• הוסף לסימניות
תודה להעני בקר ההמקסימה!
כזו השקעה , כזה טוב לב, מתכונים טעימים ופרקטיים שגם אנשים פשוטים כמוני יכולים להכין ולהנות!!
תצליחי בכל מעשי ידיך!!
תודה לפלאפונית ולוCheerio שהגישו בכלים נאים!
מחמם את הלב!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רק ברכה;2058421:
תודה!
תודה לך הני על הנדיבות - ואת עושה זאת בשמחה ומכל הלב
תודה לעוזרות והמעצבות!!!!

שיהיה פסח כשר ושמח!!!

ובקר ---- אל תתגרי מהעוגות - את אוכלת רק ירקות :) ( כך ספרת)
אולי תלמדי אותנו איך מצליחים לאכול ירקות במקום עוגות כ"כ מוצלחות??
באמת לא קל...אבל אין ברירה....אני נהנית שאחרים אוכלים ונהנים.

נכתב ע"י מחשבת;2058427:
תודה רבה מאד על כל ההשקעה
שאלה קטנה אם לא אוכלים שוקולד בפסח מה אני כולה לעשות בסופלה במקום זה וגם בכדורי מרציפן
או יש איזה תחליף לשוקולד שאפשר לעשות דמוי?
אין תחליף לשוקולד. באמת בעיה. אז את המתכונים האלו לא תכיני.....יש עוד כל מיני אחרים מאוד מוצלחים.

• הוסף לסימניות
בהזדמנות זאת רציתי לומר תודה על כל המתכונים ושתדעי שאין כמוך את משהו חד פעמי והנתינה שלך כנראה מדבקת עם כזה עצוב מושלם תודה רבבבה ושיהיה פסח כשר ושמח

• הוסף לסימניות
תודה על התודות ....
אבל אני (כמעט) לא הייתי צריכה לעשות כלום , חוץ מ------
אז קודם כל התודה הגדולה מגיעה לגב' העני בקר , שטרחה , והשקיעה מזמנה
לצלם , לשלוח , ודאגה שתקבלנה מתכונים מושלמים מכל הבחינות !!!!!
אתן (וגם אני) באמת צריכות להלל ולשבח אותה , על זה שהיא רצתה
שהמתכונים יעלו כמה שיותר מהר , כדי שתוכלו לדעת מה לקנות וכמה ..
וכל זה איך לא ,בין סנט מוריץ ,לאקונומיקה ,ובין קרצוף לקרצוף , חשבה עלינו
מה עוד יכול לשמח אותנו , ומה עוד אפשר לשים בחברת כדי שיהיה לנו מה לאכול
בפסח ולא נרעב.

אז העני יקרה!
היה לי כיףף איתך , לאורך כל הדרך , למדתי ממך המווווןןן!!!
ובאמת אני יודעת כמה עמל ויגיעה היה כרוך בכל זה ,ותמיד היית
עם הכי הרבה סבלנות ,וחיוך , ורוגע ושלווה (גם אם לפעמים זה לא היה כמו שרצית)
והכי למדתי ממך חסד מהו...
אז מכאן אני שולחת את תודותי גם מאימי והשוויגר שלי שתקבלנה בעז''ה
לפסח את חוברת המתכונים שלך - ב-ח-י-נ-ם!!!!!!
כשהיית יכולה לעשות קופה שמנה , בחרת להביא לנו בחינם -''אין כסף'' ...
העני - את אישה מדהימה!!!

וכן כמובן אני רוצה להודות בשמי ובשם כל משפ' פרוג המורחבת
לניקית Cheerio הגרפיקאית המסורה , על העיצוב הנקי , על זה שעשית הכל אפילו בלחץ הכי גדול של טיסה וכו' , לבסוף קיבלנו עיצוב יפה ומרהיב ונקי לעין ,והכי חשוב במהירות הבזק.

מילה קטנה
שאומרת המון......

תודה
ותזכו למצוות!!!

• הוסף לסימניות
עם הכי הרבה סבלנות ,וחיוך , ורוגע ושלווה (גם אם לפעמים זה לא היה כמו שרצית)
והכי למדתי ממך חסד מהו...
המייל שלך שקוף שאת רואה דרכו חיוכים....מה כאילו גם את הבלאגן בבית שלי הצלחת לראות דרך המייל...מלחיץץץץץץץץ:(

ואגב, אל תתנו לפלאפונים להתענוו. דקה וחצי אחרי שכתבתי בפורום שאם יש גרפיקאית שמתנדבת לרכז הכל כבר קיבלתי ממנה הודעה באישי.....

• הוסף לסימניות
כבר כתבתי ובל זאת רציתי להוסיף,
אין לי מילים!
ראשית נדיבות לב שאין כמוה!- במיוחד כשאת עצמך לא אוכלת דברים כאלה!
לחשוב על כל הסגנונות ! ובמיוחד כשאינך רגילה לכך!
לענות ולהתייחס לכל אחת ואחת בסבלנות ובסובלנות מרובה!
לרצות בכנות שכל אחת תצליח ותיהנה, ותרגיש באלאבוסטע!
חושבת על כולן ונהנית מהצלחה אישית של כל תלמידותייך!
וכל זאת ללא כל תמורה!
זה כל השנה!
ועל אחת כמה וכמה לפסח!
עם כל המגבלות, אני מאמינה שכל אחת תמצא איזו נישה שתספק אותה ותרגיש שגם היא משולבת במעגל המוצלח של בקר!
לא נותר לי אלא להעריך במלוא מובן המילה!
תהי משכורתך שלימה מעם ה'!
חזקי ואמצי!
חדוי

• הוסף לסימניות
זה פשוט נפלא ומגרה ומעוצב יפה!
תבורכנה כל העוסקות במלאכה!

• הוסף לסימניות
אחת הסיבות שרציתי להעלות את המתכונים מוקדם היא שאם יהיו טעויות נגלה אותם לפני פסח ולא כשאנחנו באמצע להכין.
אז הנה טעות ראשונה כבר כתבתי למעלה. [1.5 כוסות קמח תפו"א ולא 5 כרשום במתכון הבלונדיס]
טעות נוספת- כמות הקמח תפו"א נשמט ממתכון העוגיות פקאנים ושוקולד. גם שם צריך 1.5 כוסות קמח תפו"א.

ואם תמצאנה עוד...אשמח שתעדכנו בהקדם.

• הוסף לסימניות
ואוו, את גם מגיהה עכשיו? כל הכבוד!

• הוסף לסימניות
:)די, כולם פה תפסו לי ואין כבר מה לכתוב;)
העני, תודה ענקית
וכל שאר העוסקות במלאכה שירבו כמותכן בישראל...........!!!!!!!!
אני כבר מצפה שישים והולכת ליישם.......

• הוסף לסימניות
בקר, האיטריות שלך נראות כמו איטריות אמיתיות!!!

העיצוב של החוברת ממש יפה ועושה חשק!

תודה לכולכן.

• הוסף לסימניות
אמא אני רעב

המטבח שלי כבר פסחי(להרגע! אני כבר חודש מנקה ומכבסת ועדיין לא עשיתי שום קניה לא בגד ולא נעל לאף אחד וגם לא אוכל ) כל יום אני אומרת לילדים להמתין בסבלנות למתכונים של בקר ורק אז אלך לעשות קניה של מצרכים ונתחיל לאכול.....:)
אז הנה זה הגיע תודה רבה רבה להעני היקרה! ולכל העוסקות במלאכת הפקת החוברת!

• הוסף לסימניות
תודה! תודה ! תודה!
אני כבר חודש וחצי בלי מטבח "(לרגל מטבח חדש)
חולמת לבשל ולאפות....
פעם ראשונה שיש לי תנורים לפסח
עם המתכונים האלה אני הולכת להסתער!!!!!!!!!!!!
תודה לכל העוסקות במלאכה, והתמונות מגרות!!!!!

• הוסף לסימניות
רק עכשיו ראיתי, עוד לא התעמקתי במתכונים, אבל - אין מילים, איזו נדיבות! וללא תמורה, מחמם את הלב לראות שיש אנשים שעובדים ונותנים לשני שלא ע"מ לקבל פרס,
ישלם ה' שכרך

• הוסף לסימניות
כמה נדיבות וטוב לב לאישה אחת!!
בעעצם, אני רואה שזה קבוצה שלימה מלאה בנדיבות וטוב לב.

תודה!!!

• הוסף לסימניות
בקר, את נדיבת לב מזן נדיר!!
אין מילים
ונספר לך אחרי החג כמה היה טעים!

• הוסף לסימניות
בקר, כולם מזכירים את זה שאת עושה הכל בכזו ענוה וללא תמורה
מקנאה בתמורה שתקבלי מאתו יתברך...!

• הוסף לסימניות
תודה לכולן על התגובות מחממות הלב.
עושה חשק להמשיך לתת כאן עוד.....

• הוסף לסימניות
וואו!!!!
זה נראה פשוט מדהים וטעים.
♫♪ מה נשתנה הפסח הזה מכל הפסחים?
הפסח הזה, הפסח הזה כולו ה. בקר ♫♪

תודה רבה :)

• הוסף לסימניות
ב"ה
יו..
מעל ומעבר ל - כ - ל הציפיות!
משהו שממש מצדיק ישיבה על הכיסא במקום לגמור את הידיות של הארון במטבח ;)
הני - תודה רבה!!
את מדהימה.. אני מאמינה שה' נתן לך מעל ומעבר מעל מה שתכננת, רק כי עצם הכוונה שלך, הטרחה והעבודה והלב... שאת מכניסה בכל דבר.. גרם לחוברת הזו לצאת כזו נפלאה!
ב"ה חברת לבנות מקסימות ביותר, וב"ה - התוצר באמת עלה מעל כל התכנונים... פשוט נפלא!
ישר כוח ענק לפלאפונית עם הלב הרחב ולצ'יריו על הגרפיקה הנהדרת (לא זוכרת את השם שלה. מענין מי זו)
באמת, איך משלבים הכנת מתכונים וכו' עם הנקיונות והסנט מוריץ וכו'... למדנה אותי :-D
איזו הגשה נהדרת! ממש מזמינה למטבח!
נתת לי משנה מרץ לגמור הכל ולהכין את המטבח לפסח... ממש רוצה להתחיל להכין לפסח! נראה טוב...
איזו השקעה וחשיבה על כל פרט...
אז ממש תודה (מרגישה שזו קצת מילה בנאלית... אבל התכוונתי שתביע הרבה יותר! :) )
ממש, אבל ממש, ללמוד ממך מה זו חשיבה אמיתית על הזולת. אם עד עכשיו חשבתי שידעתי בדיוק למה הכוונה - את מציבה לי פתאום רף גבוה ונעלה יותר, נראה מדהים להגיע אליו. בע"ה :)
עכשיו הברכה הזו מקבלת משנה תוקף - תזכי למצוות ולזכות!
והעיקר מתוך בריאות, שמחה, אושר וברכה בכל אשר תפני תשכילי ותצליחי!
מעריכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה