שאלה:נכתב ע"י קברניט;2205085:לי יש סיפור מדהים, ממש מדהים, שאני עד ראיה לו.
מחותן אחד היו לו תשעה ילדים, ובמשך עשרים שנה, בכל פעם שנזכר שיום אחד יצטרך לחתן אותם, היה לו קשה מאוד לחשוב על זה, כי המשמעות של זה אמרה לו שהוא צריך לקחת את עצמו בידיים ולהתאמץ הרבה יותר היום כדי שיוכל לצלוח את החיים מחר.
וכך עברו עליו איכשהו כל השנים, בשלווה יחסית, כשהוא מצליח 'לדחוף' חודש אחרי חודש, ואז הגיעה תקופת נישואי הילדים, ובנוסף להוצאות הקיום הקבועות והגבוהות שלו, בסביבות עשרים אלף ש"ח לחודש, נפלו עליו פתאום הוצאות אדירות של חתונה (100,000 ש"ח לכל חתונה) והוצאות סיוע בדיור (מאות אלפי שקלים נוספים), ולפתע נפלו עליו השמים, ויצעק בקול גדול לאמר: אנה אני בא? ואין קול עונה.
וילך המחותן לכותל, ויחפש את העשיר משיקגו שיושיט לו צ'ק בסך חצי מיליון דולרים, כמצופה, והעשיר לא הגיע.
ויחכה שאי-מי מחבריו ייזכר שפעם לווה ממנו חמשים אלף דולרים שהוא עצמו שכח כבר, ואף חבר לא נזכר.
ויקווה שמא חברת הביטוח של העירייה תתעורר שמגיע לו פיצוי ענק של מאות אלפי שקלים כי אולי אחת מבנותיו שברה פעם את השן בגינת המשחקים בעיר, ושום חברת ביטוח לא התעוררה.
ומיום ליום הוסיף המחותן היקר הלוואות שונות ומשונות, קצרי וארוכי מועד, ומחודש לחודש פתח מסביבו מעגלים מסובבים של גמ"חים וגמ"חי גמ"חים, עד שכבר לא היה יכול יותר.
ואז עזב את עבודתו ויצא לקבץ כספים בקרב נדיבי עם בארצות הגולה.
ומאז הוא נע ונד פעמיים בשנה ללונדון הבירה ולאמריקה המוכספת. ביום הוא מושיט ידו לקבל מטבעות בבתי-המדרשות, ובערב הוא רץ בנשימה טרופה מבית לבית כדי לקבל שטרות במקרה הטוב, ומטבעות במקרה הטוב פחות.
וירגיש המחותן ויבכה על גורלו כי אין לו חיים, לא ברוחניות ולא בגשמיות, וכי אין לו סיפוק ולא אושר, ולא חיי משפחה ולא חיים יהודיים תוססים ושמחים, ולא מצא מוצא ממצבו-הביש.
אחרי כמה שנים, כשכבר לא היה לו כל כך הרבה כח לצאת כל כך הרבה לחו"ל, התאספו ילדיו המסורים והמתוקים לאסיפה כבדה וטעונה ודנו במצבו הקשה של אביהם, ואז החליטו פה אחד לחתום לו הוראת קבע בסכום ענק מדי חודש, ובנוסף כל ילד קיבל על עצמו להעמיד כספים נוספים מבחוץ כדי להציל את האב בטרם יהיה מאוחר מדי.
חבר'ה יקרים.
סיפורי השגחה פרטית לתקופה זו הם מצרך מבוקש וממכר מאוד, מהסיבה הפשוטה שהם עוזרים לכבות את המצפון ואת החרדה שיש לנו בלב לקראת התקופה הזו.
אבל הסיפור הזה, הוא הסיפור המצוי והרווח ביותר, בקרב חלק גדול מהאנשים, אם לא בקרב רובם, וכולנו עדי ראיה להם.
ה' מנהל את עולמו בדרך הטבע, וכשמישהו זקוק למאה אלף שקלים לחתונה (או יותר - אם הוא מסייע גם בדירה לזוג) בנוסף לדמי הקיום הגבוהים של משפחה גדולה, והוא לא עושה השתדלות מינימלית לשם כך מבעוד מועד, שלא יצפה שה' ישדד בשבילו את מערכות העולם הזה ויחולל לו נסים מעל לדרך הטבע.
(ואני לא מדבר על יחידי הסגולה שנהיו אחד עם התורה והתמסרו אליה בכל יישותם, נטשו את כל הבלי העוה"ז, ולבבם בוטח ושלם עד אין קץ בהשי"ת שימלא להם את כל צרכיהם. אני מדבר על 98% האחרים).
אין סומכין על הנס זה הוראה ברורה של חז"ל, ואין לסטות ממנו.
אני יודע שזה לא נשמע טוב. זה גם הרבה פחות נעים לקריאה מסיפורי נסים ונפלאות, שגם הם קיימים וקורים, ללא ספק כלל וכלל, אבל הם לא נושאים לקחים שכל אחד יכול ללכת ולאמץ לעצמו כדרך חיים שתאפשר לו לברוח ממחויבויותיו הבסיסיות ביותר.
עוד מעט יבואו לכאן כאלו גם שיגידו שהדברים גובלים בכפירה.
הייתי מציע לפרוג להוסיף להודעה הזו כפתור של 'מחאה' במקום כפתור של 'תודה'.
אתם יודעים מה, אולי עד שפרוג מקבלים את ההצעה, נסכם שכל תודה להודעה הזו היא בעצם מחאה?
נכתב ע"י קברניט;2205085:חבר'ה יקרים.
סיפורי השגחה פרטית לתקופה זו הם מצרך מבוקש וממכר מאוד, מהסיבה הפשוטה שהם עוזרים לכבות את המצפון ואת החרדה שיש לנו בלב לקראת התקופה הזו.
אבל הסיפור הזה, הוא הסיפור המצוי והרווח ביותר, בקרב חלק גדול מהאנשים, אם לא בקרב רובם, וכולנו עדי ראיה להם.
ה' מנהל את עולמו בדרך הטבע, וכשמישהו זקוק למאה אלף שקלים לחתונה (או יותר - אם הוא מסייע גם בדירה לזוג) בנוסף לדמי הקיום הגבוהים של משפחה גדולה, והוא לא עושה השתדלות מינימלית לשם כך מבעוד מועד, שלא יצפה שה' ישדד בשבילו את מערכות העולם הזה ויחולל לו נסים מעל לדרך הטבע.
(ואני לא מדבר על יחידי הסגולה שנהיו אחד עם התורה והתמסרו אליה בכל יישותם, נטשו את כל הבלי העוה"ז, ולבבם בוטח ושלם עד אין קץ בהשי"ת שימלא להם את כל צרכיהם. אני מדבר על 98% האחרים).
אין סומכין על הנס זה הוראה ברורה של חז"ל, ואין לסטות ממנו.
אני יודע שזה לא נשמע טוב. זה גם הרבה פחות נעים לקריאה מסיפורי נסים ונפלאות, שגם הם קיימים וקורים, ללא ספק כלל וכלל, אבל הם לא נושאים לקחים שכל אחד יכול ללכת ולאמץ לעצמו כדרך חיים שתאפשר לו לברוח ממחויבויותיו הבסיסיות ביותר.
עוד מעט יבואו לכאן כאלו גם שיגידו שהדברים גובלים בכפירה.
הייתי מציע לפרוג להוסיף להודעה הזו כפתור של 'מחאה' במקום כפתור של 'תודה'.
אתם יודעים מה, אולי עד שפרוג מקבלים את ההצעה, נסכם שכל תודה להודעה הזו היא בעצם מחאה?
נכתב ע"י נוי;2205099:מקובלני מבית אבא שבתקופות הללו של חיתון הצאצאים יש להזהר לא להתפרע בפיזור ממון, באמתלת:"נפתח שפע גדול, אז בואו נקנה ביגוד יוקרתי ואביזרים מעל ומעבר לאפשרויות" ולבחון איפה אפשר לצמצם בכל זאת, בלי לפגום בשמחה.
אם רוצים לקרוא סיפור השגחה מדהימה: הורי קרעו את עצמם כדי שלא להוציא כסף מעבר למה שהכרחי, וזכו לחתן את כל צאצאיהם באופן שמעל הטבע.
לעניין הסיוע העל טבעי למי שמחתן את צאצאיו מתוך זהירות שלא להוציא כסף בלי חשבון, מצאתי סימוכין בקונטרס שהוציאו בנושא "קופת מתן בסתר"- קרית ספר.
סגנון ה"פזרנות" של אנשי שערי חסד של פעם לא מלחיץ אותי.נכתב ע"י בפוטנציאל;2205219:בירושלים אומרים אחרת- יעידו אנשי שערי חסד ועוד.
כשאדם מתחתן נמשך עימו שפע מיוחד וצריך לנצל זאת. החישבונים הם כנראה מאד אינדבדואלים, ומאד קשה לשפוט מה זה נקרא פיזור ומה הוא צורך ונשענים על השפע.
ואנשים ההולכים בתום ליבם ובוטחים בקב"ה שאכן נותן, הם רואים ברכה וישועה בהוצאות!
נכתב ע"י נוי;2205222:סגנון ה"פזרנות" של אנשי שערי חסד של פעם לא מלחיץ אותי.
אני מדברת על כאלה שאמתלת "נפתח שפע מיוחד", מתפרעים ברמה הזויה.
נכתב ע"י נוי;2205099:שאלה:
ילמדנו כבודו: איך בדיוק להתכונן?
נכתב ע"י אז מה;2205338:מצטרפת לשאלה:
לשדוד בנקים?
לא ללדת ילדים?
לא לחתן אותם?
לא ללדת יותר מ-2 ילדים?
(כי לחסוך, ואפילו הרבה, ואפילו הרבה מאד - זה לא פתרון שיכול לחתן מעל 2-3 ילדים גגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגג)
נכתב ע"י ירושלמית0;2205344:לא צריך ללכת רחוק...
כל ילד שנולד מתחילים לחסוך לו 100 ש"ח בחודש, שאפשר להתמודד עם זה.
בגיל 20 יש לו 24,000 ש"ח שזו התחלה לא רעה לחתונה.
דרישה של מינימום חצי מיליון?נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2205352:הוא לא מגיע לחצי מליון - שזה המינימום שדורשים היום מבחורה ליטאית סטנדרטית)
חני
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים