יש לי ברירה...?וואוו בשעה בזאת
גם אני מצטרף להנ"לאין אף אחד שיודע?
איזה...מקוה מאוד שהצלחת!
מזמן ............לא פתרתי תרגילים כאלו.....
אבל כתובהטעות שלך שבדקת מתי Y קטן מ52.2
על אף שבעצם הגדרת את Y להיות זמן הנסיעה ב2 הנסיעות.
את אמורה להגדיר כל נסיעה כמשתנה נפרד. ומכיון שמדובר בנסיעות מקריות הרי שהם משתנים בלתי תלויים ואז החיתוך של ההסתברות שווה למכפלתם.
אך במקרה זה מכיון שהשונות (וסטית התקן) לא ידועה - תקבלי משוואה שמסובך לפתור.
אז לכאורה כן שווה לך להגיד משתנה שמסמל את זמן 2 הנסיעות ולבדוק את המשלים של המאורע המבוקש- כלומר מתי המשתנה גדול מ104.4
מקווה שעזרתי.
אם לא מספיק ברור- העלי את הטבלאות של ההתפלגות הנורמלית(אין לי אותם עכשיו בזמין...) - ואנסה לכתוב לך מה יוצא לי.
בהצלחה.
נראה לך?לפי הניסוח - זה לא נראה שמדובר בסכום הזמנים. אלא שגם נסיעה 1 וגם נסיעה 2.
לא מצאתי בטבלה לא 1/3 ולא 2/3...לא הבנתי היכן השאלה?
בכל אופן בסעיף א2' עבדת סתם קשה.
את פשוט יכולה לחשב את השטח ממינוס חצי ועד 3.
בסעיף ב' - את פשוט אמורה כעת לפי הטבלה למצוא את B
אם הסתבכת כי את לא מוצאת בטבלה את שליש- זה מכיון שאת צריכה להפוך את מה שבתוך הפי למינוס ואז לחשב באגף ימין 1 מינוס שליש.
בהצלחה.
אין סיכוי שנתנו לנו משהו שלא בטבלה.הטבלה מתאימה לכל ערך שגדול מחצי(בדקי שוב ותגלי)
אם את לא מוצאת - ערך מדויק בדרך כלל משתמשים בקירוב הכי קרוב שנמצא בטבלה. במקרה זה Z=0.43
אלא אם כן דורשים מכן לבצע אינטרפולציה לינארית.(מה שברוב המקומות לא דורשים)
המון הצלחה
לוידת... נמאס לי.אם את כל כך בטוחה- אז תבדקי מול גורם שקשור ואחראי לקורס.
בכל אופן- זה בהחלט מאוד מקובל לתת ערכים שלא מופיעים בטבלה, וכבר פגשתי גם בתרגילים של הפתוחה.(כשדורשים אינטרפולציה- המרצים אפילו עושים זאת בכוונה)
לא מידי התעמקתי, אבל נראה תרגיל ממש פשוט אז לא כל כך נראה לי שיש לך טעות בשלב קודם....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים