נכתב ע"י איציק קנטי;804950:התפתח פה דיון מעניין. אז אסביר במעט את עקרונות הפרויקט שלי. כולם מתלוננים- וזה נושא בעייתי בכל העולם ואצל כל הצלמים בכל הרמות. המצלמה לא מפקסת בשאין קונטרסט. המצלמה לא מפקסת כשהתאורה חלשה מידי. המצלמה מתקשה לפקס כאשר הנושא אינו במרכז ( חיישן הפוקוס במרכז הפריים הוא הרגיש ביותר). צילום כאשר האוביקט אינו במרכז מחייב בד"כ תהליך שנקרא " רקומפוזיציה". זהו תהליך ארוך שיכול לגרום ל"אובדן הרגע", ובעיקר לבעיה אופטית-פיזיקלית שגורמת לתופעה הנקראת BACK FOCUS ( פוקוס אחורי). הקומפוזיציה היום נבנית לפי נקודות הפוקוס שקבעו לנו קנון או ניקון... הפרויקט שלי פותר את הבעיות האלה: הפיקוס הוא ישיר בכל רחבי הפריים ולכל נקודה שהצלם בוחר לפקס- ללא תלות בתאורה/קונטרסט/מרכוז או מיקום הנקודות הקבועות. הנושא המצולם יכול להיות על הציר האופטי או מחוצה לו. בעיית הרקומפוזיציה בצילום TABLE TOP ( צילום קומפוזיציה בסטודיו ) היא בעייתית במיוחד אם מצלמים צילום מוקפד מאד שמערב סטיילינג וזוויות צילום ותאורה מורכבים. וכן. יש משמעות לאיכות הציוד. אבל בעיקר מבחינת איכות הפוקוס. הבעיות שאותן ציינתי קיימות בכל סוגי הציוד.
נכתב ע"י איציק קנטי;804950:התפתח פה דיון מעניין. אז אסביר במעט את עקרונות הפרויקט שלי. כולם מתלוננים- וזה נושא בעייתי בכל העולם ואצל כל הצלמים בכל הרמות. המצלמה לא מפקסת בשאין קונטרסט. המצלמה לא מפקסת כשהתאורה חלשה מידי. המצלמה מתקשה לפקס כאשר הנושא אינו במרכז ( חיישן הפוקוס במרכז הפריים הוא הרגיש ביותר). צילום כאשר האוביקט אינו במרכז מחייב בד"כ תהליך שנקרא " רקומפוזיציה". זהו תהליך ארוך שיכול לגרום ל"אובדן הרגע", ובעיקר לבעיה אופטית-פיזיקלית שגורמת לתופעה הנקראת BACK FOCUS ( פוקוס אחורי). הקומפוזיציה היום נבנית לפי נקודות הפוקוס שקבעו לנו קנון או ניקון... הפרויקט שלי פותר את הבעיות האלה: הפיקוס הוא ישיר בכל רחבי הפריים ולכל נקודה שהצלם בוחר לפקס- ללא תלות בתאורה/קונטרסט/מרכוז או מיקום הנקודות הקבועות. הנושא המצולם יכול להיות על הציר האופטי או מחוצה לו. בעיית הרקומפוזיציה בצילום TABLE TOP ( צילום קומפוזיציה בסטודיו ) היא בעייתית במיוחד אם מצלמים צילום מוקפד מאד שמערב סטיילינג וזוויות צילום ותאורה מורכבים. וכן. יש משמעות לאיכות הציוד. אבל בעיקר מבחינת איכות הפוקוס. הבעיות שאותן ציינתי קיימות בכל סוגי הציוד.
נכתב ע"י הגלים;804983:לצורך הענין-
אצלך המצלמה תצליח למקד על קיר לבן או שמיים ללא ענן?
אם כן- מדובר בחידוש משמעותי ביותר.
לכל שאר הדברים יש פתרונות- פיזור הנקודות היום במצלמות סמי פרו ופרו מספיק מעל ומעבר.
כיום כל הנקודות מוצלבות באותה מידה ולא רק האמצעיות.
אני לא מבצע כמעט בכלל (אני מניח שפחות מ1% מהתמונות) רה-קימפוז.
המצלמות שלי יודעות למקד גם עם תאורה חלשה מאוד- גם ללא af-asist
במקומות קשים יותר af-asist עושה את העבודה.
בכל מקרה לא מדובר על צורך שקשור לתמונה כמו שעלתה כאן.
נכתב ע"י איציק קנטי;805091:טוב. האמת שנסיתי להסביר קצת טכנולוגיה ולא להתווכח אם יש שימוש או שזה גלגל מיותר או פתרון גדול לבעיה קטנה. אנחנו לא שם.ואגב אני בטוח שהיו כמה ששאלו את צוקרברג בשביל מה צריך פייסבוק.
נכתב ע"י tamiro;805115:אתה לא צריך להתגונן (ובטח לא להחמיא לעצמך..)
היה ניסיון להבין את מהות הסיפור
אתה מתאר בעיה שאני כמעט ולא נתקל בה
לכן שאלתי
נכתב ע"י mig;805137:לא כולם אלופים כמוך... בהחלט הייתי שמחה לאיזה כלי עזר פנטסטי.
אני לעיתים מתקשה בפיקוס כאשר יש לי אובייקטים קטנים וצפופים או תאורה קשה, אני מתקשה לראות דרך העינית את נקודת הפוקוס המדויקת וע"כ אני סומכת על נקודות הAF או רה קימפוז (ככה קוראים לזה, לקימפוז אחרי חצי לחיצה של נעילת הפוקוס?)
ואח"כ חייבת מיד לבדוק כדי לגלות שנקודת הפוקוס לא סטתה לי 5 מ"מ קדימה או אחורה לימין או לשמאל...
אבל, הבעיה בתמונות אלו שהועלו כאן, זה לא שנקודת הפוקוס נסעה מהעיניים לאף, או לשיער - מה שעדיין היה מוציא תמונות לא רעות (אומנם לא משובחות)
אין כאן בעית קונטרס/ תאורה/ צפיפות אלמנטים/ בע"ח או ילדים תזזיתיים במיוחד,
והילדות פשוט לא בפוקוס (פשוטו כמשמעו) זה אומר שצריך ללמוד לעשות את זה יותר טוב.
(כץ אל תקחי את זה אישית, פשוט לתשומת לב בפעם הבאה שאת מצלמת מיד לאחר הצילום תגדילי אפ' במסך של המצלמה את התמונה למקסימום ותראי אם התמונה חדה ומפוקסת כמו שצריך או שמא לא, זה כמובן לאחר שימת לב בצילום עצמו)
למה? דווקא למדנו כמה דברים על הדרך...נכתב ע"י KATZ;805203:אתם מוכנים להירגע ?אני כבר מתחרטת שהעליתי את התמונות ........
נכתב ע"י tamiro;805150:לא קשור בכלל לניסיון או יכולת
קשור להפעלת המצלמה
יש כפתור שנקרא AF-ON
בעזרתו אני מזיז את הפוקוס קדימה ואחורה במרווחים קטנים ועדינים
ונראה לי שכולם מסכימים שזה לא יפתור בעיות כמו שיש כאן בשרשור
נכתב ע"י איציק קנטי;805091:טוב. האמת שנסיתי להסביר קצת טכנולוגיה ולא להתווכח אם יש שימוש או שזה גלגל מיותר או פתרון גדול לבעיה קטנה. אנחנו לא שם.ואגב אני בטוח שהיו כמה ששאלו את צוקרברג בשביל מה צריך פייסבוק.
נכתב ע"י מיכאל דב;805047:האם הפיתוח אמור לעזור גם במקרה שאישתי מחליטה לקחת לי את המצלמה לצלם אם הילד במסיבת סוף שנה בגן..... מצורפת דוגמה!!
צפה בקובץ המצורף 131825
אם כן קניתי... ! הכל בהומור איציק.
אם באמת הפיתוח יצליח ונוכל לצלם שמים ללא נקודות עגינה לפוקוס זה יכול להיות מעניין.
נכתב ע"י msphoto;815144:את הקומפוזיציה זה לא ישפר
וגם.. זה עדיין ישאר ניקון...!!!!..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //