סליחה על ההערה,
כמורה ותיקה לגרפיקה ולעיצוב, אני מתבוננת מהצד על ההערות, רואה עבודות שהעלו חברי הפורום, לעיתים מגיבה, משתדלת לעזור ולבקר, ושומרת את דעותי האישיות לעצמי.
ובכן, הנה מעט מהגיגי:
יש בפורום לא מעט חברים (בלי הכללה

, הקוראים לעצמם "גרפיקאים", בעוד שכל הידע שלהם מסתכם בשליטה חלקית באחת או יותר מהתוכנות הגרפיות הפופולריות, או קורס גרפיקה מזדמן אצל השכנה של הגיסה, וחלקם עדיין מתלמדים (ורושמים נסיון החל מהיום הראשון ללימודיהם

. הפורום מהווה להם כלי התנסות ורכישת טכניקות ומיומנות ממדרגה ראשונה.
כאן הם יכולים לפרסם בדיסקרטיות ובאנונימיות את עבודותיהם (אמיתיות או תרגילים

, לשמוע ולקבל הערות בונות וחוות דעת, ולגבש את עמדתם האישית ביחס למידת כישוריהם כגרפיקאים.
יש מהם שבעקבות ההערות יסיקו שהעסק "גדול עליהם" ויחפשו אפיק אחר להתמקצע בו, ויש שישכללו את עבודתם, יכירו בידע ובכישורים החסרים להם, וישתדלו להשלים את החסר (אמירות כגון:" אני יודעת שאני חלשה בטיפוגרפיה, את זה אני עוד צריכה ללמוד" - מעידות כי ההערות שניתנו ע"י חברי הפורום לימדו את אותה חברה מהן נקודות התורפה שלה, ועל מה היא צריכה לעבוד

.
לפיכך, לדעתי, חשוב מאד להעיר הערות ענייניות ואמיתיות על העבודות המוצגות לחו"ד. בלעדיהן - אין סיכוי לאותו יוצר להתקדם.
נכון, אסור לפגוע ולזלזל. ולעיתים - גם אני מעדיפה להימנע מלהעיר על עבודות ש"לא מתחילות", כי ניכר שמי שיצר אותן חסר ידע בסיסי. ואם לא אני - המציאות תוכיח לו שאין קליינטים לעבודות שלו.
לסיכום: אין טעם להחמיא לשווא. הערות אמיתיות וענייניות יכולות לסייע למציגי העבודות, גם אם הסיוע הוא הגעה למסקנות אישיות, אולם יש לעשות זאת בכבוד ובאותו אופן שהיינו רוצים שיעירו לנו. לחזק את הנקודות הטובות, ולא להימנע מלבקר בקורת אמיתית את הדרוש תיקון.
בתקווה ובתפילה שלא תצא תקלה תחת ידינו.
הערה:
הכותבת בעלת נסיון בגרפיקה משנת תשמ"ח, ומורה לגרפיקה ועיצוב משנת תשנ"ג, בוגרת בי"ס לגרפיקה ועיצוב וקורסים במסגרות שונות וכותבת ספרים וחוברות הדרכה. מורה ומרצה לגרפיקה במספר מוסדות.