טוב, אני חושב שהדיון הזה הגיע לנקודת מיצוי, אבל אני חושב שיש פה איזו עקשנות שאינה במקומה.
אני אתייחס להודעה הראשונה שכתב ידידי drvvv בתחילת האשכול, כדי להציג את העניין.
נכתב ע"י drvvv;283274:
התפקיד שלנו הוא לא להחזיק מוזיאון עבור ההיסטוריה של עולם האינטרנט...
- לא עושים היום תמיכה בקיר לטלפונים ישנים.
- סרטים שומרים היום בפורמטים מתקדמים.
- מוזיקה שומרים בnp3, ואין בנגנים מקום לדחוף קלטת (ניסיתי
.
- דיסקים צורבים היום ב-dvd למרות שאין לכונן רגיל אפשרות לקרוא אותו.
- מצלמות מצלמות בפורמטים חדשים.
- לאופיס 07 יש גירסאות קובץ חדשות שלא נתמכות בישנים (וזו תוכנה שעולה הרבה כסף

- ולעולם לא תחשוב לבנות תוכנה שתתמוך בדוס, או בקודמיו.
ככה בדיוק אין סיבה שאנחנו נתמוך בדפדפנים שיצאו לפני 10 שנים (ולדעתי גם תאימות ל5 שנים אחורה זה די והויותר מדי
...
אני לא מכיר הרבה ענפים שעושים תאימות אחורה כמו באינטרנט, במיוחד לא כשהכל בחינם, ולשדרג זה סיפור של פחות מ-10 דקות.
אין שום סיבה בעולם שאני יבזבז שעות מזמני בשביל אנשים ארכאיים ועצלנים עם קבעונות פסיכופטים...
כמו שאפשר להבין, יש פה טענה שIE6 הוא דפדפן "עתיק" ואין סיבה לתמוך בו, בפרט לאור העובדה שבאף תחום אין דרישה לתמיכה לאחור לכל-כך הרבה שנים.
אז בואו נבדוק באובייקטיביות כמה תחומים.
טלפון ציבורי
בשנת 1998 היו בישראל שלוש חברות סלולאריות. בשנת 2001 היו בישראל 4 מיליון מנויי טלפון סלולארי (לעומת 2.5 מנויים קוויים

מציאות זו, באופן טבעי הפכה את הטלפון הציבורי להמצאה מיושנת ומיותרת.
למרבה ההפתעה, ניתן עד היום לרכוש טלכרטים בכל סניף דואר בארץ וכן באתר רשות הדואר ולהשתמש בהם בכל אחד מ15,000 הטלפונים הציבוריים הפזורים ברחבי הארץ.
(נקרא לזה תאימות אחורה של 9 שנים
שידורי טלויזיה
בתחילת שנות ה90 של המאה הקודמת התחיל המעבר של צופי הטלויזיה בישראל משידורי טלויזיה הנקלטים בעזרת אנטנות, לטלויזיה בכבלים.
לפי וויקיפדיה, קצב החדירה של השידורים בכבלים בישראל היה מהמהירים בעולם – תוך 5 שנים התחברו לטלוויזיה בכבלים כ־70 אחוז מבתי האב בישראל.
היום, כ-15 שנה אחר כך, עדיין אפשר לקלוט שידורי טלויזיה בעזרת אנטנה.
(תאימות אחורה של 15 שנה
צילום דיגיטלי
טכנולוגיית הצילום הדיגיטלי שתפסה תאוצה במהלך שנות ה90, הביאה לנו מצלמות דיגיטליות באיכות טובה ובמחירים נוחים כבר בתחילת שנות ה2000.
היום, כמעט 10 שנים מאוחר יותר, עדיין אפשר לפתח סרטי פילם ונגטיבים במעבדות לא מעטות ברחבי הארץ ובכל העולם.
(תאימות אחורה של 10 שנים
CD/DVD/קלטות
השקתו של אמצעי האיכסון DVD בסוף שנות ה90 בישרה את תחילת סופו של קודמו, ה-CD.
היום יותר מעשור מאוחר יותר, כשהBLURAY כבר יורש את מקומו של אביו, ממשיכות חברות התקליטים למכור מוזיקה על גבי CD's (גם כשמדובר ב
אוספים של 12 דיסקים)
אין גם שום בעיה להשיג
ווקמן או
קלטות למי שמתעקש
(תאימות של... אני כבר לא סופר
מי שמעוניין להפיץ מסמך וורד, ויבחר לעשות זאת בפורמט docx החדש, עלול לגלות כי רבים לא יהיו מסוגלים לפתוח את הקובץ, ובמהרה יעבור לשמירת החומר בפורמט doc הישן והנפוץ.
אינטרנט אקספלורר
בסוף שנת 2006 השיקה חברת מייקרוסופט את הדפדפן IE7.
היום, שנתיים וחצי מאוחר יותר, אומר מנהל פורום בניית אתרים, שקודמו שייך למוזיאון ומשתמשיו זכו לתואר המפוקפק "
אנשים ארכאיים ועצלנים עם קבעונות פסיכופטים"
אני אומר, אולי הם פסיכופטים, אבל אני יאפשר להם להשתמש באתר שאני בונה.
אני לא אבנה את האתר
עבור IE6, אני אבנה אותו בהתאמה לדפדפנים החדשים, ואעמוד בכל הסטנדרטים והתקנים. אבל אני אשתדל לוודא שאותם פסיכופטים מסכנים יהיו מסוגלים למצוא את דרכם באתר. אולי אני אמליץ להם לעדכן את הדפדפן, אבל אם הם יעדיפו שלא, הם עדיין יוכלו לנווט בין הדפים ולקרוא את תכנם.