א. באמת פרנקריהל של פונטביט לא כ"כ יפה. הם סתם עשו אותו כדי לצאת ידי חובה שיהיה להם פרנקריהל, אבל הם לא באמת השקיעו בו (אם תבקשי המלצות לטקסט רץ לא נראה לי שזה מה שהם ימליצו

ב. זה שמוכרים עם דגש הוא לא אופן-טייפ, ולא רק שהוא לא אופן-טייפ, אלא שאי-אפשר להשתמש בו בוורד (אלא אם כן את משתמשת בוורד 97 ומטה

, ונראה לי שגם באינדיזיין.
הסיבה היא שמיפוי התווים של דגש לא נתמך ע"י וינדוס.
ג. דגש לא צריכים אופן-טייפ, כי לדגש יש מנגנון פנימי של מיקום ניקוד מתקדם (הגופנים שלהם גם כוללים טעמי המקרא

.
ד. מי שבכל-זאת רוצה להשתמש בגופני דגש בוורד, צריך תוכנה לעריכת גופנים, כדוגמת font Creator (ניתן להורדה ל30 יום

או FontLab. שם הוא פותח את גופן דגש, פותח גופן שנתמך ע"י WORD (מרים למשל

ומעתיק מפונט דגש לתוך הפונט 'מרים' את כל הא"ב לפי הסדר, אח"כ שומר בשם שונה (צריך לשים לב גם לשנות את כל שמות הגופן שם פנימי, שם תפריט וכו')
ה. לפי מה שאמר לי יהודה ברום (yehuda) שהופך לפלרון את הגופנים לאופן-טייפ, וויסמאן משווק את גופני פלרון האופן-טייפ.
ו. על-ידי תוכנת microsoft Volt (אפשר להוריד בחינם מהאתר של מייקרוסופט

אפשר להפוך לבד גופנים לאופן-טייפ. (לא חוקי בגופנים מסחריים, אך בגופנים של חברות שלא קיימות היום, או בגופנים שמותרים לשימוש חופשי כמו גופני קולמוס למשל, אין שום בעיה חוקית עם זה

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //