כמעט כל אשה שעובדת ויש לה קרן פנסיה, אז יש לה גם ביטוח חיים, וממש לא בסיסי.הרי רוב הנשים העובדות מחזיקות בקרנות השתלמות וגם בביטוח חיים בסיסי
הבעיה היא שיש כאלו שלא מפרישים פנסיה, ומחשבים את הדירה להשקעה כהפרשת פנסיה.צריך להבין מה המהות של תוכנית ביטוח , ועוד יותר של "ערבים" ששם זה כסף של צדקה.
המטרה של כל ביטוח היא לא פיצוי, אלא מניעת קטסטרופות.
אין סיבה לשלם הרבה כסף כל חודש על ביטוחים שיפנקו את האלמן/ה.
יש סיבה לשלם כסף כל חודש , למרות שזה לא משתלם סטטיסטית, בשביל למנוע מצב של מצוקה גדולה וקטסטרופה כלכלית.
לכן, אדם שיש לו דירה להשקעה + דירת מגורים (בלי משכנתא, כי ביטוח החיים מכסה את המשכנתא אם היתה)
אין לו חובות מהדירה, מנישואי ילדים קודמים , או ממחלות,
והדירה להשקעה מכסה את נישואי הילדים הבאים , בשום אופן אי אפשר להגדיר את מצבו כקטסטרופה.
הרי אם היה חי, ככל הנראה שמהכסף של הדירה היה מחתן את הילדים, ולא היה להם כסף לחיות ממנו.
אם הוא עבד קודם והתפרנס - ביטוח החיים בפנסיה אמור להכניס סכום זהה או כמעט זהה.
(לגבי כל אלו שעובדים בשחור , או לא מפרישים לפנסיה - אין לי עצה בשבילם חוץ מלהפריש מהר.)
בסך הכל , המצב הכלכלי אחרי פטירה לא אמור להשתנות בהרבה, לעיתים הכיסוי של המשכנתא מסייע מעט,
כמובן שיש הוצאות יתר לאלמן/ה כמו עזרה בבית, אבל אי אפשר להגדיר את זה כקטסטרופה.
זה מוזר, לפי שנאמר כאן לעיל, קודם מכסים חובות, ורק אם נשאר יתרה לא מקבלים מהקופה.יש לי קרוב משפחה שהיה תורם קבוע לערבים, מבחינה כלכלית - הוא היה אמיד מאוד.
יום אחד אשתו חלתה. 5 שנים של טיפולים בארץ ובחו"ל, בעקבות כך פוטר מעבודתו, ונכנס לחובות עצומים [הטיפולים עצמם עלו יותר מ 300 אלף דולר]
נשארה עוד ילדה בבית שצריך לחתן אותה, והנה הוא גילה שהוא לא זכאי לקבל מערבים אפילו שקל אחד! וזה משום שהיה לו ביטוח חיים פשוט ביותר [אם אני זוכרת נכון, ביטוח עדיף של קופ"ח]
אני לא אומרת שלא תתרמו, רק אל תצפו לקבל בחזרה.
זה צדקה נטו!
אני לא מבינה. שלא נדע מצרות- אני רק מתארת פה סיטואציה
אברך עם משכנתא וילדים, אשתו מפרנסת
שלא נדע הלכה לעולמה
נמחקה לו המשכנתא ( ביטוח משכנתא)
הוא מקבל קיצבה מהפנסיה של שארים ( בסביבות 5000 לחודש, זה הממוצע)
יש לאישה קרנות התשלמות (פחות מ-200 אלף) וביטוח חיים נוסף שנגיד ונותן לו עוד 200 אלף
הוא לא יקבל ערבים לחתן את הילדים? הרי כל הכסף והקצבאות שישארו לו ישרתו אותו להוצאות היום יום עם הילדים
אם הביטוח כיסה לו את החובות וגם נוסף 130 אלף לו ו200 לבת. מצבו לא כל כך קשה.יש לי קרוב משפחה שהיה תורם קבוע לערבים, מבחינה כלכלית - הוא היה אמיד מאוד.
יום אחד אשתו חלתה. 5 שנים של טיפולים בארץ ובחו"ל, בעקבות כך פוטר מעבודתו, ונכנס לחובות עצומים [הטיפולים עצמם עלו יותר מ 300 אלף דולר]
נשארה עוד ילדה בבית שצריך לחתן אותה, והנה הוא גילה שהוא לא זכאי לקבל מערבים אפילו שקל אחד! וזה משום שהיה לו ביטוח חיים פשוט ביותר [אם אני זוכרת נכון, ביטוח עדיף של קופ"ח]
אני לא אומרת שלא תתרמו, רק אל תצפו לקבל בחזרה.
זה צדקה נטו!
קצבאות חודשיות לא מתחשבות .
סכומים חד פעמים ( במקרה הזה קרן השתלמות וביטוח חיים הוני)
מתחשבים לפי כיסוי חובות +130 אלף לבן הזוג ומשם מחשבים 200 אלף לילד
במקרה זה , אני לא מבינה למה צריך ערבים , במקום המשכורת של האשה - יש את הפנסיה, ירדה המשכנתא ונוסף כסף לחתן את הילדים , לכאורה המצב שלו יהיה קל יותר כלכלית מאשר אשתו היתה בחיים .
או לפחות לא קשה יותר.
למעשה, כל משפחה צריכה לחשב את הנתונים שלה איך לא להגיע לקטסטרופות.
כדאי להתחשב בערבים מראש ולעשות ביטוחי חיים ובריאות קצבתיים ולא הוניים (יש כאלו היום של מגדל ועוד חברה)
יש מצד אחד חסר של 30% בפנסיה (ומצד שני אין את הקיזוז של ביטוח לאומי, שעות חוסר ומס הכנסה אם יש שזה קרוב ל20-30%) וגם טיפולים רגשיים / עזרה בביתומה עם טיפולים רגשיים לילדים וכל מיני דברים שעולים כסף כדי להקל על החוסר במשהו שהבית חווה?
היתומים צריכים לקבל עד אינסוף.ואני חושבת שגם היתומים האלה צריכים לקבל ללא קשר לחסכונות שיש בצד ולביטוחים למינהם
יכול. אבל מי ישלם את זה?ולכן לא ברור למה יתום שיש לו 200 אלף ממקורות עצמיים לא יכול לקבל עוד 200 אלף מצדקה???
איזה ערבים , כמה כסף הביטוח חיים נתן ,למה לא כיסו את החובות קודם ?יום אחד אשתו חלתה. 5 שנים של טיפולים בארץ ובחו"ל, בעקבות כך פוטר מעבודתו, ונכנס לחובות עצומים [הטיפולים עצמם עלו יותר מ 300 אלף דולר]
אמרו קודם באשכול שהיות וזה צדקה, מי שיש לו כבר מאתים אלף לא זכאי שיאספו בשבילו.יכול. אבל מי ישלם את זה?
זה לא הטיעון הנכוןאמרו קודם באשכול שהיות וזה צדקה, מי שיש לו כבר מאתים אלף לא זכאי שיאספו בשבילו.
היום רבני קופת העיר עצמם אומרים שזה היה נכון ללפני 15 שנה והיום צריך לפחות כפול, ולכן פתחו את תוכנית "ערבים בשלמות" שתיתן עוד 200 א' לכל יתום.
וכאן הבן שואל למה משפחה שקיבלו ירושה בדיוק לפני שאבי המשפחה נפטר, ויש להם 200 א' לילד, נחשבים עשירים ולא יקבלו מערבים, בעוד שהם עצמם אומרים שזה לא מספיק ושיעשו בדווקא דרכם ביטוח לעוד 200 א'
מי שקיבל 200 א' מערבים בשלמות יאספו בשבילו ומי שקיבל מהביטוח חיים לא יאספו בשבילו?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים