- הוסף לסימניות
ואין לי הקלטה לצערי
או קיי, ממי אתה שמעת?אני יודע שהרבנים מפחדים להוציא הוראות אלן בגלוי מכ"מ סיביות ואכמ"ל
מצטרף להנ"לרק שיכתבו איזה חסידויות וקהילות בצורה מסודרת כדי שנדע ממי להתרחק שלא ידביקו אותנו.
ואל תגידו שאני אנטישמי, אני חרד לחיי.
כי כל אלו שנוהגים כך שמעו מפורש מהרב!!!!או קיי, ממי אתה שמעת?
[אתה לאו דוקא, אלא מיש מסתמך ולא נדבק]
נשים לב: מצד אחד - רבנים שאין חולק על גדלותם [איני חולק חלילה על אף אחד] חותמים ומורים בקולם להיבדק, וכותבים ברורות שזהו פיקוח נפש,
מצד שני - שמועות!
ירדנו מהפסים? איבדנו את הצפון?
מי שהורה לא תלה את זה בשום דבר.יש לי שאלה באמת רצינית(באמת בלי שום ציניות) מעניין אותי אם ההוראה ניתנה כללית: לא משנה בשום מצב לא נבדקים, או שזה תלוי בכמה דברים, לדוגמא: מבוגר אדם לא בריא וכו
אח שליאו קיי, ממי אתה שמעת?
אתה מוכן להגיד לי מה הרבי מבעלזא עה לך משהו רע?כולם יודעים שיולי אדלשטיין נפגש עם הרבה מבעלז שליט"א ע"מ לשכנעו שיזהרו, ולא הצליח. אם הפ עושים לפי הרבה שלהם - מצויין להם, כנראה זה מה שהם צריכים לעשות, אבל אני שומר 4 מטר מחסיד בעלז.
איני יודע מי הגדול, הרבי שליט"א מהקרי' מרעיש עולמות שישמרו על ההנחיות, אוסר להיכנס למוסדותיו ללא מסיכה וכו'!והרב שלנו אמר לא לעשות ואני שייכת לויזניץ הגדול
ועדיין אין קשר בין לשמור על מסיכה וכו ובין לעשות בדיקות וע"י לסגור מוסדות חינוך וסגר וכואתה מוכן להגיד לי מה הרבי מבעלזא עה לך משהו רע?
אני היחיד שאכפת לו שמתייחסים לשמועות בעניין הזה כהלכה למשה מסיני?
איני יודע מי הגדול, הרבי שליט"א מהקרי' מרעיש עולמות שישמרו על ההנחיות, אוסר להיכנס למוסדותיו ללא מסיכה וכו'!
אני גם חושב ככה ואפ, שאני נהוג להגיב הגבתי הפעם כי נמאס לי מכל הזלזול ברבנים ואדמו"יםטוב אני פורשת ואני מודיעה את זה בקול כי אם הקורונה חשובה יותר מלזלזל ברבנים חשובים שהם לא שיכים לנו או שטוענים אחרת ממה שהרב שלהם אמר אז אני חושבת שאנשי פרוג צריכים לעשות תשובה גדולה במאוד
לא שמועות, שמעתי את זה מכמה וכמה ידידים חסידי בעלז, שההוראה היא לא ללכת עם מסכות ורק החולים והזקנים ייזהרו [הסיפור עם יולי- לא מהם, זה אולי שמועות], אני מקבל את זה שהם צריכים לנהוג כרבם רק מאז הקשר שלי איתם - רק בטלפון.אתה מוכן להגיד לי מה הרבי מבעלזא עה לך משהו רע?
אני היחיד שאכפת לו שמתייחסים לשמועות בעניין הזה כהלכה למשה מסיני?
לערב איזה עסקנים או רב בקהילה אליה הוא מישתייך..........חולה שיש לו תסמינים
(היה חום, שפעת, חולשה קשה מאד במשך שבועיים. עכשיו טוען שמרגיש טוב מאד רק עדיין חולשה וטעם וריח אין)
לא רוצה לעשות בדיקה כי יצטרך להיות בבידוד. והוא כבר מרגיש יותר טוב!! אז למה??
היום אפילו היה בבית כנסת, וטוען שהוא רחוק משאר המתפללים.
ויש לו משפחה בבית שאף אחד מהם לא בבידוד!!
אנחנו ממש בהלם.. וחוששים שעוד ועוד נדבקים השם ישמור
ניסינו לשכנע אותו להיבדק, הסכים , התקשר למרפאה ואמרו שהתסמינים חשודים ושולחים לו מדא לבית
הוא לא מוכן שיעלו אליו לבית אנשים מכוסים כי מתבייש שהשכונה תתרחק ממנו.
תכל'ס פירטתי את כל זה כי אני צריכה רעיון
למרפאה שלו יש את הפרטים שלו שביקש בדיקה, רק שהם לא הפנו למד"א ואיפשהוא זה לא התקדם.
האם אנחנו יכולים לפנות למד"א עם הפרטים שלו ופשוט לבקש שיעלו לבדוק אותו?אני מאמינה שאם יגיעו לא תהיה לו ברירה
וגם יוכל לחשוב שזה מהמרפאה ולא אחרים ששלחו לו בודקים בכוח.
אשמח לכל רעיון לנסות להציל את מי שעוד לא נדבק![]()
חבל שאתה מפרשן זילזול, מדובר באדמו"רים שאני אישית הצטופפתי בטישים שלהם לחזות בעבודת קדשם, אבל כאב לי שבכאלו דברים מסתמכים על שמועות!מכל הזלזול ברבנים ואדמו"ים
אני בהחלט שואלת את השאלה הנל מכיון שמענין אותי לדעת מה עומד מאחורי הדברים כשידוע לכל הסכנה שבדבר לא יתכן שרב יגיד לאדם להתעלם ולסכן עצמו ואחריםאם אדם טוען שהרב שלו אומר לו כך אין להגיב לו כך, למרות שגם אני הקטן לא מצליח להכיל את זה.
רק @עיניים צוחקות , אנא שימו לב לכל מה שהרב אמר בעצמו, ואם יש ספק קל שבקלים לשאול אותו!
אם לא כך - האחריות עליכם!!!!!!!
והיא כבדה מאאאאאאאאאאדדדד!!!!!
לא לומר פשוט לדווחומה אני יאמר למול קרוב משפחתי שיוצא שבוע אחרי שהיה לו חום ולא הרגיש בו טעם וריח, יוצא ובא, הולך לספא, וכו'.
והרבה מקרובי משפחה שלי שיוצאים ונכנסים, ואף שיש להם מבודדים, או שישבו עם חולים ממשיכים כאילו רגיל.
סוף סוף תשובהלערב איזה עסקנים או רב בקהילה אליה הוא מישתייך..........
אם זה חשוב לך - היו הרבה בתחילת השרשורסוף סוף תשובה![]()
שכל חסיד וכל אחד יעשה את הוראת רבולא שמועות, שמעתי את זה מכמה וכמה ידידים חסידי בעלז, שההוראה היא לא ללכת עם מסכות ורק החולים והזקנים ייזהרו [הסיפור עם יולי- לא מהם, זה אולי שמועות], אני מקבל את זה שהם צריכים לנהוג כרבם רק מאז הקשר שלי איתם - רק בטלפון
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים