נכתב ע"י sh12;1370874:לצערינו,
הלכתית אסור לתבוע את המעסיק על "הלנת פיצויים" - על הריבית.
ולכן מעסיקים חרדים חוגגים עם זה...![]()
כנ"לנכתב ע"י מיכל123;1371822:כבר מתחיל להמאס...![]()
![]()
מה כוונתך?נכתב ע"י קקטוס;1370878:מה עושים כשחברת הביטוח גוררת רגלים?
נכתב ע"י מיכל123;1371822:כבר מתחיל להמאס...![]()
מאותה הסיבה שלצערינו המעסיקים מרגישים מחויבים לתת לעובדת חרדית זמן , זמן "להתפלל שחרית, מנחה ברכת המזון וכו'" ולכן העובדות חוגגות עם זה....
כמה זה רע כשסוחטים את הצד השני על ידי "שמירת ההלכה".
נכתב ע"י נפוליאון;1371985:בלהכה היהודית נאמר שפועל לא מברך ברכה רביעית בברכת המזון, וגם תפילות הוא צריך להתפלל בקצרה. אין לו רשות לרדת מהנדבך (בימינו לזוז מהעמדה בפס היצור) בשביל לקרוא את שמע.
ובכלל לא ברור אם יש צורך לתת לאשה זמן לתפילה על חשבון המעסיק, שתעשה את זה על חשבון ההפסקה.
ולגבי החרדים, אני מכיר מעסיקים רבים חרדים שאינם זזים כקוצו של יוד מהחוק, גם זו עבירה חמורה של "לא תלין פעולת שכיר".
אין זה מצדיק שמעסיק שמוכן שהעובד יתפלל על חשבון שעות העבודה שילין את שכר עובדיו.
מה שמובן לרוב המעסיקים החילונים, שמקצים זמן תפילה לעובדיםנכתב ע"י מיכל123;1371996:נכון מאד.
כמו שזה לא מצדיק ששכיר שמוכן שהמעסיק ילין את השכר שלו, שיתפלל על חשבון זמן העבודה.
ומכיון שהרבה מאד מאד מתנהלים כמו שנראה להם הגיוני, כך חלק מהמעסיקים מתנהלים כמו שנראה להם.
נכתב ע"י טוליפ;1372020:מידי יום נפתח פה דיון חדש על 'זכויות העובד' כאשר אני הייתי שכירה לא הכרתי את הזכויות הללו, ובד"כ הסתדרתי מצויין. בדיקות הריון/ ביקור רופא קובעים לפני/אחרי העבודה, אולי יש בדיקה אחת ל שאפשר לעשות רק בבוקר אבל 20/30 שעות בהריון רגיל אין כל כך הרבה שעות בדיקה שימלאו את זה. תפילה - בבית/באוטובוס מה פתאום שהמעסיק צריך לשלם לי על הזמן הזה (אולי תפילת מנחה לגברים שעובדים יום שלם זה די ברור אבל חוץ מזה..)
ובכלל אני חושבת שמי שיש לה עבודה צריכה לשמור על זה ועל התדמית שלה, ולא שהמעסיק יאמר לעצמו נמאס לי, אני לא מעסיק יותר חרדית/אישה נשואה וכד'
נכתב ע"י קקטוס;1372006:מה שמובן לרוב המעסיקים החילונים, שמקצים זמן תפילה לעובדים
לא מובן למעסיקים שנקראים חרדים, שמחפשים למצוץ את העבד עד הסוף, וחושבים שהם יקבלו תפוקה טובה יותר, והם טועים בגדול.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים