זה נקרא ביזנעס, זה לא נקרא נתינה.אפשר לפתח את הנושא-"ונתנו"
מילה זו נקראת מהתחלה ומהסוף
מי שנותן- מקבל בחזרה.
????זה נקרא ביזנעס, זה לא נקרא נתינה.
כשאתה מחנך ילד לנתינה כי מי שנותן מקבל אתה הופך את זה לביזנעס????
ביזנעס?
כשאתה נותן לשני אהבה, מילה טובה, עידוד, פירגון , אתה סוחר???
כשאתה מרעיף טוב על משפחתך/שכניך/חבריך , זה ביזנעס?
"כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם"
כי מי שנותן מקבל אתה הופך את זה לביזנעס
א. אני התייחסתי למשפט הזה.מי שנותן- מקבל בחזרה.
א. אני התייחסתי למשפט הזה.
ב. ארחיב קצת. במחילה.
יש לבחון בכל פעולה שאנו עושים האם המניע הוא 'אני' או לא.
לדוגמא, אם מישהו מתקשר ואני עונה, האם הסיבה היא כדי שלמתקשר יהיה מענה או בגלל ש'אני' מרגיש לא נעים לא לענות.
אין ספק שבכל מעשה מעורב גם האני וגם האחר, השאלה באיזה יחס.
הבדלים:
שתי גברים הגיעו הביתה, והחליטו שהם שוטפים כלים, כל אחד בביתו רוקן את הכיור וצחצח אותו עם אקונומיקה.
אחרי שעה נשותיהם חוזרות מהעבודה מצוברחות ואומרות כל אחת בסגנונה, "אתה אף פעם לא עוזר לי, אני עובדת קשה וכו' וכו'
כעת, אחד מהגברים הללו, שטף כלים כדי לעזור לאשתו, הוא השיג את מטרתו, הוא עזר לה, והעובדה שאין לה מצב רוח כעת היא סוגיא בפני עצמה.
הגבר השני, שטף כלים כדי להוריד מעצמו את רגשות האשמה על כך שהוא לא עוזר מספיק (לדוגמא), ואז כשאשתו צועקת עליו, מתברר שהשטיפת כלים לא עזרה, והוא עדיין מרגיש אשם.
זוהי דוגמא להבדל בין מי שמונע מהרגשה טובה (או לברוח מהרגשה קשה) לבין מי שמונע מטובת השני.
נתינה מעצם הגדרתה, אמורה להיות יציאה מעצמי לטובת זולתי, כאשר אני עוסק בכך שאם אתם ארויח מה שנקרא "תן וקח", אין לזה שייכות לנתינה בהגדרה.
אז נכון שכולנו נגועים ומי יאמר זיכיתי ליבי, אבל החינוך על המידה הזו, חייב להיות מדויק, נתינה פירושה לא לחשוב על עצמי אלא על השני.
ואם כשאנו מחנכים ילד לנתינה אומרים לו אם תתן תקבל, זה זהה בעיני לחנך אותו לפתוח מכולת לתת לאנשים לחם ולקבל מהם כסף.
עד כאן
ועכשיו לביקורות.![]()
לא שמתי לב שאלו דברייך, אבל אחר בקשת המחילה, אני עדיין עומד על דעתי.למה ביקורת?
שני אנשים עשרות כיווני מחשבה.
אתה צודק בכיוון שלך, אני כיוונתי לדברים אחרים.
רק הפריע לי שחתמת את דברי בביזנס.
בתור הודעה נפרדת- בשמחה!
אולי מי שנותן נותנים לו חזרה משמים.אפשר לפתח את הנושא-"ונתנו"
מילה זו נקראת מהתחלה ומהסוף
מי שנותן- מקבל בחזרה.
את זה עשיתי ממש לא מזמן... היה מקסים.משחק גמד וענק - הולך?
הבנות משוגעות על זה
רעיון מקסים. אימצתי...אולי להכין שקיות לילדים חולים
הופעה לזקנות או לחנ"מ
בכיוון של חסד שלא על מנת לקבל פרס
מבצע עזרה בבית או לא ידעת מה...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים