נכתב ע"י nechamie;1138555:יש לי עוסק פטור.
פתחתי את התיק לפני שנה.
בשביל להגיש השנה את כל מה שצריך,
הייתי רוצה לשכור שירותים של אנשי מקצוע.
מה אני צריכה? יועצת מס? רואה חשבון?
המון תודות.
נכתב ע"י nechamie;1138764:תודה.
הם שולחים לי את התצהיר למלאות?
או אני צריכה ללכת אליהם ולבקש?
תודה.
נכתב ע"י pinihil;1140078:הם שולחים. אם לא יגיע אליך עד ה2 2014 תפני אליהם.
אין שום צורך בבעל מקצוע לכזה כמות קבלות.
רק אם ישלחו אלייך תצהיר הון תקחי רואה חשבון. בשו"א לא מומלץ לבד
נכתב ע"י adr חשבונאו;1140665:את ממש בטוחה במה שאת אומרת שצריך לדווח רק על ההכנסות בתצהיר????
מה עם דו"J שנתי למס הכנסה (מלבד התמהיר למע"מ...) צריך להכניס את ההכנסות ממשכורת? את הדמי לידה? המשכורת של הבעל? מלגה מכולל? קצבת ילדים?
867 מהבנק?
איך מחשבים את הרווח מהעסק?
היכן מזינים את המחזור??
וכן , גם אני ממליץ על יהודה מילר או קשר (מיכל 123)
נכתב ע"י adr חשבונאו;1140665:את ממש בטוחה במה שאת אומרת שצריך לדווח רק על ההכנסות בתצהיר????
מה עם דו"J שנתי למס הכנסה (מלבד התמהיר למע"מ...) צריך להכניס את ההכנסות ממשכורת? את הדמי לידה? המשכורת של הבעל? מלגה מכולל? קצבת ילדים?
867 מהבנק?
היכן מזינים את המחזור??
נכתב ע"י pinihil;1140907:בעוסק פטור מה צריך להצהיר יותר מההכנסות??
אין מעמ, אין שום צורך. בכ"א מהניסיון שלי עוד בזמנו שהיה לי עוסק פטור. עם הרבה מאוד מלאי וקבלות. וזה לא היה כזה מסובך... אין צורך לבזבז כסף על קטנות.
דוח רווח והפסד מ20 קבלות לא נראה לי שכזה קשה להוציא, ואין מה לשחק שם
867 מהבנק?
היכן מזינים את המחזור??
נכתב ע"י מיכל123;1140912:1. לשים לב שלא מגיעים לחבות מס.
2. לשים לב שלא מגיעים לתקרת הפטור של המע"מ.
3. אם מגיע בקשה הצהרת הון, יש כאלו שמסוגלים לעשות את זה לבד (לפחות כך הם חושבים) ויש כאלו שמעדיפים לתת את זה ליו"מ/רו"ח שיעשה להם את העבודה.
4. נלע"ד שמי שהקים את העוסק הפטור שלו לבד, יכול לנהל את זה לבד.
נכתב ע"י adr חשבונאו;1141026:הקופי פסט שעשית, יפה מאוד. אבל את יודעת איך מחשבים פחת?? הפסד מהעסק ניתן לקזז מול השכר של הבעל?? קניתי משהו עכשיו ואני משלם בתשלומים, זה הוצאה השנה או שנה הבאה?? אני יודע שהבנק שולח את הטופס בסוף השנה, אבל היכן מציבים את הנתונים בטופס 1301 (לא מצאתי שם קוד 10 וקוד 12, ומה זה בכלל הפסדים ברי קיזוז??)??? ולמה על רווח של 1000 ש"ח בט"ל רוצה 212 ש"ח כל חדש???
היכן כותבים את המחזור העיסקי?? היכן את הדמי לידה??? היכן את התשלומים למס הכנסה מהבנק??
כן אם מדובר על שכירה שמרוויחה כשכירה + מחזור בעצמאי פחות מ 5200 ש"ח אין צורך ביעוץ מקצועי, מעבר לכך מאוד כדאי.
נכתב ע"י pinihil;1140907:1. טופס 1301 (דוח אישי)
בסוף כל שנה, העוסק חייב בהגשה של דוח שנתי למס הכנסה המרכז את כל ההכנסות שהפיק במהלך שנת המס, ובנוסף את כל התשלומים ששילם למוסדות השונים (מס הכנסה, ביטוח לאומי, הפרשות לפנסיה והשתלמות וכו'). לדוח זה יצורף דוח רווה והפסד מהפעילות במסגרת העסק, טופס פחת, אישורי תשלומי הפרשות לפנסיה, ועוד אישורים רלוונטיים שונים.
נכון לשנת 2013 - יש להגיש את הדוחות למס הכנסה עד ל-30 באפריל. מי שחייב בהגשת דוח מקוון* (דרך האינטרנט) יגיש את הדוחות עד ל-31 במאי.
במידה וקיים חשש לאיחור בהגשת הדוח, יש לפנות לפקיד השומה בבקשה לקבלת אורכה להגשתו.
*החייבים בהגשת דוח מקוון: עוסק יחיד בעל מחזור בעסק או משלח יד העולה על 79,800 ₪ (גבוה מהתקרה של עוסק פטור), או בני זוג שהכנסתם יחד אינה עולה על 159,600 ₪ (נכון לשנת 2013). עוסק פטור יגיש דוח מקוון רק אם ביחד עם בן הזוג הם יעברו את הסכום 159,600 ₪.
נכתב ע"י pinihil;1141040:(אני לא את, - אני אתה)
תראה מר אדר, ברור שהמקצוע הוא שלך, ואני רק מדבר מניסיון אישי ומה ששמעתי מהרו"ח וחברים.
ואני מדגיש פה שוב, אין צורך לרו"ח כשמדובר ב20 קבלות בעוסק פטור! לעוסק אחר עם מחזור הכנסות גבוה מומלץ!
בשביל פותחת האשכול אני מאמין שאין שום צורך לחשבן פחת (יש לה סה"כ מחשב בשביל העסק)
הפסדים מהעסק יכולים להצטבר גם להצטבר לשנה הבאה (אבל שוב לעסק כמו שלה איזה הפסדים יכול להיות?),
קוד 10 -12 זה נמצא בנספח של 1301 נדמה לי ב351 או 1322 אם זכור לי טוב ( אבל לרווקה לא נראה לי שיש ניירות ערך)
לגבי בט"ל אם זכור לי טוב זה על כל 2100 ש"ח ולא 1000 ש"ח שמתוכם יש ביטוח לאומי ומס בריאות. (נו ומה אפשר לעשות נגד זה)
מחזור עסקי, דמי לידה, תשלומים למס, הכל מצורף עם הסבר מאוד מפורט לטופס.
שוב. אני מאמין שאתה חכם יותר ממני כבעל מקצוע. אבל אני לא חושב שאם היא תיקח בעל מקצוע כדי להגיש דוח ויעלה לה הבעל מקצוע בין 800-1000 ש"ח שזה יהיה שווה לה. כי גם אם הוא יחסוך לה בעוד כמה שקלים את המס. אבל מהצד השני הוא גבה לה יותר מהחסכון. לכן עסק זעיר - פטור, אין לו עניין לשכור שירות של בעל מקצוע אם יש לו קצת סבלנות...
פרנסה בשפע![]()
נכתב ע"י adr חשבונאו;1142043:ראשית התנצלותי על הבלבול, יש פה כמה את שהם אתה ואתה שהם את, נו נסתדר.
אין לי זמן ועניין להתווכח איתך, אך כפי שכתב ידידי ר' יהודה מילר שליט"א, אני רואים את הנזקים שנוצר ממה שאתם כותבים,
רק אציין שגם בתגובתך יש דברים לא נכונים ולא הייתי ממליץ לך וכ"ש לאחרים להסתמך עליהם.
(כמו בנושא בט"ל, שימוש בטופס 867, קיזוזי הפסדים (ניתן לקזז גם באותה שנה מהכנסות אחרות כמו של הבעל וכדו')
שוב , אכן אם מדובר ברווקה שאין לה שום הכנסות ועקרונית היא יכולה לדווח על המחזור כהכנסה, אין שום בעיה מתנאי שהיא טיפלה נכון בנושא של ביטוח לאומי.
לידיעתך יש כאלו שמשלמים על 1000 ש"ח בחדש הרבה ממה שהם צריכים אם בכלל לשלם.
שוב זוהי המלצה של איש מקצוע, ולידיעתך למיטב זכרוני אין לקוח אחד מפרוג!!
ואני גם לא מפרסם את עצמי כאן (אם שמת לב) כך שכל מה שכתבתי הוא לפי דעתי המקצועית ובעיקר ניסיוני.
רק עוד דבר לסיום , יתכן שאתה יש לך ראש לתפוס דברים מהר ולבצע את זה נכון (במיוחד אם אתה בוגר ישיבות) אבל לא כל אחד ואולי רובם אינם יודעים לבצע את זה, אתה יכול לכתוב להם בפורום שיבואו אילך ואתה תכין להם להם את זה (מותר לך...) , אבל לא לזרוק שזה מותר.
היה לקוח אחד שהשתכנע משכמותך, וכתב בשדה 150 את המחזור 250 את ההוצאות וב 158 את הרווח שנשאר, (אם אתה מבין בזה אתה מבין את המשמעות של המס שהוא חטף....)
בברכה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים