אין היתר כזהספר מתח לפי ההלכה רק מחצות.(כך ענו לי ואין לקחת את דברי כהתר!)
צר לי לאכזב,חזקה על האשכול שיביא לסגירת האתר בתשעה באב.
לפי מה שאני זוכרת תמיד יש ויכוחים בסוף תשעה באב אם זה ראוי או לא,חזקה על האשכול שיביא לסגירת האתר בתשעה באב.
מסכימה עם כל מילה ומילה!!באמת שאני לא מבינה מה השאלה כאן
גם אם ההלכה הייתה מתירה את זה (והיא לא)
סליחה שאני אומרת
אבל, איפה הרגש שלכם??
יום שחרב בו בית המקדש ועם ישראל יצא לגלות,
היום היחיד בשנה שאנו יושבים ומתאבלים על החורבן ורק עליו- מתאים לגלישה בפרוג?
לעניות דעתי התשובה אמורה להיות ברורה לכל אחד ואחת כאן.
למה אין פה עניין להלכה?לא ידעתי שיש זמנים שהאתר היה סגור.
מתי באמת?
כי לא חשבתי שזה "גזירה לרבים". כל אחד יעשה את השיקולים שלו על פי הרגש שלו, הרי אין פה ענין להלכה.
בכ"א לגבי ספרי מתח שמעתי מכמה שהתירו.
אז אם יש ילדים ותינוקות-אז גולשים בפרוג?לכתחילה ודאי עדיף להיות כל היום שקוע באבילות החורבן, מה לעשות ויש ילדים קטנים ותינוקות בבית שזה לא שייך. (ואל תגידו שאפשר להעסיק את הילדים והתינוקות יום שלם עם החורבן...)
מסתבר שההיתר לקרוא ספרים הוא משום שזה עדיף מאשר לא לעשות כלום...
אם אתם לא מתכוונים להקריא לילדים ספר..לכתחילה ודאי עדיף להיות כל היום שקוע באבילות החורבן, מה לעשות ויש ילדים קטנים ותינוקות בבית שזה לא שייך. (ואל תגידו שאפשר להעסיק את הילדים והתינוקות יום שלם עם החורבן...)
מסתבר שההיתר לקרוא ספרים הוא משום שזה עדיף מאשר לא לעשות כלום...
פרוג זה דוגמא, הכוונה היא שנכתב פה נגד כל דבר שמסיח דעת מהחורבן, לפעמים המצב הוא שאין ברירה- וזה מה שהקב''ה רוצה ממךאז אם יש ילדים ותינוקות-אז גולשים בפרוג?
ולדעתי עדיף לא לעשות כלום לשבת ולבהות ולדמיין את בית המקדש, מאשר לקרוא על השב"כ שניסה להסתיר עוול שעשה בחטיפת הנער כדי להשמיד עקבות...
איפה דעת ההלכה בתמונה?לא הבנתי על מה הדיון שכל אחד יעשה לפי הרגש שלו ולפי דעתו..
אפשר ואפשר.ל(ואל תגידו שאפשר להעסיק את הילדים והתינוקות יום שלם עם החורבן...)
פרוג זה דוגמא, הכוונה היא שנכתב פה נגד כל דבר שמסיח דעת מהחורבן, לפעמים המצב הוא שאין ברירה- וזה מה שהקב''ה רוצה ממך
אם אתם לא מתכוונים להקריא לילדים ספר..
איך בקריאת ספר מתח אפשר להתרכז עם הילדים?
ולמה לקרוא על החורבן אי אפשר?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים