים שנותן בו אצליהו בן משולם, אחד השרים הכשרים היחידים בבית המלך, מאיים למוטט אותו לגמרי.
אפילו הוא מרחם על הזקן המסכן שמנסה לדחוף לנכדו משהו.
ואולי גם אצליהו יודע על הנבואות ההן.
"סבא?" יאשיה, כמו חש בסערת רגשותיו, נושא אליו עיניים. "מה לך?"
"יום אחד, יאשיה, בני," הוא עונה וקולו רועד, "תהיה אתה למלך על יהודה"
ויותר מזה הוא לא מצליח לומר.
הוא אשם בכל.
הוא אשם בילד הזה, המסכן, שקולו צלול כל כך כשהוא קורא את פסוקי התורה. הוא אשם בפערים ההם, שיאשיה הנבון מודע להם היטב, בין כל הטוב עליו שח לו סבו לבין החיים בפועל בירושלים.
הוא אשם בחורבן שיבוא על ירושלים.
ידיו כבדות וראייתו מטשטשת, כמו זקן, כמו ישיש לא רלוונטי. איש שעשה כל תועבה, איש שניסה לחזור בתשובה אבל את המציאות שיצר כבר אי אפשר לתקן.
"יאשיהו?"
קול החריקה מוכר. שומרי הספים לא שאלו אותו אם להכניס את הבא, ויש לכך רק משמעות אחת.
"אבא!" בן השש מדלג אל הדלת בהתלהבות.
אמון נכנס. גבוה, צעיר, מרשים. רשע. הפוך מכל מה שהוא.
לרגע מבטיהם מתמודדים. לרגע קצר מאד, כי אמון מסיט את עיניו באדישות. "יאשיה" הוא מדגדג את בנו הבכור, מניף אותו לגובה לקול צווחות האושר שלו.
מנשה מביט אחרי הצמד בדממה, ידיו הקמוטות, הקשישות, רועדות.
מה רצית, מנשה.
יאשיה ילד בן שש, וזה אבא שלו.
אתה סתם סבא, שהשתבש לעת זקנה.
הוא אשם בכל.
בירושלים, בחורבן, בהשחתה, במפלצות שמרקדות בין החומות, בתוך ההיכל.
אבל יותר מכל, מכאיב לו יאשיה שלו.
הוא אשם בכך שגם לטוב ולטוהר אין מקום, אין סיכוי.
הוא אשם.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים