- הוסף לסימניות
נכתב ע"י אן;2212353:אני עדיין חושבת שמלבד הצורך להתחזק בבטחון גמור שמי שנתן לי את ילדיי יסייע לי בפרנסתם קודם כל- כמה לא מובן מאליו- ואח"כ בהשאתם בעז"ה, יש גם צורך נואש בשינוי החשיבה של כולנו. אולי בגלל שחצינו את הקווים שנים לא רבות לפני שזכיתי לעמוד תחת החופה, כל העסק הזה של "הבחור דורש" או - ואני לא יודעת מה גרוע וצורם יותר- "הראש ישיבע דורש" (כן כן בכוונה העגה העוקצנית...) היה מאוד זר לנו ולא רקדנו לצליליו. הוריי שאלו את רבם, הוא הורה להם חד משמעית לאחר שיחה פתוחה בדבר יכולותיהם הכלכליות על איזה סכום להתחייב כסכום שהם יוכלו לשלם מהכנסתם הקבועה, ומה שאולי הקל עוד, לא נעים: הורי בעלי אינם חרדים. וכמה עצוב, היה להם ברור שאדם נותן כפי יכולתו ולא מנסה להתהדר בנוצות לא לו. ואף שהם היו כאן בעלי המאה, הם לא כפו את הדעה. הם רוצים להעניק דירה לכל אחד משלושת ילדיהם, ובשביל זה חסכו שנים ארוכות (ומדובר באנשים בעלי הכנסה) וכל סכום שייתן הצד השני נאה בעיניהם כל עוד הוא המירב שלו.
שימו לב כמה חסר היגיון הוא המצב: בעלי נלפת בחרדה כשהגיחה בתי לאויר העולם, כי הוא יצטרך עוד לחתן אותה!!!! והוא יודע יפה שעל חתונתו האחת שילמו הוריו מכיסם הרחב למדי ונזקקו להתאוששות!! (בלידות הבאות כבר עשינו הכנה רוחנית מראש...)
איזה היגיון יש במחשבה שאברך ומורה/גרפיקאית/סופרת/מטפלת/ואפילו מתכנתת יצליחו להעניק 10 דירות ??? ובעצם- גם אם הבעל עובד אין בכך היגיון!!! כמה אושר ושמחה יהיו לכולנו עת נרקוד בחתונות ילדינו ללא מאות אלפי דולרים רובצים על צווארנו??
אם מותר להיות מהפכנית, (ואולי מותר אחרי חצות הלילה)
1. לא קונים דירה לכל ילד. אולי זה גם יפוצץ את בועת הנדל"ן שהתקשורת ושר הבינוי טוענים כל הזמן שזה עוד יקרה ...
2. לא מפיקים אירוע ברמה כמעט הוליוודית בדרך להקמת בית בישראל. הייתם פעם בחתונה צנועה בבית כנסת או בחצר ביתית? מזמינים ציבור קטן, מרוכזים במעמד הנשגב, אמא מאפרת את בתה שתהא נאה וחסודה ולא מועמדת לתצלום אופנה... האחים והאחיות לובשים בגדי שבת... שירה עולה מפי כולם ללא תופים וחצוצרות מדומות של האורגן התורן והמוזמנים יכולים ממש לשמוע זה את זה!!
3. החתן והכלה לוקחים על עצמם דבר כזה: אבא ואמא יקרים, אנחנו לא יכולים לשלם בעצמנו שכירות כרגע, כשהחלב עוד על שפתותינו; אבל ברגע שנתחיל להתייצב- אנחנו מתחילים להחזיר לכם!! (לא לקפוץ. לא החזר עם שטר חוב. אלא למשל, מעשר. מה דעתכם לתתו להורים? למשל, תבשילים. מתנה שימושית. לא מבצעים קניות במזווה ההורי ואולי אפילו לסרב בעדינות להצעות עזרה כספיות אם ברור לכם שזה על חשבון האוברדראפט)
4. בואו ניקח כולנו אלף סיכות ונפוצץ אחת ולתמיד את בועת הרושם האיומה הזאת. הכתובת על הקיר.
הלוואי ואכן יתרחש השינוי אבל כל עוד יש כאלה שיש להם ושרוצים לתת בשביל להשיג את ה - בחור (ויש כאלה...) אין סיכוי שישתנה משהו.
הנושאים החמים