נוספה אפשרות כזו כעת.זה לא בדיוק משהו שפורץ מעומק הנפש, זה יותר הנאה...
כתיבה בתשלום אינה דומה לעולם לכתיבה בשביל הכייףהכל נכון עבורי. הכתיבה מהנה, היא מעבירה את מסריי ויהיה נחמד אם אי מי ישלם על כך יום אחד.
אבל המניע? המניע הוא הצורך של הנפש להתבטא. באותיות כחולות על דף לבן. ככה, פשוט.
אפשר פירוט?כתיבה בתשלום אינה דומה לעולם לכתיבה בשביל הכייף
וואלה, מצטערת על חוסר הפופולריות, אבל לא- לא מסכימה איתך.כתיבה בתשלום אינה דומה לעולם לכתיבה בשביל הכייף
כל מילה.בחרתי בסעיף השלישי, אבל גם הסעיפים האחרים נכונים באשר אליי...
אני כותבת כי זה נמצא בתוכי ורצה לפרוץ, אני כותבת כי זה כיף לי (לרוב), אני כותבת כי אני מרגישה שיש לי תוכן להעביר לעולם, ואני גם מקווה שאצליח קצת להתפרנס מזה יום אחד... (אבל לא זה הדבר היחיד שיניע אותי לכתוב).
ואיך הגעת למצב הזה שבו אנשים מבקשים ממך לכתוב, ועוד משלמים לך על זה?...הן בהזמנה. זה אומר שמישהו אחר הגה רעיון ויזם וחשב ואני המנסחת
זה שהתוצאה יפה זה נחמדוואלה, מצטערת על חוסר הפופולריות, אבל לא- לא מסכימה איתך.
בצנעה אומר ש-כן, תמיד "היה לי את זה", אבל אף פעם לא חשבתי שאעסוק בכתיבה כמקצוע של ממש.
עם הזמן ואירועיו מצאתי את עצמי מפה לשם עושה גם את זה מהצד, ונכון, קורה לי לפעמים שבוער לי איזה מסר על קצה הלשון ואז זה פשוט מתגלץ' לדף (=מסך), או שפעם ב--- ב--- בא לי בטוב לנסח את הנפש שלי ככה, בקטע משויף וקולע וקולח.
אבל רוב היצירות שכתבתי וכותבת, מכל הסוגים (ואני מדברת על האמיתיים, כן? לא הברכות שהייתי חורזת בחגיגיות רבת רושם למורות-חברות-שאר ירקות, בימי הסמינר העליזים, למרות שלא בכולן הייתי מתביישת היום!)
הן בהזמנה. זה אומר שמישהו אחר הגה רעיון ויזם וחשב ואני המנסחת. יוצרת מילים מהגיגים.
לא אכחיש, לפעמים זה קשה, מתיש ודורש זמן ומשאבים. לא תמיד מתגלץ' אל הדף כמו שהיה יכול לזרום אם השרוול שלי היה גם ההוגה. צריך להכנס לתוך הרעיון, להתחבר אליו, לקבל השראה, לשמוע גם ניואנסים ורקע ומסביב ולתפוס את הרגשות הדקים שבין המחשבות למילים, ואז- משם- למצוא את הנישה שלי הפרטית וליצור יצירה משל עצמי, על אדמה שלא אני חרשתי.
אבל ברמת התוצאה- היא יכולה להיות יפהפיה בהחלט. שתולה עמוק, קרובה ונוגעת. לא פחות מיצירה שבאה מתוכי בטבעי.
מניחה שתלוי.שאלה למי שבחר באפשרות הראשונה:
איך הכתיבה נהייתה הדרך שלכם לקדם מסרים חשובים?
יכול להיות שהמשיכה לכתיבה התחילה מאחת משתי האפשרויות האחרונות בסקר, ולאחר מכן צמחה האפשרות הראשונה? או הפוך, היה רצון לקדם מסרים והדרך לעשות זאת הייתה כתיבה?
פה לאוזן, קצת שיווק עצמי ומלא סיעתא דשמיא...תני טיפים...
לא אמרתי פרנסה עיקרית. אבל מהצד, לאט לאט.פרנסה לא יוצאת מזה...
אוקיי, אז דיברנו על שני דברים שונים. את דיברת על הכתיבה ככתיבה, אני התמקדתי במה שיוצא בסופו של דבר. וזו בעצם שאלת הביצה והתרנגולת- כי התוכן עצמו היה החילוק האם המניע שלך הוא הכתיבה ככתיבה, או בשביל התוצר.זה שהתוצאה יפה זה נחמד
אבל השינוייים, השיפוצים, הרמזים שהמזמין אומר להבהיר יותר, המילים שלא מוצאות חן בעיניו, כל זה הורס את הטעם האישי במקום כל שהוא
ולכן, הכתיבה ללא כבלים היא הכי נחמדה![]()
ובקיצור: מי שלא אוהב לכתוב, לא כותב.
לדעתי, נכון מאוד.כתיבה בתשלום אינה דומה לעולם לכתיבה בשביל הכייף
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים