N
neomy21
אורח
- הוסף לסימניות
אם אני רוצה לצלם בתוך אולם
או מקום סגור
לא מקום גדול
מספיק לי פלאש על המצלמה?
תודה רבה!!
או מקום סגור
לא מקום גדול
מספיק לי פלאש על המצלמה?
תודה רבה!!
תודה על התשובה המפורטת.מה את רוצה להשיג מהפלאש?
עוד אור?
חסר לך תאורה על המצולם?
תנסי להגדיר לעצמך מה את צריכה, מאיזה כיוון, ולאיזו תוצאה את מכוונת.
בהרבה מקרים באולם קטן, העלאת האיזו, בלי שימוש בפלאש בכלל, או שימוש ממש מינורי, כפלאש מילוי קטן, יכולה להביא לתוצאה טובה יותר מאשר פיזור תאורה, הקפצות למינהם מהתקרה, ושאר פטנטים.
כמובן שצריך לדאוג לאיזון צבע של הפלאש על ידי ג'ל (סוג של צלופן שמכסים באמצעותו את הפלאש, ומאזנים את צבעו לצבע הכללי של התאורה בחדר)
אם את מפחדת מלהרים את האיזו (לא כדאי לפחד) אז או שתפזרי פלאשים בצורה חכמה בחדר (יש חדרים שאפשר להאיר אותם בפלאש בודד או בשניים) או שתשתמשי בפלאש ישיר, ותקבלי תמונות שטוחות, רקע כהה, וסטייל של פפראצי.
6Dאיזו מצלמה?
אם את מצלמת בצבע אוטומטי עם פלאש - התמונות יוצאות צהובות כי המצלמה מכוונת את הצבע בהתאם לפלאש (מחממת את הגוון מול הפלאש הקר) ואז כל מקום שלא נשטף בפלאש באופן משמעותי - עובר בעצם רק את החימום בלי הקירור המאזן של הפלאש
אם את מצלמת ללא פלאש והתמונות צהובות - את לא מכוונת נכון את הצבע
כך או כך - כווני לפי קלוין ידני
לגבי ISO - אם את מצלמת בISO 100 את צריכה לפזר הרבה פלאשים.. איזו מצלמה זו שאת לא מעזה להעלות את הISO? זה קצת מוזר, מצלמות נורמליות היום מאפשרות שימוש חופשי בISO 1600-3200
היי נעמי בין הממחים הכי גדולים פה לאירועים ובכלל זה מאיר ( שעונה לך לכל השאלות במקצועית )תכלס מה אומרים המבינים
ללכת לקנות פלאש או לא?
איזה עוד שימוש יש לפלאש שמובנה על המצלמה?
אויי לא התכוונתי בכללהיי נעמי בין הממחים הכי גדולים פה לאירועים ובכלל זה מאיר ( שעונה לך לכל השאלות במקצועית )
כדי לך לקרוא בעיון את מה שהוא כותב ( צרם לי מאוד שאחרי התגובה שלו כתבת - מה אומרים המבינים .. )
באמת מה תעשי עם פלשים בלי לדעת להשתמש בהם ??( לא מתקיפה אותך רק שימי לב.. )
וגם אני עם 6D אין בעיה לעלות לה את האיזו
ואין למצלמה הזה פלש מובנה ( הכוונה לפלאש שקופץ מהמצלמה עצמה ) יש לי את המיקום שאפשר להכניס משדר או פלש חיצוני
( נקרא הווט שוו או שכותבים את זה אחרת כנראה שהתכוונת לזה )
לגבי המעלות K את צריכה לראות לפי הנתונים בשטח ולפי זה לאזן
המון הצלחה
רק מאד?לא חושב שהיא התכוונה למשהו מעליב
תכלס, יש מחשבה כזאת של 'נקנה זה וזה ונפתור את הבעיות' (ע"ע מצלמה משוכללת)
לוקח זמן להבין שליצור תמונה טובה זה להרכיב לגו, לאזן צבע כאן, למלא תאורה שם, לברוח מסינוור פה ולהימנע ממריחה שם
וזו תורה שדורשת הבנה טכנית, להתחבר לטכניקה ולהבין תהליכים
פעם שאלתי את העוזר שלי: הרגשת פעם כמו אור של פלאש? איך ירו אותך החוצה, עברת דרך מטריה שפיזרה אותך, פגעת בקיר שצבע אותך וזרק אותך חזרה בזוית שונה ואז הגעת לאובייקט ופגשת שם אור נוסף קשה שהגיע מפלאש אחורי ורבתם על האובייקט..?
חייבים להתחבר ולהבין את האור
מאוד (לא) פשוט.
ואם אני יעלה איזו כשאין מספיק אור ישאר ויהיה יותר גרעיניות לא?תוספת למה שאמרו מעלי:
גרעיניות יכולה להיות בתמונה גם באיזו 100. (!)
זה יקרה כשאין מספיק אור.
כן, אבל לא אמרתי את זה כדי שמעכשיו תישארי על איזו 100.ואם אני יעלה איזו כשאין מספיק אור ישאר ויהיה יותר גרעיניות לא?
אפילו שיש גרעיניות??טיפ ראשון
תעלו איזו
טיפ שני
תעלו עוד קצת איזו
טיפ שלישי
תפסיקו לפחד מהאיזו
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //