דרוש מידע עיכוב פתיחת סמינרים ירושלים

מצב
הנושא נעול.
מה הי קורה, אם כשסמינר גור נפתח, האדמור מגור היה ממשיך לשלוח את נכדותיו לסמינר שרנסקי, אתץ חושבת שסמינר גור היה איפ השהוא היום?
מה קרה כשהאדמור מבויאן שלח את בנותיו ללמוד בגור,
ובנות הקהילה אצלו לא הלכו לשם.
הן הבינו מצויין שהמקום שלהן זה לא בגור,
הבתים שהן הולכות להקים לא תואמות את החינוך שם,
הלכו בשמחה למקומות אחרים.

עוד משהו
בסמינרים הבינונים יותר, מגיעות ספרדיות מעולות
שמרימות את הרמה של הכיתה.
קראתי נכון?
הציבור הספרדי מקריב את בנותיו כדי להעלות את הרמה של האשכנזי,
רק כדי להתקבל לסמינר בינוני?
לא הגיע הזמן שהמעולות של הציבור הספרדי יעלו את הרמה של הציבור הספרדי?
ומה יהיה אז עם הבינוניות של האשכנזים?
שיסתדרו!...

בלת"ק
לפני כמה שנים יצאה שמועה שסמינר אשכנזי בבני ברק הולך לפתוח כיתה לספרדיות
באותו זמן למדתי שם , איזה בלאגן היה על זה, כל הספרדיות בכיתה: "מה זה הגזענות הזאת???" "חוצפה!!!!"
וניסיתי להבין בהגיון בלבד
לפתוח כיתה חסידית בסמינר ליטאי זה לא גזענות- ההפך, זה הכי טוב שאפשר.
אבל כיתה לספרדיות זה כבר גזענות מטורפת.
ועוד נקודה, תמיד שמעתי את חברות שלי הספרדיות מתלוננות שהן צריכות ללמוד דינים של אשכנזים וזה בכלל לא רלוונטי להם.
אז הנה- עכשיו יפתחו כיתה שבא ילמדו את שיני הספרדים, יבחנו עליהם וזהו, מה שהן צריכות לחיי המעשה.
אבל לא, זה כבר גזענות

כמובן שזה רק היתה שמועה בעלמא.

ועוד דבר , שאלה שחשבתי לעצמי כמה פעמים
אם אשכנזיה רוצה להתקבל לסמינר ספרדי מעולה , יקבלו אותה?

אם ליטאית תרצה להתקבל לסמינר ויזניץ, לא יודעת למה, כי הרמה שלו גבוהה, כי המורות שם מדהימות, כי סתם בא לה, יקבלו אותה?
יש לי חשש שלא, זה נקרא גזענות?

בלת"ק
באותו זמן למדתי שם , איזה בלאגן היה על זה, כל הספרדיות בכיתה: "מה זה הגזענות הזאת???" "חוצפה!!!!"
וניסיתי להבין בהגיון בלבד
לפתוח כיתה חסידית בסמינר ליטאי זה לא גזענות- ההפך, זה הכי טוב שאפשר.
אבל כיתה לספרדיות זה כבר גזענות מטורפת.
ועוד נקודה, תמיד שמעתי את חברות שלי הספרדיות מתלוננות שהן צריכות ללמוד דינים של אשכנזים וזה בכלל לא רלוונטי להם.
אז הנה- עכשיו יפתחו כיתה שבא ילמדו את שיני הספרדים, יבחנו עליהם וזהו, מה שהן צריכות לחיי המעשה.
אבל לא, זה כבר גזענות

כמובן שזה רק היתה שמועה בעלמא.

ועוד דבר , שאלה שחשבתי לעצמי כמה פעמים
אם אשכנזיה רוצה להתקבל לסמינר ספרדי מעולה , יקבלו אותה?

אם ליטאית תרצה להתקבל לסמינר ויזניץ, לא יודעת למה, כי הרמה שלו גבוהה, כי המורות שם מדהימות, כי סתם בא לה, יקבלו אותה?
יש לי חשש שלא, זה נקרא גזענות?
אמנם אמרתי שלא אגיב יותר...

כל מילה!!!

למה לדעתך זו לא סביבה טבעית שלהן, אם הן נמצאות עם אותה סביבה בדיוק מגיל אפס?
המצב בבתי ספר היסודיים היום - קטסטרופה. ממש לא היינו רוצים שזה מה שיקרה בסמינרים... כולם רוצים את הסינון! גם הספרדים..

אין שום בעיה!
אבל ש-כל!! הספרדיות יהיו שם.

אם כל הסמינרים האשכנזים לא יקבלו בכלל ספרדיות יהיה הכי טוב לכולם.
יקומו סמינרים ספרדיים מעולים והכל טוב.
ה-בעיה, שהאשכנזים כן רוצים את הספרדים, ולכן לא מצליחים לקום סמינרים ספרדים טובים.

הוא לא בהכרח מעוניין בחינוך הזה.
רק שכיום כל האוכלוסיה הנחשבת הספרדית
שולחת למוסדות האשכנזיים.
(בנות רבנים והעסקונה השס"נקית במלואה)
ולמוסדות הספרדיים משאירים את כל השאר.
הוא ס"ה מעוניין ללמוד עם האליטה,
אפשר להבין אותו...
אין אימוג'י נגעל?
בכללי על כל מיני הודעות.

מה קרה כשהאדמור מבויאן שלח את בנותיו ללמוד בגור,
ובנות הקהילה אצלו לא הלכו לשם.
הן הבינו מצויין שהמקום שלהן זה לא בגור,
הבתים שהן הולכות להקים לא תואמות את החינוך שם,
הלכו בשמחה למקומות אחרים.
הקבלה לא נכונה,
אם חסידות בויאן תפתח סמינר, והאדמור לא ישלח לשם את בנוונתיו,
אז ההקבלה תהיה זהה...

חבל מאוד שזאת הגישה
כבר כמה עשרות שנים שיש בעייתיות עם הקבלה של בנות ספרדיות למוסדות ליטאים והמון בלגן סביב.
וחבל שלא יוצאים מהלופ הזה, וכל שנה חוזרים לאותו סרט
המשפחות הספרדיות המעולות לא מרימות את ראשון בגאון והולכות לסמינרים ספרדים שנפתחים וכך זה ממשיך להתגלגל... וגם בנות ספרדיות מעולות צריכות להילחם על המקום שלהן בלי שום סיבה.
אם שנה אחת כל הספרדיות יעזבו את המוסדות האשכנזיים שעושים להן טובה ויחזקו את הסמינרים הספרדים החלשים בנוכחותן של הבנות הטובות הכל יכול להיראות אחרת.

יובהר כי אין לי שום דבר נגד קבלה של ספרדים למוסדות אשכנזיים ואני בעד כיתות מעורבות (זה לא מה שקורה היום במיוחד לא אצלנו החסידים וחבל) כי זה ממש לא משנה משום כיוון איפה הסבא רבא שלכם נולד וכולנו שווים.

אבל צריך להבין,
שזה לא שהספרדיות לא מתקבלות בגלל שהן לא מספיק טובות אלא בגלל העדה שלהן (למה? לא יודעת).
וזה לא אמור להשתנות בשנה הבאה או בעוד 10 שנים.
מנהלי הסמינרים האינטרסנטים כמובן גם לא ישנו את דעתם באותו טווח זמן.
ולכן הפתרון הוא לא לנסות לדחוף בכל שנה אחרי שנה.
דרך אגב זה מה שעשו בישיבות לבנים וזה הוכיח את עצמו מעולה. למה שאצל הבנות זה לא יקרה גם?

ה_ישראל_היום_על_האפליה_במוסדות.jpeg

רוב ככל הציבור הספרדי החרדי, הם בנים להורים 'מתחרדים', סוג של הגיעו 'מחוץ לארץ'
כבת להורים מתחרדים, שהגיעו מעיר חילונית במרכז לבני ברק, הרצון להיות חלק, להיות שייכים לקבוצה ה'נכונה'
כשספרדי ממוצע שולח לחינוך ספרדי הוא מרגיש קצת כמו מצורע, לא רצוי, לא ראוי.
כל הבניין בסמינר איקס ורק את בסמינר ואי.
במחילה מכל מי שלא מבין מה הבעיה של הספרדים, לא הייתם רוצים להיות במקום הזה.

זה הסיבה שהורים עושים מאמצי על כדי להכניס את הילדים שלהם 'לתוך השורה' שלא ירגישו את תחושת המצורע

תגידו שהם מרגישים גם במוסדות האשכנזים לא מספיק מחוברים? נכון, אבל עדיין יותר טוב מתחושת החדלון כשאת פוסעת כל יום לבד לבית ספר לספרדיות שלא הצליח במשך עשורים להכניס לשעריו יותר מ 20 בנות בכיתה, וגם הם בדר"כ ממשפחות לא משופשפות בחברה,
להיות זו שכשאת אומרת את שם המוסד שלך, את מורידה לעצמך נקודות ביחס לחברה.
זו תחושה שגורמת לדור הבא להרגיש נחיתי, ולרצות בכל כוחו שבניו לא יחוו את זה.

הלוואי והייתי מצליחה למצוא פתרון לבעיה הזו :)
(תגידו שגם בנות הרבנים והמשפחות הטובות ישלחו לחינוך הספרדי? באמת צריך קבוצה גדולה של אנשים עם כתפיים רחבות ותחושת שליחות שיסכימו להקריב את הנוחות שלהם בשביל הספרדי הממוצע ומטה)

נערך לאחרונה ב:
אין אימוג'י נגעל?
הכל מגעיל.
ואגב זה אותו סיפור אצל האשכנזים.
גם בנות אשכנזיות
עומדות כעניות בפתח
בשביל להתקבל למקומות הנחשבים
ולא למקומות שמתאימים להם.
נכון במספרים נמוכים יורת.
אבל בהחלט קיים.

לא. אם לא מקבלים אף אחת.
כמו בעלזריות שלא הולכות לליטאי.
אבל אם מקבלים חלק, ומתחילים עם אחוזים, אז זו גזענות.
מה זה אחוזים? טובה תקבלו, לא טובה אל תקבלו.
כשנסתי להסביר את הענין לחברה היא טענה לי בכל תוקף שלא לקבל ליטאית לסמינר חסידי זה לא גזענות
אבל לא לקבל ספרדיה לסמינר אשכנזי זה כן גזענות
שאלתי אותה מי נתן לספרדים את הבעלות על הגזענות
כי לפי לא ידוע לי שהגדרה של גזענות זה רק כלפי מי שמוצאו מארצות ערב

רק שימו לב שכולם פה טוענים שאת הספרדיות הטובות הסמינרים מקבלים..
מה שאומר שהטענות על גזענות לא נכונות!! אלה שלא מתקבלות הן הפחות מתאימות ופחות טובות! (כמובן שיש מקרים שנופלים בין הכסאות, אבל אני מכירה אינספור מקרים אשכנזים כאלו!! של למשל בכורות אשכנזיות מעולות שלא היה להן סיכוי כי הן ממשפחה לא מוכרת)
וזה שיש יותר ספרדיות בבית - זה כי הציבור הספרדי הרבה יותר גדול והרבה יותר מגוון!!! וכמות הסמינרים הספרדים קטנה ביחס לציבור הענק הקיים בירושלים!
ובאופן טבעי יותר הגיוני שיהיו בנות ליטאיות אשכנזיות שיתאימו לקריטריונים של סמינר ליטאי מבנות ספרדיות..
ואגב - מנטליות זה גם סוג של קריטריון, שאפשר לא לאהוב - אבל מה לעשות רוב ההורים ששולחים לסמינרים המסוננים מעוניינים בזה

הקבלה לא נכונה,
אם לדייק: נכונה, אבל לא מדוייקת.
אגב,
אם נדייק את ההקבלה שבין המבנה הארגוני של חסידויות לספרדים,
האם החסידיות ישלחו להיכן שבנות העסקונה הולכות, או להיכן שבנות האדמור הולכות?
אני די משוכנע שבנות העסקונה ילכו לאן שבנות האדמור.
כלומר, בת הדמות הרוחנית היא הקובעת,
למה אצל הספרדים משפחת דרעי מסמלת משהו?
אני די משוכנע שאם השיח יעבור למשפחת מזוז, כהן, יוסף וכד', יתכן שדברים יתחילו להיסדק.
[כלומר, דרעי לא שווה את זה שידברו עליו... בעיניי בכ"א]

המצב בבתי ספר היסודיים היום - קטסטרופה. ממש לא היינו רוצים שזה מה שיקרה בסמינרים... כולם רוצים את הסינון! גם הספרדים..
ברור. לא ספק.
אני רק באה לסבר את אוזנה למה לבת ספרדיה נח מאד בסמינר אשכנזי.

הקבלה לא נכונה,
אם חסידות בויאן תפתח סמינר, והאדמור לא ישלח לשם את בנוונתיו,
אז ההקבלה תהיה זהה...
לא נכנסת כלל לדיון עצמו
רק דיוק קטן
לבויאן יש סמינר (אמנם קטן ולא מוכר)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה