נכתב ע"י dvory;1955115:לא נתווכח על זה, ולו רק משום שאין לי זמן.
וגם כי ביטוח לאומי הוא מוסד מעצבן. לא מתכוונת לפרגן לו.
כך ידוע לי. אולי ידוע לך אחרת.
אבל בהנחה שהצדק עימך- אפשר לקבל ייעוץ מקצועי בכל אחת מהעמותות שהוזכרו לעיל. ללא תשלום.
אף אחת מהחברות הללו לא מעסיקה אנשים שיש להם מידע סודי איך להוציא כספים מביטוח לאומי. הן מעסיקות בסך הכל אנשים שחרשו את לשון החוק והקריטריונים של ביטוח לאומי, ומכאן נובעת ה'מקצועיות' שלהם. אפשר למצוא אותה גם בכתובות אחרות ללא עלות.
נכתב ע"י mig;1955131:בעניין ************ זכויות,
בלי קשר לעמלה המטורפת. (ממה שאני נתקלתי 30%!! אבל פתיחת תיק חינם)
יש את הקטע של הוועדות הרפואיות, ושם לפעמים צריך הכנה כדי לעבור,
מי שאני הכרתי בלי ההכנה והסימלוציות שעשו לו בחברה למימוש זכויות הוא לא היה עובר את הוועדה הרפואית.
לא תמיד זה רק טפסים.
אבל כל מקרה לגופו, ואף אחד לא חשב שהחברה למימוש זכויות היא עמותת חסד.
זה נכון במקרים "אפורים" יש דברים שהם ברורים שהביטו"ל יאשרנכתב ע"י חד וחלק;1955103:לא מדוייק בכלל!
הביטוח הלאומי עושה הכל, אבל ממש הכל, בשביל להגיע למצב שאנשים יתייאשו מלקבל את המגיע להם.
יש מקרים שבלי יעוץ מקצועי, א"א להוציא מהם קצבה.
נכתב ע"י dvory;1955158:הדרכה כזאת אפשר לקבל בחינם גם אצל הרב גולדנטל, למשל. לנו הוא ענה בסבלנות רבה והדריך בדיוק מה לומר ואיך לבוא. תבינו משהו לגבי וועדות רפואיות - הן 'נחמדות' מאד ומפחידות מאד, הן לא באמת אלו שקובעות אם הבנאדם יקבל את המילגה או לא. הן רק עוד דרך לסנן מתחזים.
נזכרתי עכשיו בוועדה רפואית שהייתי בה עם אבא שלי. היינו אחרי יום קשה וארוך בבית חולים, בהמתנה לטיפול שבסוף לא אושר בגלל כשל בכליות. הוא היה מותש, מטושטש ובקושי גרר את רגליו.
ופתאום, כשהגענו לוועדה, בדיוק אז, קרה משהו מוזר. הוא נכנס לחדר שבו התקיימה הועדה בלי הליכון. (מהמונית הוא לא הצליח לצאת בלי ליפול, אבל כאן הוא טיפס בלי בעיה את המדרגות! בניגוד למצבו הרפואי בכלל!). מה שנאמר לו לעשות- הוא עשה. הרגליים זזו. הידיים תפקדו. המוח הגיב לעניין...
הייתי כל כך המומה. כי ידעתי שהסיכוי שזה יקרה זה אחד ל... הוא באמת היה במצב קשה, ולא היה עוזר לי להגיד לו להעמיד פני מסכן כי הוא התנגד להעמדות פנים. גם מול וועדות רפואיות.
אז לנו הרופאים האלו ענו הפוך:
שזה לא משנה המסמכים שהבאנו, שמראים על הבעיה החמורה,
מעניין אותם רק מה שהם ראו בעיניים במשך 5 דקות.
לא היתה שום התייחסות שלהם למסמכים, לא בשטח ולא בפרוטוקול,
אלא אך ורק מה שהם ראו.
אחרי שהוא יצא מהוועדה - לא התאפקתי, נקשתי על הדלת ונכנסתי שוב, הפעם לבד. אמרתי להם בייאוש: תקשיבו, ראיתם מול העיניים בנאדם בריא, ואין לי מושג איך זה יכול להיות, הלוואי שימשיך ככה. אבל תאמינו לי, שהמציאות היא הרבה יותר גרועה.
והרופאים האנטיפטיים שהיו שם בוועדה בקושי הרימו אלי את העיניים כשהם ענו ביובש: נראה לך שאנחנו מחליטים על סמך מה שאנחנו רואים? המסמכים הרפואיים שלו מספרים שהוא חולה מאד, והם בסופו של דבר קובעים.
והקצבה באמת אושרה מיידית. 150% נכות לאדם שהלך וצעד וזז ודיבר...
נכתב ע"י poto12;1955159:זה נכון במקרים "אפורים" יש דברים שהם ברורים שהביטו"ל יאשר
באישי אספר לך על מקרה אפורנכתב ע"י חד וחלק;1955173:לא נראה לי שאצל בטוח לאומי יש "מקרים אפורים".
יש לי חברה שנולדה לה בת תסמונת דאון, והיא צריכה להגיע כל חצי שנה מחדש לוועדה.
הם צריכים לבדוק אולי היא התרפאה.
נכתב ע"י dvory;1955158:הדרכה כזאת אפשר לקבל בחינם גם אצל הרב גולדנטל, למשל. לנו הוא ענה בסבלנות רבה והדריך בדיוק מה לומר ואיך לבוא. תבינו משהו לגבי וועדות רפואיות - הן 'נחמדות' מאד ומפחידות מאד, הן לא באמת אלו שקובעות אם הבנאדם יקבל את המילגה או לא. הן רק עוד דרך לסנן מתחזים.
נזכרתי עכשיו בוועדה רפואית שהייתי בה עם אבא שלי. היינו אחרי יום קשה וארוך בבית חולים, בהמתנה לטיפול שבסוף לא אושר בגלל כשל בכליות. הוא היה מותש, מטושטש ובקושי גרר את רגליו.
ופתאום, כשהגענו לוועדה, בדיוק אז, קרה משהו מוזר. הוא נכנס לחדר שבו התקיימה הועדה בלי הליכון. (מהמונית הוא לא הצליח לצאת בלי ליפול, אבל כאן הוא טיפס בלי בעיה את המדרגות! בניגוד למצבו הרפואי בכלל!). מה שנאמר לו לעשות- הוא עשה. הרגליים זזו. הידיים תפקדו. המוח הגיב לעניין...
הייתי כל כך המומה. כי ידעתי שהסיכוי שזה יקרה זה אחד ל... הוא באמת היה במצב קשה, ולא היה עוזר לי להגיד לו להעמיד פני מסכן כי הוא התנגד להעמדות פנים. גם מול וועדות רפואיות.
אחרי שהוא יצא מהוועדה - לא התאפקתי, נקשתי על הדלת ונכנסתי שוב, הפעם לבד. אמרתי להם בייאוש: תקשיבו, ראיתם מול העיניים בנאדם בריא, ואין לי מושג איך זה יכול להיות, הלוואי שימשיך ככה. אבל תאמינו לי, שהמציאות היא הרבה יותר גרועה.
והרופאים האנטיפטיים שהיו שם בוועדה בקושי הרימו אלי את העיניים כשהם ענו ביובש: נראה לך שאנחנו מחליטים על סמך מה שאנחנו רואים? המסמכים הרפואיים שלו מספרים שהוא חולה מאד, והם בסופו של דבר קובעים.
והקצבה באמת אושרה מיידית. 150% נכות לאדם שהלך וצעד וזז ודיבר...
נכתב ע"י טיגר;1954444:השאלה אם בלי האירגון הם בכלל לא היו מצליחים להוציא שקל מביטוח הלאומי.
כי אם כך הם לא מפסידים 20% אלא מרוויחים 80%
נכתב ע"י אורי ש;1954261:לא יודע אם כולם צדיקים.
לא יודע אם כולם מושחתים.
אבל
אני כן יודע שזה - ממש - לא - נושא - לדיון!
'ועשית ככל אשר יורוך'. מוכר?
יש לך רב?
מקווה בשבילך שכן.
שאל אותו לאן לתרום. וזהו.
על פי הלך הדברים כאן, ותסלחו לי מראש על מה שאכתוב, לא רק האירגונים מושחתים...
אלא גם הרבנים שממליצים עליהם!!! כן כן!!! גם גדולי הדור! ה' ישמור ויציל.
ואל תתקשקשו לי עם הקלישאות ש'הרבנים לא יודעים' ו'הרבנים מתכוונים באופן כללי'...
די!
אם היה כאן חשש כלשהו, אז הגדולים היו יודעים ממנו.
ואולי הם יודעים - ובכל זאת מורים לתרום???
קדימה,
מי החכם הבא שיסביר לנו בטוב טעם ודעת מה בדיוק התכוונו גדולי ישראל?
אני לא יודע. צר לי, מעולם לא הייתי 'גדול'. אולי בעתיד...
אנא!
רדו מהעץ. ומהר. לטובת כולנו.
סליחה על ההתפרצות, יודעים ומכירים בי שאין דרכי בכך, אבל לא יכולתי לחשות על כבוד החכמים שנרמס כאן (מסתמא בלא כוונה, אבל בעקיפין נרמס גם נרמס), ועל ה'קירור' הגדול שיכול לצאת מזה.
סליחה, ותודה.
נכתב ע"י שושיה;1955247:שאלת תם:
ואם לא תשלמו את ה-20%-30%? מה יקרה?
א"א לעצור את הגביה?
נכתב ע"י פרימה;1955239:דיברת מדי עדין.
כך זה ממש נראה שיוצאים פה נגד כל הארגוני "חסד, ונגד הרבנים.
חייבים לעצור את הדיון הזה.
ושגן עדן יזכה אותנו בגן עדן ולא חלילה בגיהנום. (אין לי שום דבר נגדו ולא לזה הוא התכוון, זה בסך הכל יצא מהשליטתו).
חחח 20% זה עוד טוב...נכתב ע"י chayasl;1954176:אני חושבת שאם היו לוקחים 10%, היה אפשר עוד לתרץ את זה ב"מעשר".
20% זה הגזמה פראית.
אלף צלצוליםנכתב ע"י האזרח הפשוט;1954205:תן לי שם של ארגון אחד שהכל שם על טהרת הקודש, והכל לשם שמים.
היחידים שאינם ככה זה אלו שעושים חסד בלי ארגון...בלי פירסומת, בלי אפשרות לסחוט כספים, פשוט עושים חסד בגופם.
נכתב ע"י עט הדר;1954478:אם כבר דנים אז תלכו על כל ה"קופה".
וכי מישהו מעלה על דעתו ש"גביר" היושב בחו"ל ונותן עשרת אלפים $ לישיבה כלשהי.
האם כל הסכום נכנס לקופת הישיבה? - ודאי שלא
כל השדרי"ם מורידים מזה אחוזים
ושמעתי מרב חשוב מאוד ובקי בתחום ש 25% ליטול זה סביר מאוד.
אלא מה - בלי האחוזים הללו אף אחד לא היה עושה את העבודה הקשה הזו.
להסתובב שבועות בניכר לישון כל כמה ימים במקום אחר, להיות בלי המשפחה וכו' וכו'.
אם כן העמלות בהתאם לטרחה.
כך זה היה וכך זה יהיה. - אין דרך אחרת!!!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //