@משה ברונר אהבתי את המטאפורות! ממש מרגישים שזה 'חי' ואמתי.
תודה!!!
האמת שזה מחמאה ענקית בשבילי.
אני רגיל לכתוב מהלב, מה שיוצא יוצא. כמות שהוא, בלי גיוונים, בלי פרחים וקישוטים. כבר שנים שזה אני.
ותמיד קנאתי בסופרים המוצלחים שהכתיבה שלהם כ"כ מעניינת, חיה, מרגשת, עם שלל מטאפורות ודימויים שמשדרגים את הטקסט, את המסר לכמה רמות מעל, משכפלים אותו למקומות נוספים, משמעויות נוספות.
תמיד חשבתי לעצמי שאין סיכוי שאצליח לכתוב מעניין, יצירתי. החשיבה שלי מאוד מקובעת, קשה לי לראות בעצב שלי ציפור בודדה נוחתת מטה, או בשמחה שלי פרחים מלבלבים, או כל דימוי אחר. שמחה זה שמחה, עצב זה עצב, ואל תקשקש בשכל.
בתקופה האחרונה בעקבות 2 ספרים שקראתי שנכתבו בצורה כ"כ יפה וכ"כ מעניינת וחיה, הרגשתי שאני חייב לנסות...
אז המחמאה שלך היתה ממש במקום -
תודה!
מי שיוכל עוד לעזור לי, ולכתוב לי משהו על הקטע שכתבתי - מאוד אשמח.
האמת שלא נעים לי להגיד - אבל השקעתי בקטע הזה המון. הרבה שעות ישבתי לנסח ולדייק (מה עוד שבסוף גיליתי שחרגתי בהמון מ 1,000 מילים... והייתי צריך לעבוד קשה ולחתוך מהבשר החי על מנת לצמצם).
והייתי משוכנע שאקבל הרבה תגובות חיוביות.
בעיניי הקטע הזה מאוד יפה, יש בו גם כנות נוראית (היה מאוד קשה לתאר ככה את הלהט שלי לנצח!), גם תיאור של תהליך שלם - התחלה אמצע וסוף - שעבר עליי בעקבות האתגר, גם סיום מעודד, וגם מסר חשוב. והכל נכתב בשפה קולחת ומעניינת.
הבעיה היא, שכל זה רק לטעמי...

כשנכנסתי לראות אם מישהו נהנה - מלבד תגובתו המעודדת של
@אוראל סולטן לא קיבלתי שום תגובה.
והציק לי. ולא רק בגלל הצורך העז שלי במחמאות, אלא באמת בגלל שהתחלתי לחשוב שאולי יש לי בעיה של מודעות כתיבתית נמוכה... אולי אני עף על כתיבה שלא באמת ברמה טובה, אולי הכתיבה שלי לא מספיק מובנת או ברורה, אולי הקוראים לא אהבו או לא התחברו לרעיון, ואולי אלף אפשרויות נוספות שהחלו להתרוצץ במוחי...
אז מי שיוכל לעזור לי, לאו דווקא להחמיא - אלא לתת משוב כלשהו, האם היה משהו שנגע בו בכתיבה, האם זה סתם כתיבה יפה, האם יש בה ערך כלשהו, או שלא. אולי היא מבולבלת, אולי היא כתובה ברמה נמוכה, או אין לי מושג.
ולפעמים, משפט אחד יכול לתת כל כך המון - יוכיח משפטו הבודד של
@אוראל סולטן ...
תודה...