יעזור לך מתכון של פולנים? כלומר לא מדוייק.מחפשת המון זמן הדרכה עם כמויות ברורות להכנת פלפל ממולא בתנור ולא על האש כדי להריץ כמות גדולה
קצת נאבדת עם הכמויות של הנוזלים מה נכון ואיך יצא טוב
אשמח למתכון או הוראות
תודה גדולה מראש
אשמח ונעשה ניסוי...י
יעזור לך מתכון של פולנים? כלומר לא מדוייק.
אם כן - בכייף!
מקווה שיהיה לך לעזר. ומקווה גם שאת רוב הדברים שאני לא כותבת - את יודעת אותם.אשמח ונעשה ניסוי...
יצא מושלםמקווה שיהיה לך לעזר. ומקווה גם שאת רוב הדברים שאני לא כותבת - את יודעת אותם.
* פלפלים אדומים -
- להשרות עם מים וסבון, לחתוך את הראשים(לשמור אותם לסוף), לשטוף מבפנים עם זרם מים חזק וסבון.
להכניס למיקרוגל לחמש דקות על חום גבוה-בינוני, עד שהם קצת מתרככים.
- 2-3 פלפלים אחרים+בצל - טוחנים כמעט לרסק, ומטגנים קלות עם שמן ומלח(אפשר גם במיקרו)
אני עושה את הכל תוך כדי שהאחרים במיקרו. לא מבזבזת זמן באמצע ולו לרגע.
*אורז מבושל בכמות של 3 כוסות לפחות - אני עושה פרסי עבה, הוא מתאים בעיניי לממולאים. מצננים קצת.
*מכינים רוטב:
- מטגנים בצל , עגבניות(אפשר גם זקנות),
- מוסיפים: מים חמים, המון רסק עגבניות משובח(אצלי שימורים מתכת גדול, הסוג הטוב), מלח, פלפל, סוכר חום.
- נותנים לזה לרתוח.
- טוחנים בבלנדר יד.
- מתקנים טיבול.
*בקערה מערבבים:
- אורז מבושל.
- עוף טחון טוב ומופשר(לא חייבים אם לא אוהבים בשרי או שרוצים אותו פרווה).
- 3/4 מהרוטב הטחון.
- הפלפל והבצל המטוגנים.
- מערבבים טוב ולאט, כדי לא לרסק את האורז(אני עם כפפת ניילון, לא לטקס! מערבבת עם היד)
*מסדרים בתבנית:
-פורסים 2 ניירות אפיה בתבנית תנור חד"פ(אני קונה את הקשיח קשיח, שלא יתמוטט בדרך לתנור).
-ממלאים את הפלפלים בתערובת.
-מעמידים אותם בצפיפות גדולה אחד ליד השני.
-מערים את הרוטב הנותר - על הפלפלים הפתוחים, ואת התערובת הנותרת - בין הפלפלים.
-מכסים אותם ב'פרחים' שלהם, כלומר במה שחתכנו בהתחלה.
-מרססים ספרי שמן קנולה, ובוזקים טיפונת מלח.
-ממלאים מים עד לרבע מהתבנית.
-מכסים בנייר כסף.
-בודקים שהבשר התבשל כראוי.
-מורידים את הניייר כסף.
-נותנים לפלפל להשחים ולהישרף קצת בגריל עדין.
אני מגישה עם סלט חי, וזאת ארוחה מושלמת בעיניי!
בתיאבון ובהצלחה!
חבל לעבוד אלף פעם על אותו מתכון.
אני עושה כמות גדולה כל שבועיים במוצ"ש, וזה יוצא חלומי מההקפאה.
מכינה כמה תבניות ביחד.
מקפיאה אחרי הקירור עם חבילת ניילון נצמד, ישר לתנור מחומם.
לכמות גדולה: לפחות 30 פלפלים, 1.5 קילו אורז, 1 קילו עוף טחון.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים