נכתב ע"י האזרח הפשוט;1960340:חוסר הרצון לשלוח לי בפרטי קצת מערער את הדברים.
כנראה שאני בכל זאת צודק.
אשמח לקבלנכתב ע"י pnina912100;1960438:אם את ממש בטוחה שתתרמי לארגון, אשלח לך פרטים של הארגון גם לאישי.
נכתב ע"י chayasl;1960453:אסור לך לתת את הפרטים ללא רשות, גם אם האזרח הפשוט "מאד רוצה לעזור".
מציצנות היא דבר רע.
נכתב ע"י pnina912100;1960530:דבר חשוב שרציתי לאמר-
בא נניח שכל בעלי הארגונים מושחתים, זה פשוט הולך ביחד, ברגע שבן אדם הופך לראש ארגון חסד הוא פשוט נהיה מושחת, גנב ועוד כמה מידות מגונות ממש.
אז מה? עדיף שלא יהיה ארגוני חסד? עדיף לסגור את כל הארגונים?
ומה יעשו כל אותם אלפים שנהנים מהארגונים?
ברור שעדיף שכל אותם אנשים מושחתים ימשיכו במעשי "החסד" שלהם ולעמ"י יהיה המון ארגונים.
נכתב ע"י גן עדן;1960539:התשובה הזאת הזכירה לי שני סיפורים
1. פעם באו לר' יואליש מסאטמאר
והתלוננו על המנכ"ל שגונב כספי ציבור
הסתכל האדמור ואמר אני רואה סביבי כל המוסדות ב"ה פורחים אף אחד לא מתלונן על המשכורת, ועדיין יש לו לגנוב? הווי אומר שהוא מנכ"ל מעולה. ושימשיך בתפקידו.
2.פעם אמרו להרה"ק מרוז'ין
שהגבאים שלו גונבים ויש להם אינטרסים וצריך להחליפם
אמר הריז'ענער
מה עם לפני עוור...? אם נעמיד גבאים חדשים יהיו גנבים חדשים
הזכיר לי את מה שכתבת שהתפקיד משחית....
נכתב ע"י גן עדן;1953992:אני רוצה לשתף במשהו שאני לא סגור לגבי מה אני אמור לפרש את זה.
אחד מארגוני החסד (לא אנקוב בשם ולא בעיר בה היא ממוקמת)
מפרסמת כחלק משירותיה גם עזרה למימוש זכויות
חלק ניכר מהאנשים הפונים אליהם הם תשושי נפש אנשים שרק בכדי ללכת עד לארגון החסד הם צורכים אנרגיה של שחיה בתחרות אולימפית או קפיצה לגובה
אני מכיר מישהו שסובל מדיכאון עמוק, ואינו מתפקד בחיי היומיום בכלל, אשתו המותשת ושאובה מהמצב, גילתה תושייה, ופנתה לאותו ארגון, בתקווה, שיעזרו לה להוציא את הקיצבה מהביטוח לאומי.
לאחר תקופה ארוכה בה הם נתנו לה שירות ייעוצי
(כמובן שכל ההתרוצצויות וסחיבת בעלה על כתפיה (כמעט ממש) לכל הוועדות למינהן)
היא קבלה את הקיצבה למענו
ואז היא מגלה
שבחתימות שלה לארגון הצדקה היה גם הסכמה להעביר כל חודש 20% מהקיצבה שתיכנס
וזאת מעבר ל2000 ש"ח שגבו ממנה בהתחלה (כתשלום על הההשתדלות גם אם לא ייצא כלום)
היא מביע כעס ואומרת שהיא מוכנה לשלם אפילו 10000 ש"ח אבל לא 20% כל חודש
(נ.ב. הם מקבלים רטרואקטיבית 24 חודש, וגם על זה הם מבקשים 20%)
אולי בהצגת הדברים אני נותן ביטוי שלילי על ארגוני החסד
אך אני גם יכול להבין את הצד שלהם
קרוב משפחתי עובד בביטוח הלאומי, והוא שב ואומר שוב ושוב את אותם דברים.נכתב ע"י dvory;1955074:כבר נאמר לפניי, ואומר זאת שוב: לא מדובר באירגון חסד, כי אם בחברה שדואגת לכיס של עצמה. מזעזע ומקומם. ואגב, שווה לבדוק מבחינה הלכתית אם אכן מחויבים לשלם להם...
גם זה כבר נאמר לפניי, וגם על זה אחזור: הרב גולדנטל, רחשי לב, עזר מציון - כל העמותות הללו מסייעות בהשלמת הטפסים ובהגשתם ללא תמורה כספית. לא לפני ולא אחרי.
מניסיון אישי שלי, כאחת שהגישה תביעות לביטוח לאומי ולחברות הביטוח כשאבי ז"ל היה חולה - מדובר בפרוצדורה מעייפת אבל מאד מאד פשוטה. אין סיבה ללכת לייעוץ ולשלם סכומים כאלה מנופחים. תבינו שביטוח לאומי וחברות הביטוח עובדות לפי קריטריונים מאד יבשים. אתם עונים על הקריטריונים?קיבלתם. לא עונים? לא קיבלתם. לא מזמן ראיינתי נציג של אחת החברות הללו למימוש זכויות, הוא בעצמו הודה בפניי שאין להם אפשרות לייצר יש מאין. אם לקוח מתאים לקריטריונים - הוא יקבל את המילגה. אם הוא לא מתאים- לא יעזור לפנות אליהם. אז... לא חבל על כספכם?!
ולפן המעשי, אחרי שאבא שלי נפטר, ונתקלתי במצוקה הזאת מול הבירוקרטיה, קבלתי על עצמי לסייע בל"נ בהגשת תביעות לביטוח לאומי. אפשר לפנות אלי ולקבל הסבר איזה טפסים יש להגיש ואיך למלא אותם.
שנדע רק בריאות וטוב!!
נכתב ע"י עימוד ספרים;1958874:כתבה נרחבת בנושא ממוסף 'כל השבוע'
נכתב ע"י hbecker;1960910:מכירה מישהי באופן אישי מאוד מאוד מקרוב, שפנתה לחברה למימוש זכויות בבקשה שיעזרו לה להוציא קצבת נכות. הם טענו שזה לא יהיה להם מספיק רווחי, אם בכלל ולכן לא הסכימו לעזור.
בנחישות, מתוך הכרה בסיפור ובזכויות שעומדות מאחוריו, היא פנתה לביטו"ל לבד. נאבקה בצפרניים וקיבלה את כל המגיע לה. מאז היא מקבלת 3200 ש"ח בערך כל חודש + 50,000 שקיבלה רטרואקטיבית. לאחר מעשה היא מאוד שמחה שהם לא הסכימו לעזור לה כי לא היתה צריכה להפריש סכומים נכבדים ממה שקיבלה.
אבל מה שרציתי כאן להדגיש הוא שהתגובה שלהם היתה "זה לא יהיה לנו מספיק רווחי". חסד או לא? חסד עושים בשביל שיהיה רווחי? תמהני. וד"ל.
נכתב ע"י צילומנציה;1960953:"************ זכויות" היא חברה עסקית שנוצרה על מנת להרויח ולכן זה לגיטימי (אולי היח"צנות שלהם שממתגת אותם כארגון חסד זה לא לגיטמי אבל זה כבר נושא אחר)
אבל פותח/ת האשכול דיברה על ארגון חסד כלומר מלכ"ר שמשמעותו- מוסד ללא כוונת רווח (הוא מרויח בלי כוונה)
נכתב ע"י איש שמח;1960587:בערך באותו הקשר.
בדיוק הבוקר שלחתי לידיד כתבה שקראתי על ארגון חרדי שנסגר כי העובדות רצו להתאגד והמעסיק טען שזה יהיה לו לא כלכלי. בנוסף התבכיין המעסיק/ יזם וציין בתגובתו כי הוא רק לעשות חסד עם מאות אברכים ולספק תעסוקה לנשותיהן.
....
נכתב ע"י avitalush;1959285:לא! אל תעקבו אחריו!
אחרי שתרמתם(כי הבנתם שהוא צריך) תעלמו...!!! אחרת הלכה המצווה
אם תרמתם זה לא אומר שיש לכם בעלות על החיים הפיננסים שלו, לגמרי לא.
וחוצמזה כנראה יש דברים יותר מורכבים ממה שנראה לנו ואנחנו מבינים....
לפני תקופה אספנו בין חברים סכום כסף גדול לעזור למשפחה שהיה להם בעבר כסף והרבה ממנו... וביום בהיר אחד פשטו ת'רגל
מטרתו של הכסף שנאסף לא היה ללחם וחלב אלא לחולצה מכיכר המדינה...
אני לא רוצה להיכנס לפרטים אבל תדעי שזה היה לא פחות חשוב מלחם וחלב!
נכתב ע"י צילומנציה;1960953:אבל פותח/ת האשכול דיברה על ארגון חסד כלומר מלכ"ר שמשמעותו- מוסד ללא כוונת רווח (הוא מרויח בלי כוונה)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //