נכתב ע"י yosale;384781:טווח המחירים לצילום (ללא עריכה) נע בין 700 ל1300
נכתב ע"י yosale;384789:אני מדבר איתך על מחירים שמקבלים צלמים של יוני צור וכדומה
שנית.. ברור שמדובר על מחיר לקבלן שכן לקוח בדר"כ לא מזמין וידאו ללא עריכה
שלישית... מעניין אותי איזה לקוחות משלמים לצלם יותר מ1300 ש"ח לסרט לא ערוך(אני בשמחה מעוניין להכיר אותם), וסתם מעניין אותי אם איזה מצלמה אתה עובד שאתה מדבר על מחירים..
הממוצע שמשלמים הסטודיואים לצלמי חתונות הוא בסביבות ה1000 ש"ח(ואם הצלם מגיע לפני לסיור, אז כמובן שיש תוספת אך עדיין במידה ולא מדובר במרחק משמעותי היא לא עוברת את ה1300 בדר"כ). כמו כן חשוב לזכור שעורך טוב לוקח 800-1200 ש"ח (יש עורכים שלוקחים יותר אך אני מחפש את הממוצע)
מחירים אלו מיוחסים למגזר החרדי בלבד! ונכתבו על סמך בסיס התנסות והכרות של אנשי מקצוע ושכרם, אך יתכן והממוצע שנכתב חורג לטובה או לרעה במקרים מסוימים
כמו כן חשוב לזכור שאין כזה דבר ממוצע, וזה לא ממוצע אמיתי אלא ממוצע שמנסה לשקף את המציאות. בפועל יש לא מעט צלמים שאני מכיר שעובדים במחירים נמוכים יותר ממה שנכתב כאן, ובתור אחד שערך לא מעט עבודות שלהם - הם עובדים בכלל לא רע!
הם מעונינים לעבוד, והם לא עצמאיים כמוך או כמו רבים אחרים אלא עובדים עבור צלמים וקבלנים שמנצלים את השוק ומספקים להם המון עבודה בשכר נמוך יותר. תאר לך שיש לך 3-4 חתונות בשבוע, ומציעים לך 700 ש"ח(כשהקלטת שאתה מביא לעורכת עולה לך 100 ש"ח). לא היית לוקח?.. מי שרוצה לעבוד - עובד גם כשהמחיר נמוך אך הוא מרוויח עבודה שוטפת והוא לא צריך לפרסם ולחפש לקוחות ולהתעסק איתם אח"כ. הוא מצלם - מגיש את הקלטת בסוף היום והולך הביתה... בשביל תענוג כזה משלמים,(כלומר מקבלים פחות)נכתב ע"י msphoto;384795:מחיר לקבלן לא רלוונטי כאן כפי שכתבה רבקה.
תחשבן מחיר ללקוח לחתונה ממוצעת כולל הכל.
לא הבנתי את המשפט: ''סתם מעניין אותי אם איזה מצלמה אתה עובד שאתה מדבר על מחירים..'' מה הקשר בין תחילת המשפט לסופו?
זה קשור שכן צלם שעובד אם מצלמה של 50,000 אמור לקבל יותר מצלם שעובד אם מצלמה של 15,000. לפחות אצל אנשי מקצוע מכיוון שלקוחות לא מבינים בזה.
לגבי מחיר לעריכה - אני מבין שאתה בתחום של עריכת וידאו, אבל אני לא מכיר צלם וידאו במגזר חרדי שמשלם 1200 ש"ח..
אני בתחום של צילום ועריכת וידאו, ואני לא רוצה לומר שמות(אמרתי כבר מספיק) אך אני מכיר עורכים שלוקחים יותר מ1000 ש"ח, אמנם הם מעטים אך יש כאלו
הצלם הכי יקר במגזר משלם 800 ש"ח על העריכה (מהיכרות אישית עם אחד העורכים שלו)
ממה שאני מכיר ממוצע התשלום עבור עריכה הוא 600-800 ש"ח
אתה כנראה לא מכיר מספיק טוב. ודרך אגב.. עריכה מקצועית של חתונה, כולל קליפ סיור איננה קלה יותר מצילום(רק סוג שונה של קושי) ולוקחת יותר זמן מהצילום. אך אתה צודק שרוב עורכות הוידאו לא לוקחות יותר מ800, וזאת מכיון שיש היצע גדול ומעט עבודה
הצלמים האלו שכתבת שעובדים במחירים נמוכים יותר ממה שכתבת כורתים את הענף שעליו הם יושבים.. ואני לא יודע מה הכוונה ''הם עובדים בכלל לא רע'' - אם הם חושבים שהעבודה שלהם שווה יותר כסף - הם מוותרים עליו..?
זה לא עמותת חסד, זה ביזנס. כמה שאתה דורש על העבודה שלך - ככה היא שווה.
נכתב ע"י yosale;384796:הם מעונינים לעבוד, והם לא עצמאיים כמוך או כמו רבים אחרים אלא עובדים עבור צלמים וקבלנים שמנצלים את השוק ומספקים להם המון עבודה בשכר נמוך יותר. תאר לך שיש לך 3-4 חתונות בשבוע, ומציעים לך 700 ש"ח(כשהקלטת שאתה מביא לעורכת עולה לך 100 ש"ח). לא היית לוקח?.. מי שרוצה לעבוד - עובד גם כשהמחיר נמוך אך הוא מרוויח עבודה שוטפת והוא לא צריך לפרסם ולחפש לקוחות ולהתעסק איתם אח"כ. הוא מצלם - מגיש את הקלטת בסוף היום והולך הביתה... בשביל תענוג כזה משלמים,(כלומר מקבלים פחות)
אתה צודק לחלוטין, אך תזכור שהלקוח בסופו של דבר משלם מחיר מלא, ומי שמקבל מעט זה הצלם והעורך, ולקבן נשאר דמי תיווך יפים. את הקבלן מעניין המחיר. לפעמים קבלנים מדברים איתי על מחיר וטוענים שפלוני עושה להם בכמה מאות שקלים פחות. והקטע הכואב הוא שלאחר בדיקה מתברר שזה נכון, וגם מתברר שהפלוני הזה מצלם טוב בסדר גמור!נכתב ע"י msphoto;384855:על זה בדיוק אני מדבר - הם האשמים הישירים בשחיקת מחירי הצילום!
במקום להתחיל לאט ולהתקדם עם השנים עד שיצרו לעצמם להם חוג לקוחות רציני שמשלם כראוי על העבודה - הם בוחרים לעשות 'קיצורי דרך' ורודפים אחרי כל הצעה, ממילא מחיר השוק יורד, ובעצם הם פוגעים בעצמם (ובכולנו) כי לעולם כבר לא ישתלם להם להפוך לעצמאיים כי הלקוחות מכירים את הקבלן שלוקח קרדיט על העבודה ולא את הצלם בשטח, ואף אחד לא יהיה מוכן לשלם להם מחיר מלא כשהם בעצם לא מוכרים, גם העבודה פחות מושקעת בגלל שאין מחוייבות ישירה של הצלם מול הלקוח אלא מול הקבלן. ובקיצור כולם נפגעים.
צלם קבלן זה כמו לעשות ניתוח בקופת חולים אצל רופא תורן. צלם עצמאי זה כמו לעשות ניתוח אצל רופא פרטי.
אז נכון שגם הרופא הפרטי עושה משמרות מידי פעם בקופת חולים - אבל בטיפול פרטי זה אחרת..
והמחיר ללקוח יוצא די זהה כי את ההפרש מרויח הקבלן / מתווך האירועים / קופת החולים....
נכתב ע"י קול-התור;385021:גם אני מהבירורים הרבים שערכתי לאחרונה יכולה להגיד שהמחירים נעים בין 3400 ש"ח מינימום,
עד 5300 ש"ח מקסימום (בד"כ לא כולל הסרטה)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים