בשביל להערייך את המחיר צריך קודם כל לדעת "למה את נכנסת"
כשמדובר על ספר שהוא גם מעוצב גם מעומד וגם משולבות בו המון תמונות בתוך הטקסט הרץ כשיש גם עבודה על התמונות,
מדובר בשעות שעות שעות שעות של עבודה....
בלי לדבר על זה שפתאום הלקוח רוצה לשלב חלק מהתמונות באפקט של קלף עתיק והן צריכות עיצוב ממש בפני עצמן,
או שפתאום תמונה שהתפרסה על חצי עמוד הלקוח מבקש להעביר למיקום אחר והכ----ל זז,
ואח"כ יש 2 תמונות שהוא ביקש שיהיו "יחסית בקטן" ומתברר שצריך להגדיל אותם פי 2 ושוב... הכ---ללל משתנה...
וזה כמובן בתנאי שעובדים נכון, ומקפידים מאד לעגן את כל התמונות וכיתובי התמונה בטקסט הרץ כדי שהכל יזוז עם הכל... כי אחרת....
לשם אמדן זמן, ספר כזה שכלל סה"כ
רק 80 עמ' לקח לי 65 שעות!
(ואני נחשבת די זריזה)
רק שיש לקחת בחשבון שהזמן הזה כלל גם את כל--- השינויים של אחרי ואחרי... וברגע האחרון.......
ואל----פי סבבי תיקונים....
תשני/ תגדילי/ תוסיפי לפרק הזה גם ת'תמונה הזו והזו והזו שהעברתי לך כרגע במייל/ תעבירי את התמונה הזו מפה לשם / ולפני שזה יורד סופית לדפוס לפרק הזה תוסיפי את קטעים 1 ו 2 מהמייל ובהקדמה תוסיפי 3 עמודים להסכמות שעוד יגיעו בהמשך../ אה ושכחתיי בתמונה x צריך למחוק את הסבתא והדוה בצורה שלא יראו שמחקו/ ובתמונה y יש המון קרעים על הפנים של האנשים תתקני אותם, בצורה שלא ישימו לב זו תמונה מאד עתיקה ונדירה....
קחי את כל זה בחשבון בתמחור,
כי ספר כזה מטבעו מזמן המון שינויים...
ומאד קשה ובלתי הגיוני לריב עם לקוח כל רגע על כל שינוי
ש"זה לא נכלל בתמחור הראשוני שלי"
לכן פשוט כדאי לקחת את זה בחשבון מראש בתמחור ולמנוע הרבה עגמת נפש כשאת מוכנה מראש לכ שזה מה שיקרה....
2 הצעות לחישוב התמחור:
או: מחיר לעבודה על כל תמונה כפול מס' התמונות.
מחיר לעימוד בסיסי של גריד + שערים פנמיים.
מחיר לעיצוב כריכה.
ומחיר לפי עמוד נניח 15 ש"ח לעמוד -
לעימוד ראשוני,
מה שאומר שכל שינוי בסדר התמונות אחרי עימוד זה יתומחר בנפרד לפי שעה.
הסיבה היא שבספר כזה אי אפשר לתת 2 סבבי תיקונים כמו כבל
עימוד רגייל,
כי כל סבב תייקונים שכולל שינויים כמו שפרטתי לעיל זה בעצם לעמד מ-ח-ד-ש...
וכמובן בנוסף לכל זה מחיר לפי שעה לכל דבר נוסף שידרש...
שיטה ב':
אני הייתי מתמחרת ספר כזה פשוט לפי שעות עם הערכת זמן מוגזמת של שעות כדי לכלול כל תרחיש... ואם הלקוח יתברר בסוף כלקוח מסודר ויצא בפחות... הרויח...
כמו כן כדאי מאד לשים לב בכזה פרויקט מורכב
להדגיש ללקוח שוב ושוב מספר נקודות:
א. כלללל... התמונות צריכות להיות אצל המעמדת כבר בתחילת העבודה, אח"כ אם ירצו להוסיף תמונות, זו תהיה בעיה וכמעט תמיד זה יתאפשר רק בכפולות עמודים שיתווספו באמצע ולא בטקסט הרץ (אלא אם כן נשאר מקום לקראת סוף הפרק)
ב. גודל התמונות הוא לפי הגריד שנקבע בהתחלה,
אם הוא רוצה כל תמונה בגודל אחר עליו לציין כבר בהתחלה, על כל תמונה את הגודל שהוא מעוניין בערך בסנטימטרים אח"כ לא יהיה נעים שיצטרכו להגדיל/להקטין 200 תמונות ולמקם אותם בצורה טובה מחדש...
ג. כמו בכל ספר, הטקסט צריך להיות סופי!!! ההגהות אח"כ יכולות להיות של מילה שתים או של שגיאות כתיב, אבל הוספת קטעים יכולה לשגע את כל הספר, ובמקרה הזה זה הרבה יותר "מסבך" מספר רגיל!
נ.ב.
--- אפשר להציע לקוח שהספר יהיה בנוי
לא בצורה של תמונות משולבות בטקסט הרץ
אלא, שבעמודי תמונות יהיו רק תמונות (וכיתובי תמונה) ללא טקסט רץ,
ויהיו לעומת זאת ביניהם עמודים שהם רק טקסט רץ
היתרון בשבילו שזה מקל על העבודה בהרבה הרבה,
ולכן זה אמור להוזיל את עלות העבודה משמעותית
והעימוד של זה כמו גם השינויים שתארתי לעייל רובם לא מסבכים כלל!
המון המון המון הצלחות!!!

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //