מידע שימושי עוגות לסוכות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אדריכל;1775555:
hbecker הרעיונות שלך מעולים!!!!
כל מתכון עושה חשק להכין (במיוחד שבא בצרוף עם תמונה :)...)
יש לך במקרה קינוח קליל קליל??

השאלה מה נקרא קינוח קליל? העלו פה בפורום המון מתכונים קלילים לפני ר"ה על בסיס פירות מרוסקים. הם נשמעים ממש טוב. אמנם לא ניסיתי כי אצלי צריך לראות את השוקולד בשביל לאכול... אבל יש כל מני דברים שממש נראה לי מהמם.

רעיון אחד נהדר שלא ראיתי כאן- קליל ודיאטתי:

מוס/מקפא תותים:

מכניסים לבלנדר עם להב מתכם שקית 500 גרם תותים קפואים ללא תולעים [כמובן], 1/2 כוס סוכר וחלבון ביצה אחת. מפעילים לבערך 7 דקות עד שמתקבלת בלילה בצבע ורוד בהיר. הבלילה תהיה קצפי וגבוהה. היא מאוד עולה בהקפאה. מעבירים לכוסות אישיים או לתבניות סיליקון ומקפיאים. אני אוהבת להגיש את זה עם רוטב אוכמניות. [מלית מקופסא מדוללת במעט מים...]
אגב, אפשר להכין את זה עם כל פרי אחר [אוכמניות קפואות, אפרסקים, קיוי וכו'] ואפשר גם שני צבעים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י happy;1772249:
אני הכנתי את זה ויצא מאוד טעים!!
אין לי זמן לתרגם לעברית עכשיו. אעשה את זה יותר מאוחר.

הסתדרתי

• הוסף לסימניות
עוגת שוקולד עסיסית:

1 כוס שמן
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס קקאו
1 ריצ' קטן [גולמי מהקופסא]
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה

בקערה טורפים שמן, סוכר, ביצים, קקאו וריצ'. לאחר שמתקבלת בלילה חלקה מוסיפים קמח ואבקת אפיה.
יוצקים לתבנית מרופדת בניר אפיה [A4] או תבנית סיליקון מרוססת בתרסיס שמן. אופים ב 180 מעלות כ-40-45 דקות. אפשר באמצע האפיה [אם נאפה בתבנית רגילה] לפזר קצת שוקולד צ'יפס לבן או שחור מלמעלה.

משחררים מתבנית הסיליקון רק אחרי התקררות מוחלטת.
מפזרים אבקת סוכר או מכינים קרם גנאש ויוצקים מעל.

צפה בקובץ המצורף 255465

צפה בקובץ המצורף 255466

• הוסף לסימניות
בקר, יש לי שאלה לגבי 2 העוגות שהעלית בשבוע שעבר. לאחת מהן -קציפת שוקולד קוקוס - צירפת תמונה אבל זה לא נראה שייך למתכון. בטוחה שלא התבלבלת? כי אני רוצה להכין את זו שבתמונה.
תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ok;1776067:
בקר, יש לי שאלה לגבי 2 העוגות שהעלית בשבוע שעבר. לאחת מהן -קציפת שוקולד קוקוס - צירפת תמונה אבל זה לא נראה שייך למתכון. בטוחה שלא התבלבלת? כי אני רוצה להכין את זו שבתמונה.
תודה!

לא, לא התבלבלתי. בגלל שהקצף מעורב עם סוכר חום אז הוא לא ממש קצפי כמו עם סוכר לבן. יתכן ויצא לך קצת יותר בהיר [תלוי באיזה סוכר חום תשתמשי, אני משתמשת בחום הכהה הדביק של סוגת]

• הוסף לסימניות
טוב שאת כותבת, כי הזמנתי טלפונית סוכר חום, וקיבלתי סוכר חום של סוגת שנראה כמו סוכר דמררה, הכנתי מזה עוגיות שוקולד צ'יפס, הן יצאו מוצלחות, אז הבנתי שאולי זה סוכר חום רגיל.

פתרת לי את העניין :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1776109:
טוב שאת כותבת, כי הזמנתי טלפונית סוכר חום, וקיבלתי סוכר חום של סוגת שנראה כמו סוכר דמררה, הכנתי מזה עוגיות שוקולד צ'יפס, הן יצאו מוצלחות, אז הבנתי שאולי זה סוכר חום רגיל.

פתרת לי את העניין :)

הסוכר חום שאני מדברת עליו הוא אומנם של סוגת אבל הוא כהה ומאוד דביק ודחוס ולא נראה כי סוכר דמררה..... [הוא מגיע בצנצנת פלסטיק עם מכסה כחול או בשקית מילוי עם כיתובים חומים....]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1776073:
לא, לא התבלבלתי. בגלל שהקצף מעורב עם סוכר חום אז הוא לא ממש קצפי כמו עם סוכר לבן. יתכן ויצא לך קצת יותר בהיר [תלוי באיזה סוכר חום תשתמשי, אני משתמשת בחום הכהה הדביק של סוגת]

באמת הכנתי את העוגה הזו לשבת. יצאה טעימה מאד אבל לחלוטין לא דומה לזו שבתמונה. נראה גם שפיזרת עליה אבקת סוכר או משהו.
השתמשתי בדמררה ולא בסוכר הכהה, כנראה שזו הסיבה. תודה בכל אופן!

• הוסף לסימניות
בקר
איזה שוקולד לבן את משתמשת פרווה כמובן?
ואיך את ממיסה אותו ויוצרת פסים לא הצלחתי
ושאלה נוספת עשיתי את העוגה שהעלית לפני ראש השנה עם פצפוצי אורז ושוקולד קפוצינו
יצא טעים מאד אבל לא נחתך יפה

• הוסף לסימניות
בקר
איזה שוקולד לבן את משתמשת פרווה כמובן?
ואיך את ממיסה אותו ויוצרת פסים לא הצלחתי
ושאלה נוספת עשיתי את העוגה שהעלית לפני ראש השנה עם פצפוצי אורז ושוקולד קפוצינו
יצא טעים מאד אבל לא נחתך יפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ok;1776145:
באמת הכנתי את העוגה הזו לשבת. יצאה טעימה מאד אבל לחלוטין לא דומה לזו שבתמונה. נראה גם שפיזרת עליה אבקת סוכר או משהו.
השתמשתי בדמררה ולא בסוכר הכהה, כנראה שזו הסיבה. תודה בכל אופן!

העיקר שיצאה טעימה :)
אני תמיד משתמשת רק בחום הכהה הדחוס. וכן באמת פזרתי אבקת סוכר מעל...אבל זה לא במתכון המקורי.

רותי12:
שוקולד לבן אני קונה מטבעות בחנות למוצרי אפיה. ממיסה עם מעט שמן בסיר על אש מאוד נמוכה ותוך כדי ערבוב מתמיד. [אפשר גם בשקית ניילון עם מעט שמן בקערה עם מים רותחים, אבל זהירות, אם יש חור, אפילו הכי קטן בשקית ונכנס טיפה של מים- הלך השוקולד. קרה לי בעבר ולכן אני לא לקוחת סיכונים. בכמות קטנה אולי שווה את הסיכון.]
השוקולד צריך להיות ממש נוזלי. הקוים זה מיומנות נרכשת [תרגול..]
החיתוך- גם מיומנות. צריך לתת להפשרה קצת על השיש שלא יהיה קשה מדי לחיתוך ועם סכין לחה. גם לי לקח זמן להכיר את הרגע הנכון לחיתוך- שיהיה רך מצד אחד אבל לא יותר מדי...

• הוסף לסימניות
תודה על הפרוט
דוקא אני רגילה להכין דברים דומים כמו פינצו אם תרצו מתכון אעלה. וזה נחתך מקסים וגם הפסים הלבנים יוצאים מעולה
חשבתי שהבעיה היא בשוקולד הפרווה דוקא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1776242:
תודה על הפרוט
דוקא אני רגילה להכין דברים דומים כמו פינצו אם תרצו מתכון אעלה. וזה נחתך מקסים וגם הפסים הלבנים יוצאים מעולה
חשבתי שהבעיה היא בשוקולד הפרווה דוקא

מעניין אותי מתכון. אולי אני מכירה בשם אחר....ואולי אני לא מכירה....;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1776220:
שוקולד לבן אני קונה מטבעות בחנות למוצרי אפיה. ממיסה עם מעט שמן בסיר על אש מאוד נמוכה ותוך כדי ערבוב מתמיד. [אפשר גם בשקית ניילון עם מעט שמן בקערה עם מים רותחים, אבל זהירות, אם יש חור, אפילו הכי קטן בשקית ונכנס טיפה של מים- הלך השוקולד. קרה לי בעבר ולכן אני לא לקוחת סיכונים. בכמות קטנה אולי שווה את הסיכון.]
השוקולד צריך להיות ממש נוזלי. הקוים זה מיומנות נרכשת [תרגול..]

עם השוקולד הזה עשית את הפרפרים הלבנים על העוגה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1772584:
בבקשה:

3 ביצים
1.25 כוסות סוכר
1 כוס שמן
2 כפיות אבקת אפיה
1 כף סוכר וניל
4.5 כוסות קמח
1/2 חבילה שוקולד צ'יפס [או יותר....אי שמה יותר...]

במיקסר מקציפים ביצים שלימות עם סוכר במשך כ-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן, א. אפיה, ווניל. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים קמח ובסוף שוקולד צ'יפס.
בעזרת ידיים משומנות יוצרים 3 נקניקים מהעיסה. הידיים צריכות להיות משומנות היטב בכדי שהעיסה לא תדבק אליהן.
מניחים בתבנית במרווח אחד מהשני [מומלץ לחלק ל-2 תבניות בתבנית אחת 1 ובשניה 2] הנקניקים מתפשטים באפיה.

מערבבים 2 כפות סוכר ו 1/2 כפית קינמון ומפזרים על הנקניקים.
אופים ב 180 מעלות כ-1/2 שעה עד להשחמה נאה. אם צריך מחליפים בין 2 התבניות בזמן האפיה.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט. פורסים לפרוסות ברוחב של כ 1.5 אצבעות ומניחים את העוגיות על צידן. מכניסים לתנור להמשך ייבוש לעוד בערך 8-10 דקות.
העוגיות צריכות להתקרר ואז הן נעשות פריכות....
חסרים במתכון הזה השקדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1776507:
חסרים במתכון הזה השקדים.

לא. במתכון הזה לא חסרים שקדים. אולי במתכון דומה שיש לכם יש שקדים.

יש אינספור וריאציות לעוגיות האלו ואם תשים לב לא קראתי להם בשם "מנדלברויט" שהוא שמם של העוגיות המאוד דומות שמכילות שקדים [מנדל=שקד באידיש]....

עם השוקולד הזה עשית את הפרפרים הלבנים על העוגה?
כן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1776545:
לא. במתכון הזה לא חסרים שקדים. אולי במתכון דומה שיש לכם יש שקדים.

יש אינספור וריאציות לעוגיות האלו ואם תשים לב לא קראתי להם בשם "מנדלברויט" שהוא שמם של העוגיות המאוד דומות שמכילות שקדים [מנדל=שקדים באידיש]....
המתכון המקורי מכיל אגוזים
כך טוענת ויקיפדיה העברית
ויקיפדיה:
ביסקוטי (באיטלקית: Biscotti מלטינית: bis coctus - "נאפה פעמיים", ובצורת יחיד באיטלקית: ביסקוטו - biscotto), הידועות גם בשם קנטוצ'יני, הן סוג של עוגיות איטלקיות המכילות אגוזים. מקורן של העוגיות בעיר פראטו שבטוסקנה.

עוגיות הביסקוטי מוכנות על ידי הכנת עוגת אגוזים, פריסתה לפרוסות ואפייתה בשנית עד לייבוש הפרוסות.

העוגה מכילה קמח, סוכר, ביצים, אבקת אפייה, וטעמים שונים כגון אניס, שוקולד או אגוזים.

האפייה הכפולה של העוגיות מאפשרת שמירתן לזמן רב, ולכן נהגו להכין עוגיות אלה כצידה לדרך למסעות ארוכים.

באזורי איטליה השונים התפתחו וריאציות של עוגיות אלה, ואופן התיבול שלהם שונה. בטוסקנה נהוג לאכול את העוגיות בליווי וין סזאנטו (יין מקומי).

עם התפשטות רשתות מכירת האספרסו בעולם המערבי ובפרט בארצות הברית בשנות ה-90 של המאה ה-20 החלו רשתות אלה להגיש ביסקוטי עם האספרסו, דבר שהביא לעליית הפופולריות של העוגיות.

לעומת זאת בויקיפדיה האנגלית כתוב כך:
Biscotti (/bɪˈskɒti/; Italian pronunciation: [bisˈkɔtti]; English: twice-cooked), known also as cantuccini, are Italian almond biscuits (cookies) that originated in the city of Prato. They are twice-baked, oblong-shaped, dry, crunchy, and dipped in a drink, traditionally Vin Santo.

• הוסף לסימניות
הנה תרגום מויקיפדיה האיטלקית:
העוגיות קנטוצ'יני או פינות, הנקראות גם עוגיות של פראטו, גאים במיוחד של קונדיטוריה של טוסקנה. האם עוגיות שקדים יבשים, מתקבלים על ידי חיתוך הלחם הפרוס של בצק עדיין חמים.

• הוסף לסימניות
בקר היקרה והנדיבה,
הטרייפלים האישיים שלך היו הצלחה מסחררת הראש השנה
כ"כ קל וכ"כ יפה!

כנ"ל המתכון לסופלה שהעלית, רק שהיה צריך הרבה יותר מ-10 ד' אפיה, וגם אז יצא עדיין נוזלי מדי (אבל טעיייייייייים!) אולי הייתי צריכה לאפות עם טורבו?

ברור לי שאני הולכת לנסות לפחות כמה מהעוגות היפות שלך לכבוד סוכות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י berko03;1776747:
בקר היקרה והנדיבה,
הטרייפלים האישיים שלך היו הצלחה מסחררת הראש השנה
כ"כ קל וכ"כ יפה!

כנ"ל המתכון לסופלה שהעלית, רק שהיה צריך הרבה יותר מ-10 ד' אפיה, וגם אז יצא עדיין נוזלי מדי (אבל טעיייייייייים!) אולי הייתי צריכה לאפות עם טורבו?

ברור לי שאני הולכת לנסות לפחות כמה מהעוגות היפות שלך לכבוד סוכות

תודה, אני מסמיקה....

לגבי הסופלה-הכי טעים נוזלי.....וניגר כזה. לי בתנור שלי מספיק ויותר 10 דקות. בכל מקרה לא הייתי אופה הרבה יותר....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....