- הוסף לסימניות
אני חושבת שאני מכירה די הרבה אנשים ואת ההתנהלות הכלכלית שלהם, ונראה לי שרוב הציבור החרדי לא חי ככה.גם אני מקווה, אבל המציאות שרב האנשים כן חיים ככה.
אני חושבת שאני מכירה די הרבה אנשים ואת ההתנהלות הכלכלית שלהם, ונראה לי שרוב הציבור החרדי לא חי ככה.גם אני מקווה, אבל המציאות שרב האנשים כן חיים ככה.
אהמממאני חושבת שאני מכירה די הרבה אנשים ואת ההתנהלות הכלכלית שלהם, ונראה לי שרוב הציבור החרדי לא חי ככה.
יתכן ואת צודקתאהמממ
אולי את מדברת על אנשים שחיים בשכירות ביחידה, וטרם קנו דירה
או משהו אחר
הרי לא כולם בעם ישראל מתכנתות או מהנדסות או...
אפילו אחות בבית חולים במקרה שהיא עושה המון שעות מרוויחה עשר אלף ש"ח,
ודירה במחיר למשתכן בבית שמש לדוג' - שעולה מעל מיליון ש"ח, והזוג משלם גלגול של הלוואה על ההון העצמי
וכן משכנתא של כ-4-5 אל"ש לחודש
והאישה לא אחות בבית חולים, אלא משתכרת בעבודה סטנדרטית לנשים שכירות חרדיות שבין 5 ל-7 [גננת, מורה, מזכירה, מתכנתת מתחילה ועוד]
והמשכנתא כ-5 אלף לדוג' בממוצע, והבעל אברך, או משתכר בהכנסה צדדית לא משמעותית
אז קרוב לודאי שזה המציאות ובענק
את צודקת שקפצתי לאשכול אולי לא בכובע של מקצועיתיתכן ואת צודקת
אבל מה זה קשור ? ביקשו חוות דעת מקצועית וזה מה שקיבלו מ @מקצועי בלבד .
שוב, אני מכירה מצב כלכלי סטנדרטי של לפחות מאות אנשים, והתיאור שכתבת פה לשמחתי זה מתאר מצב של מיעוט קטן.הרי לא כולם בעם ישראל מתכנתות או מהנדסות או...
אפילו אחות בבית חולים במקרה שהיא עושה המון שעות מרוויחה עשר אלף ש"ח,
ודירה במחיר למשתכן בבית שמש לדוג' - שעולה מעל מיליון ש"ח, והזוג משלם גלגול של הלוואה על ההון העצמי
וכן משכנתא של כ-4-5 אל"ש לחודש
והאישה לא אחות בבית חולים, אלא משתכרת בעבודה סטנדרטית לנשים שכירות חרדיות שבין 5 ל-7 [גננת, מורה, מזכירה, מתכנתת מתחילה ועוד]
והמשכנתא כ-5 אלף לדוג' בממוצע, והבעל אברך, או משתכר בהכנסה צדדית לא משמעותית
אז קרוב לודאי שזה המציאות ובענק
לדעתי, וודאי ששווה לקנות דירה.זה או הלואה או משיכה מה עדיף?
אני צריכה להון עצמי לדירה שעל פניה שווה מאד השקעה ואני מתלבטת..?
לא קראתי הודעות קודמות....שלום. כמה שאלות בנושא פצויים.
א. האם אני יכולה למשוך פצויים תוך כדי עבודה ע"י אישור מעסיק [כלומר לבקש ממנו..]?
ב. האם יש תשלום מס על פצויים כמו על פנסיה [35%]?
ג. האם שווה או לא שווה למשוך את הפצויים למשל לקניית דירה, [שהיא מביאה גם תשואה.] או שעדיף לקחת הלוואה של5%. הרי סה"כ זה לא סכום גדול שישפיע דרמטי על הפנסיה..?
תודה גדולה לכל העונים. @מקצועי בלבד @ארי בכרמים @אהבת עולם ושאר מבינים בעניין.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים